Nieuw in onze keuken: Nieuwe Kookboeken 2025
Ik ben gek op boeken lezen, op koken en nieuwe recepten verzinnen. Dus tja, je snapt wel dat ik helemaal blij ben als ik een nieuw kookboek mag doorspitten op zoek naar heerlijke gerechten, baksels en lekkernijen die ik hier op tafel kan zetten. In dit overzicht geef ik je een kijkje in mijn keuken: dit zijn onze nieuwe kookboeken van 2025! Welk receptenboek vind jij om te smullen?
Tip: Bewaar deze Nieuwe Kookboeken 2025 op Pinterest

Aan deze nieuwe receptenboeken stel ik je voor:
Overzicht: Kookboeken 2025
Nieuwste kookboek in mijn keuken:
Het nieuwe bakken
- Soort recepten: Vegan bakrecepten
- Auteur: Philip Khoury
- Boekenuitgever: Mantau

Voor het Voeding & Allergie Magazine ontving ik dit kookboek om erover te schrijven in de speciale kookboekenrubriek.
Zoals je ziet staat dit boek al helemaal vol met blaadjes. Allemaal recepten voor op mijn lijstje, want dit boek voelt als een snoepwinkel voor ons.
Ze zijn allemaal lactosevrij, want: vegan. Dus we kunnen alles onbeperkt uitproberen. Jammie!
🧑🏻🍳 Door wie werden deze recepten bedacht?
Philip Khoury werkte als patissier jarenlang als vanzelfsprekend bijna elke dag met eieren, melk en room.
Tot het moment dat hij door winkelketen Harrods uitgedaagd werd om volledig plantaardige desserts te maken, die net zo lekker moesten worden als het origineel. Dat was een flinke uitdaging, waar hij met veel passie zijn tanden in heeft gezet de afgelopen jaren.
Inmiddels staan er 20 door hem verzonnen, plantaardige desserts in de schappen van Harrods en heeft hij nu al zijn kennis en (vernieuwende) baktechnieken verzameld in dit dikke, uitgebreide bakboek.
😋 Dit nieuwe kookboek is een aanrader voor...
iedereen die plantaardig wil bakken.
Of het nou is, omdat je er nieuwsgierig naar bent, je vegan eet of last hebt van een allergie (zoals wij). Dit dikke, zware bakboek is een echt basisbakboek voor iedereen die wil vegan wil bakken.
Dit boek is zeker weten een blijvertje in onze keuken én wordt zeker een nieuwe binnenkomer in onze kookboeken top 10.
100 Ramadan recepten
- Soort recepten: Hapjes, snacks en maaltijden uit de Marokkaanse, Turkse en Libanese keuken
- Auteur: Elisabeth Scholten & Aicha El Abdi
- Boekenuitgever: Fontaine Uitgevers

Voor het Voeding & Allergie Magazine ontving ik dit kookboek om erover te schrijven in de speciale kookboekenrubriek.
Hoewel ik zelf niet aan ramadan doe, heb ik wel lekkerbekkend door dit boek gebladerd.
Wat staan hier heerlijke hapjes in. Echt een mooie ontmoeting met een andere cultuur én hun voeding.
🧑🏻🍳 Door wie werden deze recepten bedacht?
De Nederlandse Elisabeth Scholten is in haar dagelijks leven jurist, maar doet in haar vrije tijd niets liever dan koken en bakken.
Op haar eigen foodblog (Ellouisa Cooking) ziet ze elk jaar weer dat veel mensen op zoek zijn naar goede ramandan recepten. Daarom besloot ze haar meest populaire recepten te bundelen.
Speciaal voor dit kookboek kwam haar Marokkaanse schoonmoeder Aicha El Abdi naar Nederland om samen heerlijke recepten te bereiden.
😋 Dit nieuwe kookboek is een aanrader voor...
mensen die op zoek zijn naar toegankelijke maaltijden, lekkere hapjes en snacks uit de Marokkaanse, Turkse en Libanese keuken.
Verder nemen Elisabeth en Aicha je mee in de wereld van de ramadan, het vasten en Eid al-Fitr (het feest dat de ramadan afsluit).
Een lekker kookboek, ook als je niet aan de ramadan doet.
Bij Meera aan tafel
- Soort recepten: Aziatische vega en vegan recepten
- Auteur: Meera Sodha
- Boekenuitgever: Fontaine Uitgevers

Voor het Voeding & Allergie Magazine ontving ik dit kookboek om erover te schrijven in de speciale kookboekenrubriek.
Het is een dik, uitgebreid boek boordevol inspirerende recepten zonder dat er vlees in wordt gebruikt.
🧑🏻🍳 Door wie werden deze recepten bedacht?
Meera Sodha (bekijk hier al haar kookboeken bij Bol) is kok en staat bekend om haar Aziatische vega en vegan recepten.
Zo schrijft ze o.a. een wekelijkse column voor The Guardian als ‘The new vegan’.
😋 Dit nieuwe kookboek is een aanrader voor...
iedereen die een inspirerend antwoord zoekt op de vraag: Wat eten we vandaag?
Want in dit persoonlijke kookboek geeft de Britse kok Meera Sodha antwoord op deze vraag door haar 120 favoriete avondmaaltijden met je te delen.
De hoofgerechten in dit boek zijn op groentesoort of peulvrucht gesorteerd, zodat je makkelijk kunt zoeken op die ene groente die je net geoogst of gekocht hebt.
Een groot deel van de recepten is vegan, zuivel- en/of glutenvrij. Dit staat ook duidelijk onderaan elk recept aangegeven.
Een inspirerend boek voor foodliefhebbers die (vaker) een heerlijke avondmaaltijd zonder vlees op tafel willen zetten.
🆕 Elke maand een update in jouw mailbox?
Meld je hieronder aan voor één of meer van mijn maandelijkse nieuwsbrieven.
Yes! ik wil graag op de hoogte blijven van (vink aan wat van toepassing is):