5x Leuke spellen om met z’n tweetjes te spelen

5x Leuke spellen om met z’n tweetjes te spelen

Zoals je weet zijn mijn man en ik echte spelletjesgekken. We doen graag een spelletje met onze vrienden of familie, maar we hebben natuurlijk niet altijd visite over de vloer. Daarom hebben we ook aardig wat spelletjes die we met z’n tweetjes kunnen spelen. Even quality time samen en iets gezelliger dan samen tv kijken of naar onze mobieltjes staren. Vandaag deel ik met jou maar liefst vijf keer een écht leuk spel voor twee personen. Ken jij ze al?

spel voor twee personen

Tip 1: Phase 10 – Een Verslavend Kaartspelletje

We tipten Phase 10 eerder al als een ultiem vakantiespelletje, maar het is ook een lekker spelletje voor twee personen. Ook thuis halen wij het regelmatig uit de kast.

Phase 10 lijkt een beetje op Amerikaans jokeren. Elke ronde moet je op komen met een bepaalde set kaarten (2x 3 dezelfde cijfers, een straatje van 8 kaarten of 7 kaarten met dezelfde kleur bijvoorbeeld). Degene die als eerste alle fasen heeft doorlopen, wint het spel.

Je kan elkaar lekker dwarszitten tijdens dit tactische kaartspelletje.

> Lees ook onze blog over 5x de leukste vakantiespellen

Tip 2: Ticket to Ride Europe – Tactisch treinroutes claimen

Ticket to Ride Europe is een uitgebreid spel, waar je wat meer de tijd voor nodig hebt. Houd rekening met ca 60 minuten per spel. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar.

In dit spel probeer je om zoveel mogelijk routes te claimen op je bestemmingskaartjes. Maar hierbij let je niet alleen op je eigen reisdoelen, maar probeer je ook die van de ander te blokkeren.

Een heel mooi vormgegeven spel voor twee personen (of meer), waar wij regelmatig mee spelen. Ook Ticket to Ride Europe valt in de categorie elkaar lekker tactisch dwarszitten.

> Lees ook eens onze uitgebreide review over Ticket to Ride: Europe.

Tip 3: Pandemic – Samenwerken om de wereld te redden

Zijn jullie meer van de samenwerking? Dan is Pandemic echt een leuk spel voor jullie!

Jullie zijn leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Alleen door slim samen te werken kunnen jullie de wereld redden. Het lot van de hele mensheid ligt in jullie handen!

Jullie spelen in Pandemic tegen het spel. Óf jullie winnen, óf het spel wint. Dit spel is voor 2 tot 4 personen vanaf 10 jaar.

Als je van slim teamwork houdt, dan valt dit mooie spel zeker in de smaak bij jullie!

Tip 4: Qwixx – Lekker simpel dobbelspelletje

Uitgekeken op Yathzee? Dan is Qwixx een soort Yathzee next level. Je zou het een kruizing tussen Yathzee en Bingo kunnen noemen.

In dit simpele dobbelspelletje is je doel om zoveel mogelijk punten te scoren, voordat het spel voorbij is. Het is een makkelijk aan te leren spelletje en neemt weinig ruimte in.

Qwixx is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Het is inmiddels zo’n populair spelletje dat er verschillende varianten van te koop zijn.

> Lees ook eens onze uitgebreide review over Qwixx Deluxe.

Tip 5: Escape Room The Game – Samen ontsnappen

En als afsluiter onze meest recente ontdekking: Escape Room Spellen! Lekker samen ontsnappen in je woonkamer!

Jullie hoeven niet helemaal naar een speciale locatie te gaan, maar jullie kunnen gewoon thuis verborgen puzzels oplossen. Je hebt een timer en 60 minuten om te ontsnappen.

Officieel is Escape Room The Game te spelen vanaf 3 personen, maar wij vinden het prima te doen met z’n tweetjes. Mocht je twijfelen, probeer dan eerst eens deze speciale (en wat goedkopere) Escape Room The Game spel voor 2 personen.

> Lees ook onze uitgebreide review over Escape Room The Game.

Welk spel speel jij graag met 2 personen?

spel voor twee personen

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Vind je dit interessant? Bewaar het voor later of deel het met een vriend!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

17 gedachten over “5x Leuke spellen om met z’n tweetjes te spelen”

 1. Ik ken sinds kort phase10 en vind dit helemaal te gek. Een vriendin heeft dit spelletje en heeft dit aan me geïntroduceerd.. sindsdien speel ik het regelmatig met haar, als ik bij haar ben.

 2. I lovee spelletjes, alleen zijn er nooit zoveel die mee willen doen. Daarom komt dit artikel goed uit. Ik kende deze spellen nog niet, ik speel eigenlijk alleen maar Skip Bo, haha.
  Liefs,
  Elles

 3. leuke spellen zitten er tussen. Wij hebben ons al tig keer voorgenomen om eens wat vaker een speeltje te gaan doen, maar tot nu toe is het bij goede voornemens gebleven;-)

Plaats een reactie