Hoe ik op het recept van deze Indische stoofpot met kip kom? Een paar maanden terug had ik zo’n zin in een lekker stoofpotje. Dat is altijd zo simpel om te maken en toch erg lekker. En dus kwam ik improviserend op deze Indische variant van het bekende stoofpotje. Zonder pakjes en zakjes en een rijke smaak. Zo lekker! Selamat makan!
In dit recept lees je
Bewaar dit recept op Pinterest:
Indische variant op een stoofpotje
Deze Indische stoofpot combineert het gemak van het stoofpotje met de heerlijke ketjap smaak van Indisch eten. Zo lekker!
Vanwege mijn Indische roots vind ik het leuk om een Aziatisch vleugje toe te voegen aan bekende recepten.
Misschien heb je dit ook al gezien bij mijn recepten voor ‘Luie’ Spekkoek Cake en Nasi Goreng zonder pakjes en zakjes.
Als inspiratiebron heb ik natuurlijk mijn Groot Indonesische kookboek gebruikt, maar vooral ook geΓ―mproviseerd met wat ik dacht dat lekker is.
En ik moet zeggen: het is goed gelukt! π
Even snijden en daarna lekker stoven
Het meeste werk in dit recept zit in de voorbereiding. Het is vooral even wat snijwerk. Daarna ‘flikker’ je het in de pan en kun jij drie kwartier lang iets anders gaan doen.
Of nog langer: want bij een stoofpotje geldt nou eenmaal dat hoe langer het pruttelt, hoe meer de smaken ‘vriendjes’ met elkaar worden.
Dus laat je niet afschrikken door de ingrediΓ«ntenlijst van dit recept. Bovendien: als je goed kijkt, is de helft van die lijst gevuld met kruiden die zorgen voor de heerlijke, rijke smaak in deze Indische stoofpot. Jammie!
Ideaal mealprep gerecht
Ik vind het zelf goddelijk lekker en ik ben gelukkig niet de enige.
Mijn man was zo enthousiast dat hij vroeg of ik het de volgende dag weer kon maken.Β En ook mijn moeder vond hetΒ erg lekker. Ze vroeg meteen ofΒ ik dit wilde kokenΒ voor haar verjaardag.
Het is ook een ideaal mealprep recept. Maak het van te voren klaar en je kunt de stoofpot circa 3 dagen goed houden in de koelkast.
πRecept: Indische stoofpot met kip
Dit recept is voor 4 personen
IngrediΓ«nten
- 300 gram kipfilet (in stukjes)
- 1 aubergine
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 zoete aardappel
- 250 gram champignons
- 2 tomaten
- 50 gram (diepvries)sperziebonen
- 1 blokje kippenbouillon
- 500 ml water
- 8 eetlepels sojasaus
- 4 theelepels sesamolie
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel djahΓ© (gemberpoeder)
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Benodigdheden
- Het liefst een gietijzeren braadpan (of anders een soeppan of grote wok)
- Alle benodigdheden om de groente te snijden
Bereidingswijze
- We beginnen met het snijdwerk: Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Snipper de uien en snijd de knoflook in kleine plakjes. Snijd de champignons in schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
- Neem een grote (braad)pan en doe hier wat olijfolie of bakboter in.
- Bak in deze pan de kipfiletblokjes met paprikapoeder, peper en zout tot ze lekker bruin zijn.
- Voeg de uitjes, knoflook, champignons, aubergine en zoete aardappels toe en bak even mee. Zo circa 5 tot 10 minuten, totdat de uitjes glazig worden en de champignons een beetje bruin.
- Maak kippenbouillon: kook het water (in de waterkoker bijvoorbeeld) en los het bouillonblokje op in het gekookte water.
- Voeg de kippenbouillon, sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, laurierblaadjes, honing en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de sperziebonen toe.
- Laat het geheel lekker sudderen voor minimaal 45 minuten op laag vuur. Roer af en toe even om.
- Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan.
Serveertip: Ik vind dit gerecht heerlijk met rijst. Maar je kunt het ook met nasi goreng, aardappelen of krieltjes serveren.
Selamat Makan!
π©π»βπ³Ken je deze Aziatische recepten al?
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β
22 gedachten over “Recept: Heerlijke Indische stoofpot met kip”
heerlijk, heb alleen de aubergine vervangen voor courgette, gaan we zeker vaker maken
Hallo Cynthia. Ik wil het zeker gaan maken, maar vraag me af, als er in een recept sojasaus staat, wordt dan de zoete of zoute soja bedoeld ? Groetjes Lidy
Hoi Lidy,
Goede vraag! Ik gebruik zelf de sojasaus van Kikkoman. Er staat niet op de verpakking of dit een zoete of zoute variant is. Kun je hiermee verder? Ik ben benieuwd wat je van de Indische stoofpot vindt! Groetjes, Cynthia
hoi Petra,
ja, dan zou ik alle ingrediΓ«nten keer 3 doen. Dat lijkt mij het lekkerst qua verhoudingen in het recept. Eet smakelijk!
Groetjes, Cynthia
Hoi Cynthia,
Ik wil dit recept met c.a 900 gr kipfilet maken.Hoe verhoudt zich dat tot de rest van de ingrediΓ«nten. Gewoon 3x zoveel toe voegen ?
Groetjes Petra
Dit lijkt me erg lekker.
Alleen worden er hier geen champignons of andere paddestoelen gegeten.
Welke andere groente kan jij me aanraden om hier in te doen?
Hoi Patricia,
Als jullie niet van champignons houden, kun je die in principe gewoon weglaten uit het recept. Het bevat nog steeds heel veel andere lekkere groentes. En ik voeg tegenwoordig ook wel eens broccoli toe aan deze stoofpot. Dat is ook een lekker alternatief.
Kan je hiermee uit de voeten? En laat je me weten wat je ervan vond?
Groetjes,
Cynthia
Lijkt me heerlijk!
Wij eten koolhydraatarm en ik gebruik liever geen zoetstoffen. Kan ik de honing gewoon weg laten?
Hoi Claudia,
Dankjewel voor je reactie. De honing zorgt voor een net wat zoetere toon in de ketjap smaak van dit gerecht. Ik vind dat erg lekker in dit recept, omdat het de smaak wat voller maakt in mijn beleving. Je kunt het ook weglaten. Ik denk dat er voldoende smaak overblijft om van te genieten, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Dus ik ben benieuwd.
Ik hoor graag hoe het bevalt! Eet smakelijk!
Groetjes,
Cynthia
Gemaakt vandaag. Zoete aardappel vervangen door een portie normale krielaardappelen. Ook erg lekker!
Grappig dat ik je recept weer tegen kom. Ik was ‘m kwijtgeraakt door gedoe met Pinterest. Vorig jaar heeeel vaak gemaakt. Ik heb ‘m snel opgeslagen. Binnenkort weer eens op tafel zetten. Jammie!
Lekker!
Oh dit recept heb ik maanden terug van je gemaakt. Verrukkelijk! Binnenkort weer eens inplannen. Bedankt voor de reminder via Facebook!
Heerlijk recept lijkt me. Wanneer gaat de honing erbij?
Hoi Liesbeth, bij stap 6 voeg je de honing toe. Ik heb het snel toegevoegd aan het recept. π Het is zeker een heerlijk recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Gisteren gemaakt en enorm genoten! Dankjewel!
Vraagje: Op welk moment voeg je de aubergine toe?
Oh ik zie dat ik dat inderdaad vergeten ben te melden in het recept. Je mag de aubergine toevoegen bij stap 4. Ik zal volgende week het recept meteen even aanpassen! Dankjewel voor je scherpe vraag!
Het fijne aan een stoofpotje vind ik altijd dat als het maar eenmaal staat te pruttelen je er geen omkijken meer naar hebt.
Het lijkt me erg lekker, maar ik word wel een beetje geΓ―ntimideerd door de vele ingrediΓ«nten. Dat schrikt mij als, lakse kok, een beetje af.
Het zijn inderdaad aardig wat ingrediΓ«nten. Maar dit recept is juist geschikt voor jou als ‘lakse kok’. Het is vooral snijwerk, voor de rest doet jouw pan al het werk voor je en kun jij iets anders leuks gaan doen π
Reacties zijn gesloten.