Kaartspellen Top 10

Kaartspellen Top 10

Mijn man en ik hebben een grote collectie met kaartspelletjes in huis. Van snelle kaartspellen tot uitgebreide kaartspellen voor 2 of meer personen. In deze Kaartspellen Top 10 delen wij de top 10 leukste kaartspellen uit onze spelletjeskast. Ken jij ze al?

Tip: bewaar deze Kaartspellen Top 10 voor later op Pinterest

Top 10 Kaartspellen

Onze Kaartspellen Top 10

We hebben twee spellenkasten met ruim in totaal zo’n 200 spellen (oeps). De leukste kaartspellen van dit moment vind je in deze Kaartspellen Top 10.

Kaartspelletjes verdienen alleen een plekje in deze top 10 wanneer mijn man én ik enthousiast zijn over een spel en het hééél erg graag spelen.

We hebben een brede smaak qua kaartspellen, dus je vind er kaartspellen voor 2 personen, kaartspellen voor 4 personen en zelfs leuke solo kaartspellen.

Er staan overigens geen kinderspellen in: daarvoor verwijs ik je graag naar de Kinderspellen Top 10 van onze dochter.

Advertentie

In deze Top 10 leukste kaartspellen vertel ik bij elk spel:

 • Voor wie is het kaartspel geschikt?
 • Hoe lang duurt een potje?
 • Waarom vinden wij het een leuk kaartspelletje?
 • Waar kun je verder lezen over dit leuke kaartspel?

Op deze manier kun je inschatten of dit kaartspel ook bij jou past en een plekje in jouw spellenkast verdient!

1: The Crew Op weg naar de 9e planeet

kaartspellen top 10

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

The Crew heeft een tijdje in seal bij ons in de spellenkast gelegen, omdat het officieel geen kaartspel voor 2 personen is. En door corona kwam het er niet van om dit met meerderen te spelen.

Toen we het spel toch uit de kast plukten, bleek het ook een verrassend leuke 2 speler variant te hebben.

Je speelt hierbij met een fictieve derde persoon (Jarvis). Tijdens het spel krijg je opdrachten die je samen moet voltooien. Jullie moeten samenwerken om deze doelen te halen. Het probleem is alleen: je mag niet aan elkaar vertellen welke kaarten je hebt.

The Crew – Op weg naar de 9e planeet heeft 50 missies met een steeds oplopende moeilijkheidsgraad. In het boekje houd je je voortgang bij.

We hebben dit spel vorig jaar uitgeroepen tot beste kaartspel van 2022 en zijn inmiddels bezig met ons vierde rondje om onze vorige highscore te verslaan. Een heerlijk, verslavend kaartspelletje!

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €12,99. Koop het spel hier bij Bol:

2: Phase 10

kaartspellen top 10

 • In 3 steekwoorden: jokeren, tactisch, geluk
 • Spelers: 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar
 • Speeltijd: 30 tot 45 minuten
 • Uitgever: Mattel Games / Ravensburger (afhankelijk van de versie die je hebt)

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

Phase 10 lijkt een beetje op Amerikaans jokeren, maar dan anders. Elke speelronde probeer je een fase te halen (bijvoorbeeld opkomen met 2 drielingen, 9 opeenvolgende kaarten of 7 kaarten van dezelfde kleur). Wanneer één speler al zijn handkaarten kwijt is, is de speelronde voorbij.

Heb je op tafel kunnen komen met de kaarten die horen bij de opdracht uit jouw fase? Dan ga je verder naar de volgende fase. Zo niet, dan moet je de fase nog een keer doen.

Phase 10 komt regelmatig uit de kast als we bezoek hebben, want het is een toegankelijk spel om te spelen.  Een fijn kaartspelletje dat eigenlijk altijd in de smaak valt.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €9,99. Koop het spel hier bij Bol:

3. Go Nuts For Donuts

kaartspellen top 10

 • In 3 steekwoorden: toegankelijk, dwarszitten, vrolijk
 • Spelers: 2 tot 6 personen vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

Het principe is van dit leuke kaartspelletje is lekker simpel: je moet proberen om zoveel mogelijk donuts te verzamelen.

Iedereen geeft via het spelen van kaarten aan welke donut ze willen. Maar als twee of meer spelers dezelfde donut willen hebben, krijgt niemand de donut!

Ik vind het ontzettend leuk om anderen dwars te zitten in dit spel. En daarnaast zien de lekkere donuts er fingerlicking good uit. 😉

Go Nuts for Donuts is wat mij betreft een lekkere combinatie tussen een tactisch kaartspel en een toegankelijke filler game.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €23,99. Koop het spel hier bij Bol:

4. Welcome To Your Perfect Home

kaartspellen top 10

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

De spellenuitgever noemt Welcome to your Perfect Home zelf een dobbelspel zonder dobbelstenen.

Het is eigenlijk een roll and write (dobbelen en aankruizen) spel, waarbij verrassend veel tactiek en gepuzzel bij komt kijken.

Elke speler probeert op zijn eigen invulblad een mooie wijk te bouwen en zo de meeste punten binnen te halen. Bij elke ronde heb je keuze uit 3 kaarten, waarvan je er één moet gebruiken om in te vullen op je blad.

Wij vinden Welcome to your perfect home een fijne combinatie van puzzelen, geluk en tactisch spelen. Wij halen dit kaartspel altijd met veel plezier uit onze spellenkast.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €24,99. Koop het spel hier bij Bol:

5. Schotten Totten

kaartspellen top 10

 • In 3 steekwoorden: tactisch, plannen, battle
 • Spelers: 2 personen vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

Ben je op zoek naar een kaartspel voor 2 personen, waarbij je elkaar lekker tactisch alle hoeken van de tafel kan laten zien? Dan is Schotten Totten een aanrader.

Je bent in dit spel bezig om sterke combinaties te maken, waarmee jouw Schotse Tribe terrein wint.

Omdat jullie kaarten van dezelfde trekstapel pakken, ben je ook bezig met inschatten welke kaarten de ander heeft, welke kaarten er nog moeten komen en het tactisch achterhouden van je sterke kaarten.

Dat maakt Schotten Totten extra uitdagend, verslavend én leuk!

Het blijft bij ons nooit bij één spelletje!

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €18,99. Koop het spel hier bij Bol:

6. Similo Sprookjes

kaartspellen top 10

 • In 3 steekwoorden: samenwerken, deductie, raden
 • Spelers: 2 tot 8 personen vanaf 7 jaar
 • Speeltijd: 10 minuten
 • Uitgever: 999 Games

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

Similo is een coöperatief kaartspelletje waarbij je een geheim sprookjeskarakter moet proberen te raden, terwijl je medespeler hints geeft. Zónder te praten! Maar alleen door kaarten op een bepaalde manier neer te leggen.

Dit bijzonder mooi vormgegeven kaartspelletje is pas sinds 2020 op de markt en wij kregen het om te testen in ons vergelijkende artikel over filler games (oftewel: korte, snelle spelletjes). Similo kwam toen als onze favoriete filler game uit onze test!

We hebben dit kaartspel inmiddels wel 100 keer gespeeld, denk ik. Het is dus ook niet gek dat dit ons favoriete kaartspel van 2021 was.

Inmiddels liggen de Historie, Dieren en Mythen versies ook al in onze spellenkast. Deze kun je trouwens prima met elkaar combineren om wat extra uitdaging in het spel te brengen.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €11,99. Koop het spel hier bij Bol:

7. Machiavelli

kaartspellen top 10

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

In dit kaartspel probeer je 8 mooie gebouwen in je bezit te krijgen, zodat jouw stad uiteindelijk het meest waardevol is. Elke ronde kruip je opnieuw in de huid van een karakter (bijvoorbeeld koning, bouwmeester of moordenaar) om gebruik te maken van zijn speciale eigenschappen, zodat je de ander kan dwarszitten en jezelf ondertussen zoveel mogelijk verrijkt.

Dit bloedmooi vormgegeven spel spelen we het liefst als we spellenliefhebbers op bezoek krijgen. Met 2 personen is het een leuk spel, maar minder spannend dan met 3 of meer spelers. Het spel vraagt tactisch inzicht en veel plezier bij het dwarszitten van anderen.

Machiavelli zit zowel strategisch als qua vormgeving erg goed in elkaar. Het verbaasde ons tijdens het creëren van onze Kaartspellen Top 10 dat ik er nog niet eerder over heb geschreven op mijn website. Oeps!

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €19,99. Koop het spel hier bij Bol:

 • Lees meer over Machiavelli in dit artikel over de leukste kaartspellen voor 4 personen (volgt nog)

8. Sushi Go! nieuwe binnenkomer!

Kaartspellen Top 10

 • In 3 steekwoorden: tactiek, toegankelijk, vrolijk
 • Spelers: 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 30 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

Sushi Go speel je in 3 rondes, waarbij je zowel op korte termijn als op lange termijn tactische keuzes moet maken.

Elke speler krijgt een stapeltje kaarten, kiest een kaart uit zijn hand en geeft de stapel door. Dit doe je, totdat alle kaarten op zijn.

Welke sushi-lover heeft de lekkerste combinatie gemaakt en scoort de meeste punten?

Dit lekkere kaartspelletje vinden wij het leukst met 3 of meer spelers.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €12,99. Koop het spel hier bij Bol:

9. Point Salad

kaartspellen top 10

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

In Point Salad ga je wat gezonder aan de slag dan het voorgaande donut spel. Je gaat namelijk naar de groentemarkt om een zo goed mogelijke salade te maken, waarmee je zoveel mogelijk punten kunt scoren (vandaar ook de naam: Point Salad 😉 ).

En als het even kan probeer je de ander minpunten in zijn schoenen te schuiven door te zorgen dat hij groentes moet pakken waar hij niet op zit te wachten.

Point Salad is een lekker tactisch kaartspelletje, waarbij je volop bezig bent met vooruitdenken, rekenen en combinaties maken.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €13,99. Koop het spel hier bij Bol:

10. The Game

kaartspellen top 10

 • In 3 steekwoorden: samenwerken, toegankelijk, plannen
 • Spelers: 1 tot 5 spelers vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Waarom in onze Kaartspellen Top 10?

The Game is een coöperatief spel. Dat houdt in dat je samen werkt tegen het spel. Of jullie winnen, of de het spel wint.

Zonder de exacte waardes van de kaarten in jullie handen te noemen, moeten jullie gaan overleggen. Het doel van dit spel is om alle 98 speelkaarten op tafel te spelen, zodat er geen kaarten meer op de trekstapels of in jullie handen over blijft.

The Game is een simpel, maar uitdagend spelletje, dat we graag spelen als we ergens moeten wachten, onderweg zijn of op vakantie zijn.

 • De adviesprijs van dit leuke kaartspel is €11,99. Koop het spel hier bij Bol:

Nog meer Top 10 Spellen ontdekken?

Bekijk ook eens onze:

Ook leuk: ga hier naar het overzicht met al onze spellentips en spellenreviews.

Op de hoogte blijven van nieuwe spellenreviews en spellentips?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

In deze kaartspellen top 10 staan de leukste kaartspellen uit onze spellenkast. Dit overzicht bevat geen samenwerking. In deze lijst staan wel affliate links.