Recept: Verse instant soep

Recept: Verse instant soep

WithLove

Begin dit jaar kreeg ik het kookboek ‘Back-on-track’ van Chickslovefood van mijn man. Daarin stond een geweldig idee: Verse instant soep die je in een handomdraai zelf kunt maken!

Zo simpel en zo gezond! Waarom had ik daar zelf niet aan gedacht?

Supersimpel recept

Het principe is reuzesimpel: Je vult een afsluitbaar potje met heerlijke verse ingrediënten en neemt het mee naar je werk (of je zet het thuis in de koelkast).

verse instant soep

Wanneer je zin hebt in een vers soepje kook je wat water. Je schenkt het hete water in je potje. Potje dicht. Even schudden en 10 minuutjes wachten.

Daarna is je soepje klaar: Smullen maar!

Leftovers en diepvriesgroente verwerken in je soepje

Aangezien het eenpersoonssoepjes zijn, gebruik ik bij deze receptjes veel kleine porties groente.

Champignons en taugé kun je vaak los of in kleine hoeveelheden kopen bij de plaatselijke groenteboer.

En meestal gebruik ik van de overige groente gewoon diepvriesgroente.

Heb je trouwens nog wat groente over van de avond ervoor? Gooi het gerust in je soepje! Scheelt weer onnodige voedselverspilling!

Lekkere bouillon

Voor mijn verse instant soepjes gebruik ik ‘Yeast Free Vegetable Bouillon Powder’ van Bio Today (nee, nee, dit is niet gesponsord). Dit potje met glutenvrije groentebouillonpoeder is gewoon bij de Albert Heijn te koop.

Het fijne vind ik aan deze bouillon dat er zeezout in plaats van reguliere zout in zit. Dat maakt de smaak erg mild en dat vind ik erg lekker.

verse instant soep

Maarre… een regulier bouillonblokje kun je ook prima gebruiken in deze soepjes hoor. Het ligt er net aan wat jij lekker vind. Gebruik dan ongeveer een kwart tot een half bouillonblokje per soepje (naar eigen smaak).

Instant soep: Ideaal voor op het werk

Ondertussen gebruik ik deze soepjes al zo’n twee maanden op mijn werk. Ik vind het een ideale manier om makkelijk groente binnen te krijgen.

Ik maak de soepjes maximaal 2 dagen vooruit klaar. Zo heb ik voor mijn drukke (werk)dagen een lekker kant-en-klaar soepje klaarstaan.

Voor dit soepje heb je een afsluitbare pot of beker nodig. Ik maak ze in een simpel glazen potje van de Action, maar je kunt bijvoorbeeld ook een Weckpot of een soepbeker gebruiken. Belangrijk is dat het goed afsluit, wanneer je het schudt!

Mijn favoriete verse instant soep recepten

Zoals je weet, houd ik van experimenteren met gerechten en smaken.

Dus ik heb de afgelopen 2 maanden flink wat gevarieerd met mijn instant soepjes.

Vandaag deel ik mijn 2 favoriete verse instant soep receptjes met jou!

Recept 1: Verse instant soep met gerookte kip en cashewnoten

verse instant soep

Ingrediënten:

  • ca 50 gram gerookte kip
  • 1 grote (kastagne) champignon
  • 1/4 paprika
  • Handje taugé
  • Handje eiermie (of noodles)
  • Circa 6 cashewnoten
  • 1 theelepel Bio Today Bouillonpoeder (of een half kippenbouillon blokje)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de gerookte kip, champignon en paprika in stukjes.
  2. Doe de gerookte kip, champignon, paprika, taugé en mie in het potje. Voeg als laatste de cashewnoten en bouillonpoeder toe.
  3. Bewaar het potje in de koelkast (max 2 dagen), totdat je zin hebt in je soepje.
  4. Zin in een soepje? Kook water in een waterkoker.
  5. Schenk het water in je potje en sluit deze goed af. Schud de soep goed door elkaar en laat het 10 minuten staan.
  6. Open je potje en genieten maar!

Recept 2: Verse instant groentesoep

verse instant soep

Ingrediënten:

  • 1 grote (kastagne) champignon
  • handje doperwten (uit de vriezer)
  • 1/4 paprika
  • handje sperziebonen (uit de vriezer)
  • handje eiermie (of noodles)
  • 1 theelepel Bio today Bouillon (of een half bouillon blokje naar keuze)
  • 1 theelepel selderij

Variatietips: Eventueel kun je nog variëren door bloemkoolroosjes of broccoliroosjes uit de vriezer toe te voegen. Maar ook wat leftover stukjes lente ui of prei is heerlijk. Wil je graag wat vlees bij de groentesoep? Denk dan aan wat gerookte kip, hamblokjes of kippenreepjes. (Het vlees mag niet rauw zijn.)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de champignon en paprika in stukjes.
  2. Doe de champignon, paprika, doperwten, sperziebonen en mie in het potje. Voeg als laatste de selderij en bouillonpoeder toe.
  3. Bewaar het potje in de koelkast (max 2 dagen), totdat je zin hebt in je soepje.
  4. Zin in een soepje? Kook water in een waterkoker.
  5. Schenk het water in je potje en sluit deze goed af. Schud de soep goed door elkaar en laat het 10 minuten staan.
  6. Open je potje en genieten maar!

Eet smakelijk!

verse instant soep

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

14 gedachten over “Recept: Verse instant soep”

  1. wat een enorm slimme methode, dit is vast veel lekkerder dan cup a soup en zeker veel gezonder! Ik heb maar een bezwaar: ik hou inet van zo van soep… Alleen van die dikke wintersoepen…

  2. Wow, dit is echt een goed idee! Bij veel bedrijven kun je wel Cup-a-Soup halen, maar dit is toch veel leuker?
    Ben je hier net pas mee begonnen of al een tijdje? En hoe vaak je heb je dit al geprobeerd? Wat zeggen je collega’s erover?

    • Ik eet deze soepjes inmiddels zo’n twee maanden. Dus een stuk of 30 instant soepjes heb ik al opgegeten. Ik vind het heerlijk. Mijn collega’s vinden het ook een leuk idee, volgens mij. 🙂

  3. Daar zou ik werkelijk nooit op gekomen zijn! Wat een goed idee, inderdaad vooral handig om mee te nemen naar werk bijvoorbeeld!

Plaats een reactie