Recept: De lekkerste zelfgemaakte Oliebollen zonder pakjes en zakjes

oliebollen zonder pakjes recept

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte oliebollen eten met oud en nieuw. Mijn moeder en ik maken graag samen oliebollen. Gewoon, zonder pakjes en zakjes. Daarom deel ik met jou dit heerlijke recept voor oliebollen zonder pakjes en zakjes!

In dit recept lees je

Bewaar dit oliebollen recept voor later op Pinterest:

recept de lekkerste oliebollen zonder pakjes en zakjes PIN 2

Zelf oliebollen bakken met mijn moeder

Gisteren hebben mijn moeder en ik onze krachten gebundeld en hebben we een middagje in de vrieskou in onze schuur gestaan.

Kletsend, bakkend en…vernikkelend. Brrrr!

Maar ja, dan heb je ook wel wat! Het is tenslotte wel traditie om zelf oliebollen te bakken.

En… zelfgemaakte oliebollen zijn gewoon veel lekkerder!

Het recept is in de loop van de jaren door ons iets aangescherpt en bijgewerkt.

zelf oliebollen bakken
oliebollen zelf maken

Lekker snoepen met oud en nieuw

Tijdens oud en nieuw vind ik het lekker om simpele, lekkere hapjes te serveren.

Deze oliebollen zijn daar één van, maar ook staan de volgende hartige lekkernijen regelmatig op tafel:

Tip: Oliebollen bakken met tang

Het is het makkelijkst om tijdens het bakken een ijslepel of oliebollentang gebruiken om de oliebollen te scheppen.

Bijvoorbeeld deze oliebollentang:

Zet een bakje lauwwarm water naast je friteuse waar je de oliebollentang in kunt bewaren, zolang je het niet gebruikt.Β 

Zo zorg je er ook makkelijker voor dat je oliebollen allemaal tegelijkertijd gaar zijn. πŸ˜‰πŸ‘πŸ»

Bewaar tips voor je zelfgemaakte oliebollen

Na het bakken, kunt je de oliebollen een weekje in een afgesloten zak of bak bewaren.

Je kunt ze ook invriezen. Ingevroren zijn ze al snel drie maanden houdbaar.

Als je de (bevroren) bollen weer lekker knapperig wil krijgen, verwarm je ze even 8 a 12Β  minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden.

oliebollen zelf maken

πŸ“‹Recept: De lekkerste zelfgemaakte oliebollen zonder pakjes en zakjes

Recept voor circa 24 oliebollen

oliebollen zonder pakjes recept

IngrediΓ«nten

Benodigdheden

Bereidingswijze

1. Was de krenten en rozijnen. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

2. Verwarm de melk, totdat het lauwwarm is. Meng de gist door de helft van de lauwwarme melk.

3. Kluts het ei.

4. Pak een grote emmer of bak en doe hier de bloem en het zout in. Meng door elkaar en maak een kuiltje midden in het bloem.

5. Schenk de melk met gist, het ei en de restant melk in het kuiltje. Vanuit het midden meng je al roerend het geheel tot een glad beslag. (Dit kan enkele minuten duren). Ik gebruikte hier een handmixer voor, maar je kunt het ook met de hand doen.

6. Voeg vervolgens de krenten, rozijnen en appel toe en meng het goed door het beslag.

7. Dek de emmer/bak met beslag vervolgens af met vershoudplastic of aluminiumfolie en een theedoek. Laat het beslag circa één uur op een tamelijk warme plek rijzen.

oliebollen zelf maken

8. Vul je frituurpan met zonnebloemolie en verhit het tot 180 graden.

9. Zet een bakje met lauwwarm water naast je friteuse. Doe hier twee lepels in. Haal de lepels eruit en vorm met behulp van de lepels bollen met je beslag en laat de bollen in de olie glijden. (Tip: In plaats van twee lepels kun je ook een ijsschep gebruiken)

10. Keer na circa drie minuten je oliebollen om (wanneer ze dit nog niet uit zichzelf hebben gedaan), totdat de oliebol aan beide kanten lekker goudbruin is geworden.

11. Laat de oliebollen goed uitlekken op een bak of vergiet met keukenpapier.

Eet smakelijk!

πŸ‘©πŸ»β€πŸ³Ken je deze recepten al?

Dit recept voor oliebollen zonder pakjes en zakjes bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.

Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β 

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol,Β Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

4 gedachten over “Recept: De lekkerste zelfgemaakte Oliebollen zonder pakjes en zakjes”

Reacties zijn gesloten.

πŸ“¬Elke maand typ ik met plezier vijf nieuwsbrieven over o.a. recepten, minibiebs en spelletjes aan meer dan 750 trouwe lezers.Β 

Als nieuwsbrief lezer:

  • πŸ†• ontvang je de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp
  • 🎁 en maak je elke maand kans om een leuk bordspel of een heerlijk (kook)boek te winnen met exclusieve winacties!

βœ”οΈ Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief over: