Hoe ik op het recept van deze Indische stoofpot met kip kom? Een paar maanden terug had ik zo’n zin in een lekker stoofpotje. Dat is altijd zo simpel om te maken en toch erg lekker. En dus kwam ik improviserend op deze Indische variant van het bekende stoofpotje. Zonder pakjes en zakjes en een rijke smaak. Zo lekker! Selamat makan!
Bewaar dit Indische stoofpot met kip recept op Pinterest:
Indische variant op een stoofpotje
Deze Indische stoofpot combineert het gemak van het stoofpotje met de heerlijke ketjap smaak van Indisch eten. Zo lekker!
Vanwege mijn Indische roots vind ik het leuk om een Aziatisch vleugje toe te voegen aan bekende recepten.
Misschien heb je dit ook al gezien bij mijn recepten voor ‘Luie’ Spekkoek Cake en Nasi Goreng zonder pakjes en zakjes.
Als inspiratiebron heb ik natuurlijk mijn Groot Indonesische kookboek gebruikt, maar vooral ook geïmproviseerd met wat ik dacht dat lekker is.
En ik moet zeggen: het is goed gelukt! 😀
Even snijden en daarna lekker stoven
Het meeste werk in dit recept zit in de voorbereiding. Het is vooral even wat snijwerk. Daarna ‘flikker’ je het in de pan en kun jij drie kwartier lang iets anders gaan doen.
Of nog langer: want bij een stoofpotje geldt nou eenmaal dat hoe langer het pruttelt, hoe meer de smaken ‘vriendjes’ met elkaar worden.
Dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst van dit recept. Bovendien: als je goed kijkt, is de helft van die lijst gevuld met kruiden die zorgen voor de heerlijke, rijke smaak in deze Indische stoofpot. Jammie!
Ideaal mealprep gerecht
Ik vind het zelf goddelijk lekker en ik ben gelukkig niet de enige.
Mijn man was zo enthousiast dat hij vroeg of ik het de volgende dag weer kon maken. En ook mijn moeder vond het erg lekker. Ze vroeg meteen of ik dit wilde koken voor haar verjaardag.
Het is ook een ideaal mealprep recept. Maak het van te voren klaar en je kunt de stoofpot circa 3 dagen goed houden in de koelkast.
Recept: Indische stoofpot met kip
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram stukjes kipfilet
- 1 aubergine
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote zoete aardappel
- 250 gram champignons
- 2 tomaten
- handje sperziebonen (kan ook uit de diepvries)
- 1 blokje kippenbouillon
- 500 ml water
- 8 eetlepels sojasaus
- 4 theelepels sesamolie
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Benodigdheden
- Gietijzeren braadpan (of een gewone grote pan)
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze
- We beginnen met het snijdwerk: Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Snipper de uien en snijd de knoflook in kleine plakjes. Snijd de champignons in schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
- Neem een grote (braad)pan en doe hier wat olijfolie of bakboter in.
- Bak in deze pan de kipfiletblokjes met paprikapoeder, peper en zout tot ze lekker bruin zijn.
- Voeg de uitjes, knoflook, champignons, aubergine en zoete aardappels toe en bak even mee. Zo circa 5 tot 10 minuten, totdat de uitjes glazig worden en de champignons een beetje bruin.
- Maak kippenbouillon: kook het water (in de waterkoker bijvoorbeeld) en los het bouillonblokje op in het gekookte water.
- Voeg de kippenbouillon, sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, laurierblaadjes, honing en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de sperziebonen toe.
- Laat het geheel lekker sudderen voor minimaal 45 minuten op laag vuur. Roer af en toe even om.
- Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan.
Serveertip: Ik vind dit gerecht heerlijk met rijst. Maar je kunt het ook met nasi goreng, aardappelen of krieltjes serveren.
Selamat Makan!
(oftewel: Eet smakelijk!)
Ken je deze recepten al?
- Lekkere Satémarinade Zonder Pakjes en Zakjes
- Indische Kipgehaktballetjes zonder Pakjes en Zakjes
- ‘Luie’ Spekkoek Cake
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
- Review: Familiespel Everdell Junior - 5 december 2023
- 5x Inspiratie: Heerlijk, Makkelijk Voorgerecht voor Kerst - 5 december 2023
- 5x De Leukste Party Spellen van 2023 - 28 november 2023
Heerlijk recept lijkt me. Wanneer gaat de honing erbij?
Hoi Liesbeth, bij stap 6 voeg je de honing toe. Ik heb het snel toegevoegd aan het recept. 😉 Het is zeker een heerlijk recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Gisteren gemaakt en enorm genoten! Dankjewel!
Vraagje: Op welk moment voeg je de aubergine toe?
Oh ik zie dat ik dat inderdaad vergeten ben te melden in het recept. Je mag de aubergine toevoegen bij stap 4. Ik zal volgende week het recept meteen even aanpassen! Dankjewel voor je scherpe vraag!
Het fijne aan een stoofpotje vind ik altijd dat als het maar eenmaal staat te pruttelen je er geen omkijken meer naar hebt.
Het lijkt me erg lekker, maar ik word wel een beetje geïntimideerd door de vele ingrediënten. Dat schrikt mij als, lakse kok, een beetje af.
Het zijn inderdaad aardig wat ingrediënten. Maar dit recept is juist geschikt voor jou als ‘lakse kok’. Het is vooral snijwerk, voor de rest doet jouw pan al het werk voor je en kun jij iets anders leuks gaan doen 😉