Begin dit jaar kreeg ik het kookboek ‘Back-on-track’ van Chickslovefood van mijn man. Daarin stond een geweldig idee: verse instant soep die je in een handomdraai zelf kunt maken! Zo simpel en zo gezond! Waarom had ik daar zelf niet aan gedacht? Ik heb de afgelopen maanden veel gevarieerd met hun basisrecept en deel vandaag mijn favoriete variant: verse instant kippensoep met cashewnoten! Jammie!
Bewaar dit Verse instant kippensoep recept op Pinterest:
Supersimpel kippensoep recept
Het principe is dus reuzesimpel: Je vult een afsluitbaar potje met heerlijke verse ingrediënten. Je neemt het mee naar je werk of zet het thuis in de koelkast.
Wanneer je zin hebt in soep kook je wat water. Je schenkt het hete water in je potje. Potje dicht. Even schudden en 10 minuutjes wachten.
Daarna is je soepje klaar: Smullen maar!
Leftovers en diepvriesgroente verwerken in je soepje
Aangezien het eenpersoons soepjes zijn, gebruik ik bij deze receptjes veel kleine porties groente.
Heb je trouwens nog wat groente over van de avond ervoor? Gooi het gerust in je soepje! Scheelt weer onnodige voedselverspilling!
Verse instant soep: Ideaal voor op het werk
Ondertussen gebruik ik deze soepjes al zo’n twee maanden op mijn werk. Ik vind het een ideale manier om makkelijk groente binnen te krijgen.
Ik maak de soepjes maximaal 2 dagen vooruit klaar. Zo heb ik voor mijn drukke (werk)dagen een lekker kant-en-klaar soepje klaarstaan.
Voor dit soepje heb je een afsluitbare pot of beker nodig. Ik maak ze in een simpel glazen potje van de Action, maar je kunt bijvoorbeeld deze handige soepbeker van de Hema gebruiken.
Recept: Verse instant kippensoep
Ingrediënten:
- ca 50 gram gerookte kip
- 1 grote (kastagne) champignon
- 1/4 paprika
- Handje taugé
- Handje eiermie (of noodles)
- Circa 6 cashewnoten
- 1 theelepel Bio Today Bouillonpoeder (of een half kippenbouillon blokje)
Benodigdheden:
- Afsluitbaar potje, weckpot of soepbeker
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Snijd de gerookte kip, champignon en paprika in stukjes.
- Doe de gerookte kip, champignon, paprika, taugé en mie in het potje. Voeg als laatste de cashewnoten en bouillonpoeder toe.
- Bewaar het potje in de koelkast (max 2 dagen), totdat je zin hebt in je soepje.
- Zin in een soepje? Kook water in een waterkoker.
- Schenk het water in je potje en sluit deze goed af. Schud de soep goed door elkaar en laat het 10 minuten staan.
- Open je potje en genieten maar!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
- 5x De Leukste Party Spellen van 2023 - 28 november 2023
- Review: Escape Room Spel Unlock Kids - 23 november 2023
- Column: De Laatste Keer Sinterklaas? - 21 november 2023
Wat een briljante manier om lekker verse soep te kunnen eten zeg! Ik ga deze zeker onthouden. En ook leuk als cadeautje vind ik.
Ik ben dol op soep! Dit is ook zeker heel handig. Ik ga het eens proberen
Oh ik hou van deze soepjes! Lekkere recepten ook, ideaal voor naar kantoor
Wat is dit een handig idee. Heb ik nooit zo over nagedacht!
Oh dit is handig! Ga ik uitproberen