12x écht leuke cadeau tips voor de eerste verjaardag

Hoera! Onze dochter is 1 jaar geworden! Nu zijn we een maan verder. Welk van deze cadeaus voor de eerste verjaardag vielen echt in de smaak? Oftewel: Wat vinden wij écht leuke cadeau tips kinderen van 1 jaar?

Tip: Bewaar dit artikel over cadeaus voor de eerste verjaardag op Pinterest

cadeau eerste verjaardag

Op zoek naar een origineel cadeau voor de eerste verjaardag?

Mijn kleine madam is alweer meer dan 13 maanden oud en het is alweer meer dan een maand geleden dat onze uk haar eerste verjaardag vierde.

Ik vond het best wel een uitdaging om leuke verjaardagcadeaus te zoeken voor mijn dochter.

Wat bij ons goed hielp, was om naar verschillende speelgoedwinkels te gaan om te kijken waar zij goed op reageerde.

Om haar vervolgens weer los te trekken van dat leuke verjaardagscadeautje, er een fotootje van te maken en het daarna toe te voegen aan haar online verlanglijstje.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Zoektocht voor ons; Inspiratie voor jou!

Nu, na ruim een maand kan ik jou met zekerheid vertellen welk cadeau voor haar eerste verjaardag helemaal in de smaak valt en wat ze een beetje links laat liggen.

Dat is natuurlijk voor elk kind anders, maar gemiddeld gaan al die kleine dreumesen wel door dezelfde fases qua ontwikkeling.

Dus hopelijk helpen onderstaande favoriete cadeautjes van mijn dochters eerste verjaardag jou ook wel aan inspiratie voor het vinden van leuk cadeau voor jouw 1-jarige!

Cadeau tip 1: Nijntje Verstoppertje Spel

cadeau eerste verjaardag

Jaaa! Het eerste spelletje van mijn dochter! Als echte spelletjesgekken snap je dat wij het leuk vinden om nu al spelletjes met onze dochter van 1 jaar te kunnen spelen.

Het idee van dit spel is simpel. Je gaat met je kleine uk even de gang op, terwijl iemand anders Nijntje verstopt. De kleine meid komt weer de kamer in.

Nijntje roept zinnetjes als: “Hier ben ik” en “Joehoe”, terwijl jullie samen op zoektocht gaan.

Ze vindt dit spel helemaal leuk en wordt er steeds beter in. Zo leuk! Echt een aanrader dus.

Je hebt verschillende varianten van dit Verstoppertje spel, zoals Bumba en Woezel. Wij hebben dit schattige Nijntje poppetje:

Update: Onze dochter speelt het twee jaar later nog steeds: ik heb het opgenomen mijn blog over De 5 Leukste Spellen voor Peuters

Cadeau tip 2: Mijn Kleine Lampjesboek

cadeau eerste verjaardag

Dit prentenboekje met lampjes vind ik zelf heel origineel. Het boekje laat de dieren overdag en bij nacht zien.

Zo zie je overdag de beer lekker honing eten en ’s avonds heerlijk slapen met de sterren aan de hemel. Of de tijger is overdag lekker aan het slapen, maar ’s nachts houden de vuurvliegjes hem wakker. De nachtplaatjes worden verlicht door kleine lampjes. Heel schattig.

Onze dochter wil steeds de lampjes aanraken als ze aan zijn en is druk aan het oefenen om de lampjes ook zelf aan en uit te leren doen. De lampjes gaan overigens automatisch na 20 seconden weer uit.

Er zijn meerdere kleine lampjesboeken voor kinderen van 1 jaar en ouder te koop. Wij hebben deze dierenversie:

Cadeau tip 3: Ballenbak

cadeau eerste verjaardag

Dit cadeau is een echte walhalla voor onze kinderen van 1 jaar! Een eigen ballenbak! Deze roze ballenbak kreeg onze dochter van haar opa en oma voor haar eerste verjaardag.

Niet alleen onze dochter was er blij mee: ook alle andere kleine ukkies (en een enkele volwassene) die op mijn dochters verjaardag kwamen, verdwenen zo in de ballenbak.

Daar had je geen kind meer aan! Hartstikke leuk!

Het is meteen een handige must-have voor toekomstige (kinder)feestjes of buitenspeeldagen! 😉

Cadeau tip 4: Zoef Zoef diertjes

cadeau eerste verjaardag

Zoef Zoef is de dierenvariant van de bekende Toet Toet autootjes. Onze kleine madam vind deze diertjes erg leuk.

Je kunt met de dieren rijden, ze kletsen en zingen leuke deuntjes (waar ukkie vervolgens weer lekker op kan swingen). Bovendien kunnen deze Zoef Zoef diertjes goed tegen een stootje.

We begonnen met Aap Anne en dat was zo’n doorslaand succes, dat de kerstman de collectie al heeft aangevuld met twee nieuwe diertjes en een uitgebreide Zoef Zoef Avonturenpad.

Cadeau tip 5: Badletters

cadeau eerste verjaardag

Onze kleine madam vindt het lekker om in haar badje te zitten, maar wil wel wat te spelen hebben. Naast haar Superhelden badeendjes vindt ze ook haar badletters erg leuk.

Wanneer ze nat worden, kun je ze gemakkelijk plakken op de muur. Maar je kunt er ook zorgeloos op bijten, in knijpen of mee gooien natuurlijk! Reuze interessant!

Ik kan me voorstellen dat onze kleine meid hier later nog steeds mee speelt als ze gaat leren lezen. Een origineel cadeau voor haar eerste verjaardag en leuk voor later (hoop ik!).

Cadeau tip 6: Baby Zwemband

cadeau eerste verjaardag

Misschien is dit niet het meest spannende cadeau voor kinderen van 1 jaar, maar als je het combineert met een strippenkaart voor het zwembad of een cursus babyzwemmen is het superleuk!

Wij hebben inmiddels al veel gebruik gemaakt van deze velige Baby Float zwemband. Hiermee kan je kleine uk veilig ronddobberen in het water.

Wij hebben het tijdens het babyzwemmen gebruikt, maar ook tijdens onze vakanties in Stadtkyll. Onze dochter vind het reuze stoer om ‘los’ te zwemmen en wij vinden het fijn dat ze veilig vastzit in haar zwembandje.

Aanrader!

Cadeau tip 7: Baby Speel en Swing aap

cadeau eerste verjaardag

Deze vrolijk zingende aap heeft de kleine madam zelf samen met oma uitgezocht in de speelgoedwinkel. Hij zingt, danst en rijdt alle kanten op.

Je kunt met deze aap dansen, maar je kunt hem ook achterna kruipen om hem te vangen. Het is eigenlijk een kleine robot. Ukkie danst lekker mee met zijn muziekjes en geeft hem kusjes.

Aangezien onze dochter deze aap nu (nog) niet bij kan houden, hebben we hem lekker opgehangen in de box om de box uitdagend te houden voor onze kleine meid.

Een erg leuk, vrolijk cadeau voor kinderen van 1 jaar!

Cadeau tip 9: Speelgoedkeukentje

cadeau eerste verjaardag

Van mijn schoonzus en zwager heeft onze dochter een leuke speelgoedkeuken gekregen. Ze is er helemaal verliefd op!

Nu met haar 13 maandjes kan ze druk bezig zijn met de deurtjes opentrekken en weer dichtdoen. Spulletjes uit het kastje halen en er weer indoen.

Ik was zelf vrij verbaasd dat ze haar speelgoedkopjes meteen aan haar mond zette en vervolgens drinkgeluidjes ging maken! Zo leuk!

Dus tegenwoordig drinken wij samen lucht uit de kopjes en komt ze me pannetjes met vers gekookte bijtringen brengen. Heerlijk!

👉 Tip: bekijk hier alle speelkeukens bij Bol.com

Cadeau tip 10: Een Doosje Rozijntjes

cadeau eerste verjaardag

Het is misschien een vreemde tip, maar het is wel een enorm succes bij mijn dochtertje. Dus het komt gewoon in dit overzicht met cadeau tips!

Mijn dochter vindt het eten van die kleine smakelijke dingetjes een hele serieuze business en is er werkelijk verzot op! Van mijn tante kreeg ze daarom een heel mooi afsluitbaar bakje vol rozijntjes als cadeau. Ukkie was er helemaal gek op en zat meteen te snaaien.

Het is ondertussen haar vaste doosje voor de rozijntjes geworden. Als dit bakje tevoorschijn komt, verschijnt er een big smile op haar gezicht en begint ze smakgeluiden te maken. Zo leuk!

Cadeau tip 11: Speelgoedpiano

cadeau eerste verjaardag

In de box had onze kleine meid al een trappelpiano (lees daar meer over in mijn blog met 8 tips voor een uitdagende babybox) waar ze grag mee speelt.

Nu heeft ze dus haar eerste ‘echte’ piano gekregen. Deze piano heeft zowel dierengeluiden als de geluiden van muziekinstrumenten.

Vol fascinatie kan ze kijken naar al die geluidjes, muziekjes en kleurtjes. Het is ook heel leuk om dit samen met haar te doen.

Update: Onze speelgoedpiano is inmiddels niet meer te koop. Bekijk hier de Speelgoedpiano Top 10 bij Bol.com.

Cadeautip 11: MegaBlocks speel- en zandbak

cadeau eerste verjaardag

Geef onze kleine meid zand, een emmer en een schepje en je hebt er geen kind meer aan. Dat merkten we al als we een dagje op pad waren met haar en nu kan ze dus ook thuis haar lol op.

We hadden een zandbakschelp, maar die liet helaas water door (geen aanrader!). Nu gebruiken we deze speel en leertafel van Megablocks in de zomer als zandbak.

Deze inklapbare bak gebruik je in de winter gewoon als bouwplek voor binnen en kun je in de zomer ideaal als zandbakje in de tuin zetten of meenemen op vakantie.

Tip: Koop zandbakzand niet online, maar bij de bouwmarkt. Daar koop je al snel een zak voor 2 a 3 euro. 😉

Cadeautip 12: Geluidenboek Gonnie Zegt… Gak!

cadeau eerste verjaardag

En als laatste tip nog één van de favoriete prentenboekjes van mijn dochter: Gonnie Zegt Gak!

In dit lieve verhaaltje hoort Gijsje iemand ‘Gak’ roepen, maar ze weet niet wie. Dus gaat ze bij alle boerderijdieren op bezoek om erachter te komen wie ‘Gak’ riep.

Naast de bekende illustraties bevat dit boekje ook knoppen met geluiden van de dieren en een liedje over Gonnie en Gijsje. Dit boek is altijd een hit als we gaan lezen ‘op het grote bed’.

Extra: Cadeau tips van mijn lezers!

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn lezers welke cadeau tips zij nog hadden voor een eerste verjaardag.

Daar kwamen onderstaande tips uit:

Nog meer cadeau inspiratie nodig?

Ontdek meer favoriete cadeaus van mijn dochter:

Of bekijk mijn artikelen over:

of bekijk deze blog van Emmy met tips over je verjaardag vieren tijdens de pandemie.

Wil je meer lezen over cadeau tips en moederschap?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking Deze cadeau tips hebben we zelf gekocht of gekregen van familie of vrienden. In deze blog staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

25 gedachten over “12x écht leuke cadeau tips voor de eerste verjaardag”

 1. Leuke tips. Keukentje kreeg mijn dochter ook voor haar eerste verjaardag. Groot succes. Ze kreeg ook de little trike fiets. Een fiets waar een kind de eerste paar jaar mee voort kan.

 2. Ik heb zelf geen kinderen en ook geen kleine nichtjes en neefjes meer maar vroeger kocht ik voor hun eerste verjaardag vaak houten speelgoed, gewoon omdat ik dat zelf ook mooi vond.

 3. Oh een speelgoedkeukentje, dat vond ik ge-wel-dig als kind! Ik had er één bij mijn grootouders en keek er echt naar uit als we op bezoek gingen. Mijn grootouders aten braaf mijn luchtig eten terwijl ik me uitleefde als mini-keukenprinses. Een fantastisch cadeau dus!

 4. Allemaal leuke producten voor kindjes. Ik moest nog een cadeau kopen voor mijn vriendin die een kind heeft gekregen. Ik heb genoeg inspiratie.

 5. Ik heb zelf geen kinderen, maar wel vrienden met baby’s dus dit soort tips zal ik zeker onthouden!

 6. Leuke spulletjes zeg!
  Zelf ga ik ook maar een hand rozijnen uit de kast trekken haha!
  Kreeg er zin van in rozijnen.

 7. leuke cadeautjes. Ik met bekennen: ik zou het niet meer weten, wat ik vroeg. Wel hadden we in de straat de gewoonte met alle moeders samen cadeutjes te geven.Onder het motto: liever een wat groter cadeautjes dna vijf prulletjes

 8. Een speelgoedkeukentje en ballenbad vond ik geweldig als klein kind. Ben er zeker van dat dit het perfecte cadeau is voor je kleine spruit. Dat of een leuke, grote knuffelbeer.

 9. Leuke cadeautips! Als ik dit zo zie denk ik terug aan de tijd dat die van mij 1 werd….en hij is nu al weer 7…time flies! <3

  • Ik vind kookspulletjes altijd zo leuk van het bestek tot de pizza die je kunt delen.

 10. Dat lijken me geweldige cadeautjes! ga er zeker een paar onthouden. Al ken ik momenteel wel niemand met een kleintje… helaas

 11. Wat een leuke cadeau’s, die swing aap wat een schatje! Ik vraag me nu meteen af wat wij toen gaven toen e een jaar werden, maar ik weet het echt niet meer. Wel makkelijk zo om alles op een rijtje te zetten.

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!