Recept: Mam’s witlofsalade met zelfgemaakte HEKS’NKAAS dressing

Recept: Mam’s witlofsalade met zelfgemaakte HEKS’NKAAS dressing

Mijn moeders recept: Witlofsalade

Met dit lekkere warme weer krijg ik altijd zin in zomerse salades. Deze witlofsalade is één van mijn favorieten, dus deel ik dit recept vandaag met jou!

Het is eigenlijk een recept van mijn moeder. Zij maakt echt lekkere salades, dus heb ik dit gerecht met liefde van haar overgenomen.

witlofsalade

Ananas als tegenhanger van de witlof

Zoals ik eerder al aangaf, vind ik witlof  vrij bitter en niet zo lekker zonder wat smaakmakers. Bij de witlof met ham en kaas uit de oven voegde ik een bouillonblokje en uitjes toe als smaakmaker.

Bij deze witlofsalade zijn het vooral de ananas en de Heks’nkaas dressing die het geheel een andere twist geven. Lekker zoetig.

Je kunt verse ananas gebruiken, maar ook ananas uit blik. Als je voor een blikje gaat, kies dan wel voor ananas op sap. (Op siroop is echt mierzoet)

Zelfgemaakte dressing van Heks’nkaas

Mijn moeder gebruikte altijd de Yogomix als dressing bij deze witlofsalade.

Maar ik ben geen voorstander van pakjes en zakjes. En dus maak ik ook het liefst mijn dressing zelf.

Dus dat heb ik ook gedaan: Ik heb een Heksendressing gemaakt! Zo lekker!

Heerlijke witlofsalade bij de lunch, barbecue of diner

Je kunt de salade eten als lekkere lunch. Of als diner met lekkere boerenfrites erbij bijvoorbeeld.

Jammie! Ik heb er nu al zin in. Ik denk dat ik het vanmiddag meteen nog een keer ga maken!

witlofsalade

Recept: Mam’s witlofsalade met ananas en ei

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote stronken witlof
  • 2 augurken
  • 1/2 komkommer
  • 6 blokjes ananas
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 plakjes kipfilet
  • 2 plakjes kaas

Heksendressing:

  1. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof eraf. Snijd de stronk in de lengte doormidden. Haal het binnenste gedeelte uit de witlof: Dit is het meest bitter. Snijd de rest van de witlofbladeren in dunne reepjes. Was het in een vergiet schoon en laat het even staan.
  2. Maak in een apart kommetje de dressing. Doe de yoghurt en Witte Wievenkaas bij elkaar en roer goed door. Voeg vervolgens naar smaak de ananassap toe. Doe dit totdat de dressing de gewenste smaak en dikte heeft. Laat het even staan.
  3. Snijd de augurken, komkommer, kipfilet en kaas in kleine stukjes.
  4. Snijd de zes blokjes ananas tot kleine stukjes. Pel de eieren en snijd hen ook in kleine stukjes.
  5. Doe de witlof in een schaal en voeg daarna de ham, kaas, augurk, komkommer en ananas toe.
  6. Voeg als laatste de stukjes ei toe en top het af met de lekkere dressing. Hussel het lekker door elkaar en genieten maar!

Eet smakelijk!

witlofsalade

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

1 gedachte over “Recept: Mam’s witlofsalade met zelfgemaakte HEKS’NKAAS dressing”

  1. Alweer zo’n lekker recept. Ik heb de dressing gemaakt met de Wilde Wietze kruidekaas variant van Aldi. Ook erg lekker! Ik blijf je volgen!

Plaats een reactie