Recept: Lekkere Nasi Goreng zonder Pakjes en Zakjes

nasi goreng zonder pakjes en zakjes recept

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Ik ben zowel dol op de nasi goreng van mijn Indische opa als van mijn Nederlandse moeder. Hoogste tijd om een eigen variante te maken: vol met verse groentes Γ©n mijn zelfgemaakte nasi kruidenmix! Tadaa! Dit is mijn recept voor nasi goreng zonder pakjes en zakjes.

Bewaar dit Nasi Goreng recept op Pinterest:

Recept Lekkere Nasi Goreng Zonder Pakjes en Zakjes HEADER

Nederlandse nasi van mama en Indische nasi goreng van opa

Nasi goreng betekent eigenlijk gebakken rijst. In mijn jeugd ben ik met twee verschillende versies opgegroeid:

  • De Indische nasi goreng van mijn opa met een heerlijke kruidige geur en volle smaak. Helaas zat in zijn variant amper groenten.
  • De andere variant was de meer Nederlandse versie van mijn moeder met flinke zak nasi groenten, maar de kruidmix kwam uit een zakje. Dat was toch wat minder lekker qua kruidige smaak.

En dus kwamen bij mij de (inmiddels bekende) kookkriebels naar boven. Ik wilde een eigen variant creΓ«ren die lekker kruidig is Γ©n ook lekker wat groentes bevat.

Tip: nog meer lekkere Indische recepten ontdekken? Dit Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk is echt een top kookboek:

Of ontdek nog meer van mijn favoriete kookboeken in mijn Kookboeken Top 10!

Een eigen nasi kruidenmix maken

Recept nasi goreng zonder pakjes en zakjes

Ik heb een aardig volle kruidenla en ik vind het dan ook een echte uitdaging om zelf kruidenmixen te verzinnen.Β Gewoon door te mixen en proeven, totdat ik er tevreden over ben. Om tot deze nasi kruidenmix te komen, heb ik wel wat pogingen moeten doen. Maar nu ben ik echt tevreden.

Dus na de heerlijke varianten van mijn opa en mijn moeder is hier nu ook mijn eigen versie: Cynthia’s nasi goreng. Een makkelijk te maken recept, zonder pakjes en zakjes en simpel te serveren als een volledige maaltijd.

Kruiden voor de nasi kruidenmix kopen

Ben je trouwens niet bekend met alle kruiden die ik in het recept noem?Β Deze kruiden zijn zowel te koop bij de reguliere supermarkten, als bij de toko.

In het recept heb ik linkjes naar de supermarktpagina van de betreffende kruid toegevoegd, zodat je een beeld kunt krijgen van de kruiden. πŸ˜‰

Serveertips en bewaartip voor je nasi goreng!

Nasi goreng zonder pakjes en zakjes

Ik vind het persoonlijk erg lekker om deze nasi te serveren met lekkere pindasaus, gebakken uitjes en schijfjes komkommer. En natuurlijk met zelfgemaakte satΓ© of heerlijke, Indische kipgehaktballetjes.

Je kunt deze nasi goreng makkelijk in porties invriezen. Het blijft in de vriezer circa zes maanden goed.

Na het invriezen, kun je jouw nasi goreng ontdooien in de koelkast en even verwarmen in de magnetron of opbakken in een koekenpan. Selamat makan! (Oftewel: eet smakelijk)

Recept: Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes

Dit is een recept voor 4 personen.

Recept nasi goreng zonder pakjes en zakjes

IngrediΓ«nten

Voor de nasi kruidenmix

  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahΓ©)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel uienpoeder

Voor de nasi goreng:

  • olijfolie of bakboter om in te bakken
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 300 gram rijst
  • 450 gram nasi groenten
  • 3 scheutjes ketjap manis
  • eventueel sambal naar smaak, als je van pittige nasi houdt.

Benodigdheden:

  • Kommetje
  • Wok of hapjespan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Mix de kruiden voor de nasi kruidenmix in een kommetje door elkaar. Laat even staan.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Doe een scheutje olijfolie of boter in een wok of hapjespan. Bak hierin je kipblokjes gaar en lekker krokant.
  4. Voeg hierna de nasigroenten toe aan de kipblokjes. Bak het geheel circa 3 minuten goed door op hoog vuur. Schep het regelmatig om.
  5. Voeg de rijst en nasikruiden toe aan je wok/hapjespan. Meng het geheel lekker goed door elkaar.
  6. Voeg de scheutjes ketjap manis toe en hussel goed door. Als je dat wilt, kun je nu ook sambal toevoegen. Doe dit naar eigen smaak. Als je het niet te pittig wil hebben, is een theelepeltje sambal prima te doen. (Tip: Toch te pittig gemaakt? Voeg suiker of een klein scheutje melk aan je maaltijd toe om de smaken wat af te zwakken)
  7. Bak het geheel op middelhoog vuur nog een paar minuutjes door. Et voila! Je lekkere nasi goreng is er klaar voor!

Selamat makan!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

nasi goreng

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, De Spelletjesvrienden, Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

10 gedachten over “Recept: Lekkere Nasi Goreng zonder Pakjes en Zakjes”

  1. Ik wilde nasi maken, maar was het zakje met kruiden vergeten te kopen. Dus kwam ikjouw recept tegen op Pinterest. Jee, veel lekkerder! En simpel zeg! In vervolg gaan we voor jouw recept! Heb je ookeen tip voor lekkere satesaus?

  2. Ik heb deze nasi goreng gemaakt en vond het erg lekker. Een beetje satesaus en kroepoek erbij en klaar was het! Ook manlief en de kids smulden ervan. Alles was op. Lekkere, simpele maaltijd. Bedankt voor het delen!

  3. Grappig, de variant van mijn Opa (hij was vegetarisch) was inderdaad alleen ui, ei, sambal en rijst. Héérlijk, maar inderdaad geen groentes. Mijn moeder (ook Indonesisch) maakte de variant met kipfilet stukjes (ieniemienie fijn gesneden), mexico mix (diepvries), ui, ei, sambal en rijst. NΓ¨t even wat meer groentes. H. (man) vindt het fijn om een zakje nasi mix (maar dan wel van Koningsvogel, de enige echte goede πŸ˜‰ erbij te gebruiken. Dus ook wij maken het op meerder manieren.

  4. Eigenlijk best logisch. Wij hebben ook een lade vol potjes met kruiden, maar kopen voor de nasi een zakje kruidenmix.

    Wij kruiden overigens de kip met de nasi kruiden en ketjap manis. Groente erbij en daarna de rijst erbij. Even laten staan samen en voila!

  5. Ik kook altijd zonder pakjes en zakjes (veel minder zout, en geen kleurstoffen die je er zelf niet in zou gooien) maar een goed recept voor nasi had ik nog niet gevonden. Zal deze eens proberen

  6. ik gebruik over het algemeen geen nasigroenten maar snij de groenten zelf. |Dan hou ik wel veel kool over, maar die is dan voor de volgende dag. Ik vind dat lekkerder en ik vind het belnagrijk dat ik de tauge apart kan houden: die hoeft maar 1 minuutje mee te garen.
    Meestal marineer ik het vlees in ketjap ( met een pepertje of zo )

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: