Wat gebeurde er in 2019?

Wat gebeurde er in 2019

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar met veel ups en downs. Privé, op mijn werk en ook op mijn blog. Vandaag probeer ik 2019 in een klein overzicht te vangen en geef ik antwoord op de vraag: Wat gebeurde er in 2019 op mijn blog en social media?

Mijn eigen favoriete blogs uit 2019

In 2019 ben ik begonnen met meer structureel te bloggen. Als ik tijd over heb, blog ik al wat ‘vooruit’ en dat werkt een stuk relaxter. Zo krijg ik het in de meeste gevallen wel voor mekaar om elke woensdag een leuke nieuwe blog of recept te schrijven. Ook verzend ik sinds kort elke maand een nieuwsbrief om enthousiaste lezers van mijn blog op de hoogte te houden.

Op de volgende blogs die ik in 2019 heb geschreven ben ik erg trots:

Eén jaar getrouwd

huwelijk

Dit jaar waren we één jaar getrouwd! Wat vliegt de tijd toch. Op 18 augustus heb ik 5 mooie foto’s van onze huwelijksdag gedeeld. Even met plezier terugdenken aan onze dag samen.

Not so body positive

Dit is één van de meest kwetsbare blogs die ik dit jaar heb geschreven. Het gaat over #bodypositivity en over mijn zelfbeeld. Ik ben daar erg eerlijk in. Enerzijds was het best een stap om zo eerlijk te zijn, anderzijds luchtte het ook erg op. Daarom ben ik best trots op deze blog.

Peuter en Smartphone: Hoe gaan wij om met mobieltjes

Peuter en smartphone

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van een artikel in de krant, waarin stond 25% van de peuters op dit moment 3 uur of langer naar een smartphone of tablet kijkt. Dit is een onderwerp waar ik me wel vaker druk om maak.

Ik wil mijn dochter enerzijds leren om met die schermpjes om te gaan, maar ik wil ook geen mobiele junkie van haar maken. Deze blog gaat over onze zoektocht naar een balans hierin.

5x Leuke spellen om met z’n tweetjes te spelen

Mijn man en ik zijn echte spellengekken en dus heb ik in augustus 5 van onze favoriete spellen om samen te spelen op een rij gezet.

Naast dat ik het leuk vond om te schrijven, heeft deze leuke blog een paar leuke contacten opgeleverd met spellenuitgevers. Hierdoor mogen we ook in 2020 aan de slag om lekker veel te schrijven over offline spelletjes spelen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig om verschillende Escape Room spellen te testen, zodat we hier een mooie blog over kunnen schrijven. (Update: Deze blog over Escape Room Spellen staat inmiddels online! Joepie!)

Mijn laatste dag met pap

papa

Als je vraagt: Wat gebeurde er in 2019? Dan is wel één van de meest ingrijpende gebeurtenissen het overlijden van mijn vader.

Nadat mijn vader overleden was, bleven de beelden van de laatste dag bij hem door mijn hoofd spoken. Ik heb die beelden verwoord in een blog. Dat voelde heel kwetsbaar, maar gelukkig werd er erg lief op gereageerd. Én het hielp in mijn verwerkingsproces.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn favoriete recepten uit 2019

Wat gebeurde er in 2019 op het gebied van kokerellen?

Ik heb niet superveel tijd gehad om nieuwe recepten en kruidenmixen te ontwikkelen, maar op de recepten die ik dit jaar heb verzonnen, ben ik wel erg trots!

Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

1. ‘Luie’Spekkoek Cake

spekkoek cake

Dit recept staat met stip op één bij mezelf!

Het is het minst gezonde recept dat ik dit jaar heb verzonnen, maar oh zo lekker! Met dit recept maak je een luchtige cake met de smaak van spekkoek.

Gelukkig is het ook goedgekeurd door mijn Indische oma. Zij zei: “Dit is een luie spekkoek, Cynthia.” En zo kwam dit recept aan zijn naam!

2. Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Ook op dit recept ben ik erg trots, want ik ben gek op boerenomelet met lekker veel groentes. Het is een ideale manier om met groente te lunchen, maar tot nu toe maakte ik dit recept met een kant en klare kruidenmix.

Dit jaar is het me eindelijk gelukt om een zelfgemaakte kruidenmix in elkaar te flansen, zodat ik nóg beter weet wat ik eet tijdens deze heerlijke lunch.

3. Mijn Gehaktballen met Jus zonder Pakjes en Zakjes

gehaktballen

“De lekkerste gehaktballen zijn mijn moeders gehaktballen!” Dit is iets wat mijn man en ik beiden roepen.

Dit recept is mijn poging tot het maken van heerlijke gehaktballen met jus, waarvan mijn dochter later ook roept: “De lekkerste gehaktballen zijn mijn moeders gehaktballen!”

4. Zoete Aardappel Salade met Paprika en Cashewnoten

zoete aardappel salade

Wij zijn fan van zoete aardappel. En hoewel iedereen wel de ‘normale’ aardappelsalade kent, vond ik het leuk om een lekkere salade te maken met zoete aardappels.

Deze salade met zoete aardappelen is een lekker bijgerecht tijdens een diner of een barbecue. Jammie!

5. Verse Instant Soep

verse instant soep

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit één van mijn favoriete kookboeken van ChicksLoveFood. Het is een instant soep (denk aan Cup a Soup), maar dan met verse groente.

Ik heb deze instant soep wekenlang meegenomen naar mijn werk, toen ik goed op mijn voeding aan het letten was. Daar is nu de klad een beetje in gekomen. In januari wil ik de draad weer oppakken. Dit soepje ga ik zeker weer meenemen naar mijn werk.

Meest gelezen Golden Oldies in 2019

Ik heb afgelopen jaar ook gewerkt aan de mijn vindbaarheid op Google en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, voornamelijk voor mijn bestaande blogs die ik voor 2019 heb geschreven.
Het afgelopen jaar werden onderstaande blogs het meest gevonden via Google:

1. 12x écht leuke cadeautips voor de eerste verjaardag

1 jaar cadeau kado

Deze blog is veruit de populairste golden oldie van het afgelopen jaar. Ruim 6.100 mensen wisten mijn cadeautips voor de eerste verjaardag te vinden via Google!

2. Baby & voeding: Vanaf 8 maanden tot 12 maanden – Van melkvoeding naar mee-eten met de pot

Toen mijn dochter nog een baby was, heb ik de voedingsadviezen voor baby’s van het Voedingscentrum op mijn website geordend per leeftijdscategorie. Dit kwam uit mijn eigen frustratie voort dat de voedingsadviezen nergens duidelijk en overzichtelijk te vinden waren. Afgelopen jaar hebben ruim 5.600 lezers profijt gehad van mijn behoefte aan overzicht.

3. Recept: Mams witlofsalade met zelfgemaakte HEKS’NKAAS dressing

witlofsalade

Dit recept is een combinatie van mijn moeders witlofsalade en mijn zelfverzonnen dressing met Heks’nkaas. Het is zowel via Google als via Pinterest een grote hit. En groots gelijk, want het is gewoon een superlekkere salade! Dit recept werd afgelopen jaar ruim 4.400 keer gevonden via Google.

4. Review: 30 Seconds Everyday Life

30 seconds everyday life spel

Mijn spellenreviews worden ook steeds vaker gevonden via Google en dat is leuk om te zien. Deze review over 30 Seconds Everyday Life werd afgelopen jaar 3.700 keer gelezen via Google, maar ook onze spellenreviews over Ticket To Ride Europe en Azul staan inmiddels in de top 10 van Golden Oldies!

5. Recept: Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes

En op nummer 5 van deze lijst vinden we een receptje die ik eind vorig jaar heb geschreven en waar ik erg trots op ben. Mijn eigen recept voor nasi goreng met mijn eigen kruidenmix én lekker veel groente, zodat het meteen een volledige avondmaaltijd is. Via Google werd dit recept ruim 3.600 keer gevonden. Selamat makan!

Populairste pins op Pinterest

En wat gebeurde er in 2019 op het gebied van Pinterest?

Sinds juni van dit jaar ben ik ook actief op Pinterest. Naast dat je Cynspirerend daar kunt volgen, heb ik ook speciale groepsborden gemaakt, namelijk:

1. Mama Magazine

In het Mama Magazine op Pinterest houd ik je samen met andere mamabloggers op de hoogte van de laatste blogs over zwangerschap, opvoeding en moederschap.

2. Spellenreviews & Tips

Op het groepsbord Spellenreviews & Tips lees je de leukste reviews over de leukste en nieuwste spellen. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuk, nieuw spel.

3. Kookboekje van Cynspirerend

In mijn Pinterest kookboekje houd ik je overzichtelijk op de hoogte van al mijn eigen recepten. Daarnaast deel ik ook favoriete kookboeken en inspirerende recepten van andere (hobby)koks met je!

Welke recepten gingen viraal op Pinterest?

In totaal werd mijn website via Pinterest (vanaf juni) 13.000 keer gevonden. Super leuk!
Vooral mijn recepten gaan als een speer op Pinterest. Onderstaande recepten gingen afgelopen maanden viraal! Ken jij ze al?

 1. Recept: Mams witlofsalade met zelfgemaakte HEKSNKAAS dressing
 2. Recept: Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes
 3. Recept: Gehaktballen met jus zonder pakjes en zakjes
 4. Recept: Goddelijke Chinese Tomatensoep
 5. Recept: De lekkerste zelfgemaakte oliebollen

Meest gelikede foto’s op Instagram

En wat gebeurde er in 2019 op Instagram? Op de website Top Nine heb ik even een overzichtje laten maken van mijn meest gelikede foto’s van 2019. Tadaa! Dit zijn ze dan:

Terugblik op 2019

Op mijn Instagram pagina deel ik zowel mijn nieuwste blogs als persoonlijke foto’s. Ik ben iets minder actief geworden op Instagram en dat merk ik wel aan de gemiddelde likes. Ik hoop dat mensen die het leuk vinden om me te volgen mijn foto’s zien en het leuk vinden om een stukje meegenomen te worden in ons leven als gezinnetje.

Foute foto

Ik vind het grappig dat mijn foute foto uit 2010 zoveel reacties en likes op Instagram kreeg, want die had ik er eigenlijk als grapje op gezet. Ik kreeg naar aanleiding van die foto zelfs de vraag om mee te doen aan een fotowedstrijd. Maar daar heb ik geen ambitie toe en eerlijk gezegd ook geen tijd voor. Maar het voelde wel als een leuk compliment.

Meest gelikede foto

De meest favoriete foto was die over mijn blog met favoriete peuterliedjes van onze dochter. Op de achtergrond zie je een plaatje van onze kleine madam die tijdens ons huwelijk de Hokey Pokey danst. Dat nummer werd uiteindelijk de theme song van ons huwelijk in 2018. Niet helemaal zo gepland, maar wel erg grappig.

Op naar 2020

Nu heb je een antwoord op de vraag: Wat gebeurde er in 2019 op mijn blog en social media. Tijd om dit blogjaar af te sluiten en vol plezier te beginnen aan een nieuw, inspirerend jaar vol leuke blogs en recepten!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Wat gebeurde er in 2019

Dit was mijn 2019. Wat gebeurde er in 2019 bij jou?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel affliate links.

🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
🤩 Meest gelezen
✨ Nieuwste blogs

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

📫 Mag ik je blijven inspireren?

Cynthia van Cynspirerend.nl

Elke maand typ ik persoonlijk een mailtje vol inspiratie aan meer dan 750 trouwe lezers.

Wil jij de volgende mail vol updates, inspiratie en winacties ook ontvangen? 

👉🏻 Ja leuk, mail mij ook!

18 gedachten over “Wat gebeurde er in 2019?”

 1. Super leuke blog! Ik heb genoten van al jouw blogs in 2019 en ook dit jaar ga ik vast weer met veel plezier je blogs lezen!

 2. Inderdaad een heftig jaartje. Die blog over je vader herinner ik mij nog wel, heet toen best veel indruk op me gemaakt. Mijn 2019 was minder heftig, vooral druk op het werk en druk met klussen aan ons vakantiehuisje.

 3. Veel van de artikelen die ik voorbij zie komen heb ik destijds gelezen! Een enoverend jaar kunnen we het denk ik wel noemen. Ik wens je voor 202 een heel mooi jaar!

 4. Wat heb je er een mooi en inspirerend overzicht van gemaakt. Je blogpost over het verlies van je vader heb ik nog steeds niet durven lezen. Ik ben zelf nog steeds vol van het overlijden van mijn moeder in 2018. Dat was het meest afschuwelijke jaar ever. 2019 was ingewikkeld. Ik kan het niet anders noemen. Het een kan naast het ander bestaan dus gelukkig waren er ook mooie momenten. Maar dagen zoals Moederdag, verjaardagen en feestdagen? Ik vind ze ronduit rot. Afijn. Ik geloof in dat wat er is en ik hoop in 2020 gewoon daarmee door te kunnen gaan. En hopen dat verdriet en gemis plaats kan maken voor verdriet met mooie herinneringen.

  • Wat heb je een mooi overzichtsartikel gemaakt Cynthia! Het was een heftig jaar voor je met het overlijden van je papa. Veel sterkte nog. De pijn wordt minder en de mooie herinneringen blijven. Dat je maar prachtige artikelen mag schrijven en heerlijke spelletjes reviews mag schrijven (hou ik van, die schrijf je ook zo leuk. . xxx

 5. Mooie manier om je blog te leren kennen. Ik wens je een even inspirerend 2020. Sterkte ook bij de verwerking van je papa’s overlijden. Ik weet uit ervaring dat dit een lastige periode is.

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!