Bordspellen Top 10 van Cynspirerend

Bordspellen top 10

Ben je gek op Bordspellen? Of zoek je naar een leuk bordspel voor een gezellige avond of tijdens de quarantaine periode? Wij hebben een ontzettend grote collectie met bordspellen en zijn altijd op zoek naar nieuwe, leuke bordspellen. Op Cynspirerend delen we onze allerbeste tips en reviews over spellen met jou. Hieronder lees je onze persoonlijke Bordspellen top 10 op dit moment.

Bordspellen Top 10

De volgorde van deze 10 bordspellen, kaarspellen en dobbelspellen uit onze persoonlijke bordspellen top 10 staan niet op een vaste volgorde. Daarvoor zijn de spellen te verschillend van elkaar.

In de loop van de tijd zal dit overzicht ook zeker veranderen, want we blijven altijd graag nieuwe spelletjes ontdekken!

Elk van deze spellen vinden we leuk om te spelen! Bij elk spel vertel ik je hieronder waarom we het een aanrader vinden en het ook in jouw spellenkast een mooi plekje verdient!

Tip 1: Azul

Bordspellen top 10

Azul is geschikt voor 2 tot 4 personen vanaf 8 jaar en was in 2018 uitgeroepen tot Bordspel van het Jaar.

Dit bordspel, waarbij je mooie keramieken muren bouwt, is erg mooi en sierlijk vormgegeven. Wij vinden het een lekker tactisch spel, waarbij je de ander lekker dwars kan zitten en ondertussen moet zorgen dat je zelf de meeste punten binnenhaalt. Lees meer over dit bordspel in onze uitgebreide review over Azul.

Dit spel heeft inmiddels twee nieuwe, apart te spelen varianten. Namelijk:

 • Azul De Ramen van Sintra (Iets complexere en meer tactische variant, waarbij je de ramen van het paleis van Sintra gaat voltooien)
 • Azul Zomerpaviljoen (Totaal andere, tactische variant, waarbij je het zomerpaviljoen van wijlen Koning Manuel I gaat afmaken.)

Het originele spel Azul is te koop bij Bol.com

Tip 2: Pandemic

Bordspellen top 10

Pandemic is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar.

In 2019 tipten wij dit bordspel al als één van onze favoriete spellen voor 2 personen, maar dit coöperatieve bordspel is nu tijdens de Corona crisis wel heel actueel geworden.

Als spelers zijn jullie leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Alleen door slim samen te werken kunnen jullie de wereld redden. Het lot van de hele mensheid ligt in jullie handen!

Pandemic heeft inmiddels verschillende uitbreidingen en spelvarianten, zoals:

 • Pandemic: Extreem Gevaar (Uitbreiding: Met extra rollen én de mogelijkheid voor 1 persoon om bio terrorist te zijn en juist te saboteren. Je kunt Pandemic door deze uitbreiding met 5 personen spelen)
 • Pandemic: In het Lab (Uitbreiding: Met extra rollen, waardoor je ook in het laboratorium op zoek moet naar een remedie tegen het virus. Je kunt Pandemic door deze uitbreiding ook solo of in teams spelen.)
 • Pandemic Rapid Response (Standalone variant: Jullie redden de wereld tegen de pandemie vanuit een vliegtuig, terwijl de tijd af loopt. Voor 2 tot 4 personen vanaf 8 jaar.)

Het originele spel is bij Bol.com te koop als basis bordspel of als een luxe 10-jarig jubileum versie:

Tip 3: Phase 10

Bordspellen top 10

Phase 10 is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar. Het is een heerlijk kaartspelletje om met z’n tweeën te spelen of juist met een groep vrienden.

Het kaartspel heeft veel weg van Amerikaans Jokeren, omdat je tijdens het spel op moet je komen met een bepaalde kaartencombinatie. Heb je de fase gehaald, dan ga je door naar de volgende fase. Zo niet, dan blijf je net zo lang in deze fase ‘steken’, totdat het je gelukt is.

Het spel bevat een lekkere combinatie van tactiek en mazzel. Wij spelen het niet alleen thuis, maar vinden het ook een ideaal vakantiespelletje.

Het kaartspelletje is te koop bij Bol.com:

Tip 4: Escape Room: The Game

Bordspellen top 10

Het spel is geschikt voor 3 tot 5 spelers vanaf 16 jaar en werd in 2016 gekozen tot Speelgoed van het Jaar. Wij spelen dit spel ook met twee personen.

Escape Room The Game is één van de meest bekende Escape Room bordspellen. In 60 minuten moet je uit 3 kamers ontsnappen door middel van het oplossen van mysteries en puzzels. De puzzels zitten erg goed in elkaar en zijn mooi vormgegeven. Lees meer over dit spel in onze uitgebreide review over Escape Room: The Game.

Er zijn inmiddels nieuwere varianten van het spel beschikbaar:

De VR editie van dit spel hebben we meegenomen in onze vergelijkende blog over 5 Escape Room Spellen. Ook daar zijn we erg enthousiast over.

Het originele spel is te koop bij Bol.com

Tip 5: Similo

Bordspellen top 10

Similo is een coöperatief kaartspelletje voor 2 tot 8 spelers vanaf 7 jaar.

Dit mooi vormgegeven kaartspelletje is pas sinds 2020 op de markt en wij kregen het om te testen in ons vergelijkende artikel over filler games (oftewel: korte, snelle spelletjes). Similo kwam als onze favoriete filler game uit onze test!

Tijdens het spel moet je een geheim karakter proberen te raden, terwijl je medespeler hints geeft. Zónder te praten! Maar alleen door kaarten op een bepaalde manier neer te leggen. Een echte uitdaging!

Het spelletje is op dit moment in de Historie en Sprookjes variant te koop:

Tip 6: De Vergeten Stad

Bordspellen top 10

De Vergeten Stad is een coöperatief bordspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

In dit bordspel moet moet je samen met je medespelers de hitte van de woestijn weerstaan, elkaars kwaliteiten goed gebruiken en blijven overleggen om de vliegmachine te vinden en zo te voorkomen dat jullie niet bedolven worden door de zandstormen.

Of het spel wint, of jullie winnen. En doordat dit heerlijke spel in moeilijkheidsgraad aan te passen is, kun je hier lang plezier van hebben. Het is daarom ook zeker één van onze aanraders voor je staycation.

Het spel is te koop bij Bol.com:

Tip 7:  Knappe Koppen

Bordspellen top 10

Het Knappe Koppen – Bordspel is een bordspel voor slimme kinderen, waarbij je spelenderwijs de algemene kennis, het ruimtelijk inzicht en de taalvaardigheden ontwikkelt. Ook zitten er leuke, fysieke uitdagingen bij om thuis te bewegen met je kind. Lees hier onze uitgebreide review over het Knappe Koppen spel.

Het spelletje is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en is één van de favoriete bordspellen van onze dochter.

Het spel is in 2010 genomineerd als speelgoed van het jaar en is inmiddels ook te koop in de volgende varianten:

Het originele spel is te koop bij Bol.com:

Tip 8: Het Boekanier Dossier van Puzzelpost

Bordspellen top 10

Het Boekanier Dossier is een handgemaakt mysteriespel voor 1 tot 5 spelers vanaf 18 jaar. Je ontvangt dit spel in 3 fases per post.

We hebben dit opgenomen in ons vergelijkend artikel over Escape Room Spellen en dit spel komt als één van onze grote favorieten uit de test.

Tijdens dit mysterie moet je een verdwijning oplossen. Het spel is handgemaakt en ontzettend mooi vormgegeven. Een lust voor het oog en een uitdaging voor de echte puzzelaar.

Het Boekanier Dossier is te koop via de website van Puzzelpost en via Bol.com:

Tip 9: Ticket to Ride: Europe

Bordspellen top 10

Ticket to Ride Europe is een tactisch bordspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

In Ticket to Ride Europe moeten spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen en zoveel mogelijk punten verdienen. De speler met de meest behaalde punten wint het spel.

Je bent niet alleen bezig met je eigen doelen, maar je probeert ook de ander te saboteren. Daarom is dit niet alleen een zeer geslaagd spel voor 2 personen, maar ook een ultiem staycation spel.

Lees meer over dit bordspel in onze uitgebreide review over Ticket to Ride Europe.

Naast de Europa versie bestaat Ticket to Ride ook in veel andere versies, zoals:

Het originele spel is te koop bij Bol.com:

Tip 10: 30 Seconds / 30 Seconds Everyday Life

Bordspellen top 10

Ons favoriete partyspel blijft toch wel 30 Seconds! Het is een bordspel voor 3 tot 28 spelers vanaf 12 jaar verhoogt is een lekkere sfeerverhoger.

De regels zijn simpel: Raadt binnen 30 seconden zoveel mogelijk namen of termen op het kaartje. Het klassieke 30 Seconds spel is veelal bekend, maar heeft ook een iets minder bekend broertje: 30 Seconds Everyday Life.

In onze uitgebreide review over 30 Seconds Everyday Life leggen we je uit waarom we dit spel nog nét iets toegankelijker vinden dan het originele bordspel.

Beide varianten zijn te koop bij Bol.com:

Meer lezen over onze favoriete spellen?

Kijk ook eens naar onze blogs over:

Bordspellen Top 10 Header

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze pagina over onze persoonlijke bordspellen top 10 bevat geen samenwerking, maar komt voort uit onze passie voor spelletjes. Deze pagina bevat affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 103
 • 8
 •  
 •  
 •  
  111
  Shares