Bordspellen Top 10 van Cynspirerend

Bordspellen top 10

Ben je gek op Bordspellen? Of zoek je naar een leuk bordspel voor een gezellige avond of tijdens de quarantaine periode? Wij hebben een ontzettend grote collectie met bordspellen en zijn altijd op zoek naar nieuwe, leuke bordspellen. Op Cynspirerend delen we onze allerbeste tips en reviews over spellen met jou. Hieronder lees je onze persoonlijke Bordspellen top 10 op dit moment.

Bordspellen Top 10

De volgorde van deze 10 bordspellen, kaarspellen en dobbelspellen uit onze persoonlijke bordspellen top 10 staan niet op een vaste volgorde. Daarvoor zijn de spellen te verschillend van elkaar.

In de loop van de tijd zal dit overzicht ook zeker veranderen, want we blijven altijd graag nieuwe spelletjes ontdekken!

Elk van deze spellen vinden we leuk om te spelen! Bij elk spel vertel ik je hieronder waarom we het een aanrader vinden en het ook in jouw spellenkast een mooi plekje verdient!

Tip 1: Azul

Bordspellen top 10

Azul is geschikt voor 2 tot 4 personen vanaf 8 jaar en was in 2018 uitgeroepen tot Bordspel van het Jaar.

Dit bordspel, waarbij je mooie keramieken muren bouwt, is erg mooi en sierlijk vormgegeven. Wij vinden het een lekker tactisch spel, waarbij je de ander lekker dwars kan zitten en ondertussen moet zorgen dat je zelf de meeste punten binnenhaalt. Lees meer over dit bordspel in onze uitgebreide review over Azul.

Dit spel heeft inmiddels twee uitbreidingen: Azul De Ramen van Sintra en Azul Zomerpaviljoen

Het originele spel is te koop bij Bol.com

Tip 2: Pandemic

Bordspellen top 10

Pandemic is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar.

In 2019 tipten wij dit bordspel al als één van onze favoriete spellen voor 2 personen, maar dit coöperatieve bordspel is nu wel heel actueel geworden.

Als spelers zijn jullie leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Alleen door slim samen te werken kunnen jullie de wereld redden. Het lot van de hele mensheid ligt in jullie handen!

Het spel is bij Bol.com te koop als basis bordspel of als een luxe 10-jarig jubileum versie:

Tip 3: Lynx

Bordspellen top 10

Lynx is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar. Dit familiespel is uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar in 2019.

Het spel bevat een speelbord met 350 plaatjes en het doel is simpel: Vind als eerste jouw plaatjes op het grote speelbord. Dit visuele zoekspel spelen wij met aangepaste spelregels met onze driejarige dochter, maar ook ’s avonds laat met z’n tweetjes.

Het is een simpel, makkelijk spel om te spelen. Je hebt het zo aangeleerd en het is toegankelijk voor jong en oud.

Tip 4: Phase 10

Bordspellen top 10

Phase 10 is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar. Het is een heerlijk kaartspelletje om met z’n tweeën te spelen of juist met een groep vrienden.

Het kaartspel heeft veel weg van jokeren. Tijdens het spel moet je opkomen met een bepaalde kaartencombinatie. Heb je de fase gehaald, dan ga je door naar de volgende fase. Zo niet, dan blijf je net zo lang in deze fase ‘steken’, totdat het je gelukt is.

Het spel bevat een lekkere combinatie van tactiek en mazzel. Wij spelen het niet alleen thuis, maar vinden het ook een ideaal vakantiespelletje.

Tip 5: Escape Room: The Game

Bordspellen top 10

Escape Room The Game is één van de meest bekende Escape Room bordspellen. In 60 minuten moet je uit 3 kamers ontsnappen door middel van het oplossen van mysteries en puzzels. De spellen zitten erg goed in elkaar en zijn ook goed te spelen met twee personen. Lees onze uitgebreide review over Escape Room: The Game.

De VR editie van dit spel hebben we meegenomen in onze vergelijkende blog over 5 Escape Room Spellen. Ook daar zijn we erg enthousiast over.

Het spel is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar en werd in 2016 gekozen tot Speelgoed van het Jaar. Er zijn inmiddels nieuwere varianten van het spel beschikbaar:

Het originele spel is te koop bij Bol.com

Tip 6: Similo

Bordspellen top 10

Similo is een coöperatief kaartspelletje voor 2 tot 8 spelers vanaf 7 jaar.

Dit mooi vormgegeven kaartspelletje is pas sinds 2020 op de markt en wij kregen het om te testen in ons vergelijkende artikel over filler games (oftewel: korte, snelle spelletjes). Similo kwam als favoriete filler game uit onze test!

Tijdens het spel moet je een geheim karakter proberen te raden, terwijl je medespeler hints geeft. Zónder te praten! Maar alleen door kaarten op een bepaalde manier neer te leggen. Een echte uitdaging!

Het spelletje is op dit moment in de Historie en Sprookjes variant te koop:

Tip 7:  Knappe Koppen

Bordspellen top 10

Het Knappe Koppen – Bordspel is een bordspel voor slimme kinderen, waarbij je spelenderwijs de algemene kennis, het ruimtelijk inzicht en de taalvaardigheden ontwikkelt. Ook zitten er leuke, fysieke uitdagingen bij om thuis te bewegen met je kind. Lees hier onze uitgebreide review over het Knappe Koppen spel.

Het spelletje is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en is één van de favoriete bordspellen van onze dochter.

Het spel is in 2010 genomineerd als speelgoed van het jaar en is inmiddels ook te koop in de volgende varianten:

Het originele spel is te koop bij Bol.com:

Tip 8: Het Boekanier Dossier van Puzzelpost

Bordspellen top 10

Het Boekanier Dossier is een handgemaakt mysteriespel voor 1 tot 5 spelers vanaf 18 jaar. Je ontvangt dit spel in 3 fases per post.

We hebben dit opgenomen in ons vergelijkend artikel over Escape Room Spellen en dit spel komt als één van onze grote favorieten uit de test.

Tijdens dit mysterie moet je een verdwijning oplossen. Het spel is handgemaakt en ontzettend mooi vormgegeven. Een lust voor het oog en een uitdaging voor de echte puzzelaar.

Het Boekanier Dossier is te koop via de website van Puzzelpost en via Bol.com:

Tip 9: Schotten Totten

Bordspellen top 10

Schotten Totten is een lekker simpel, kort spelletje voor 2 personen.

Dit vrolijk vormgegeven kaartspel is vooral erg tactisch. Je probeert door de juiste kaartcombinaties te plaatsen je territorium uit te breiden en zo je tegenspeler te verslaan.

Wij vinden dit spel ontzettend verslavend en pakken het er graag bij als we samen een kort, tactisch spelletje willen spelen.

Tip 10: 30 Seconds / 30 Seconds Everyday Life

Bordspellen top 10

Ons favoriete partyspel blijft toch wel 30 Seconds! Het is een bordspel voor 3 tot 28 spelers vanaf 12 jaar verhoogt is een lekkere sfeerverhoger.

De regels zijn simpel: Raadt binnen 30 seconden zoveel mogelijk namen of termen op het kaartje. Het klassieke 30 Seconds spel is veelal bekend, maar heeft ook een iets minder bekend broertje: 30 Seconds Everyday Life.

In onze uitgebreide review over 30 Seconds Everyday Life leggen we je uit waarom we dit spel nog nét iets toegankelijker vinden dan het originele bordspel.

Beide varianten zijn te koop bij Bol.com:

Meer lezen over onze favoriete spellen?

Kijk ook eens naar onze blogs over:

Bordspellen Top 10 Header

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest.

Deze pagina over onze persoonlijke bordspellen top 10 bevat geen samenwerking, maar komt voort uit onze passie voor spelletjes. Deze pagina bevat affliate links.

Vind je dit interessant? Bewaar het voor later of deel het met een vriend!
 • 22
 • 5
 • 1
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares