12x écht leuke cadeau tips voor de eerste verjaardag

Deel dit artikel of sla het op
 • 823
 •  
 •  
 •  
 •  
  823
  Shares

Hoera! Onze dochter is een maand geleden 1 jaar geworden! Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor de eerste verjaardag van jouw kind, kleinkind etc? Lees dan snel verder, want ik vertel je welke cadeaus nu na een maand nog steeds in de smaak vallen bij onze dochter. 

Op zoek naar een cadeau voor de eerste verjaardag?

Mijn kleine madam is alweer meer dan 13 maanden oud en het is alweer meer dan een maand geleden dat onze uk haar eerste verjaardag vierde.

Ik vond het best wel een uitdaging om leuke cadeau ’s te zoeken voor het verlanglijstje van mijn ukkie.

Ik ben destijds met onze naar verschillende winkels geweest om te kijken waar zij goed op reageerde.

Om haar vervolgens weer los te trekken van dat leuke cadeautje, er een fotootje van te maken en het daarna toe te voegen aan haar online verlanglijstje.

Zoektocht voor ons; Inspiratie voor jou!

Nu, na ruim een maand kan ik jou met zekerheid vertellen welke dingen ze nu al echt leuk vind en wat ze een beetje links laat liggen.

Dat is natuurlijk voor elk ukkie anders, maar gemiddeld gaan al die kleine dreumesen wel door dezelfde fases qua ontwikkeling.

Dus misschien helpen onderstaande succesnummers van mijn dochtertje jou ook wel aan inspiratie voor het vinden van leuk cadeau voor de eerste verjaardag!

Cadeau tip 1: Nijntje Verstoppertje Spel

cadeau eerste verjaardag

Jaaa! Een spelletje voor baby’s en dreumessen! Als echte spelletjesgekken snap je dat wij het leuk vinden om nu al spelletjes met onze dochter te kunnen spelen.

Het idee van dit spel is simpel. Je gaat me je kleine uk even de gang op, terwijl iemand anders Nijntje verstopt. De kleine uk komt weer de kamer in en moet het poppetje vinden. De pop roept je kleintje ondertussen: “Hier ben ik” en “Joehoe” bijvoorbeeld.

Je hebt verschillende varianten van dit kinderspel, bijvoorbeeld ook Bumba en Woezel.

Update: Dit spel bleef zo leuk, dat we het ook opgenomen hebben in onze blog over De Leukste Spellen voor Peuters

Cadeau tip 2: Mijn Kleine Lampjesboek

cadeau eerste verjaardag

Dit prentenboekje met lampjes vind ik zelf heel origineel. Het boekje laat de dieren overdag en bij nacht zien.

Zo zie je overdag de beer lekker honing eten en ’s avonds heerlijk slapen met de sterren aan de hemel. Of de tijger is overdag lekker aan het slapen, maar ’s nachts houden de vuurvliegjes hem wakker. De nachtplaatjes worden verlicht door kleine lampjes. Heel schattig.

Ons ukkie wil steeds de lampjes aanraken als ze aan zijn en is druk aan het oefenen om de lampjes ook zelf aan en uit te leren doen. De lampjes gaan overigens automatisch na 20 seconden weer uit.

Mocht je ukkie niet van de dieren zijn: is er ook een variant met voertuigen te koop.

Cadeau tip 3: Zoef Zoef diertjes

cadeau eerste verjaardag

Zoef Zoef is de dierenvariant van de bekende Toet Toet autootjes. Onze kleine madam vind deze diertjes erg leuk.

Je kunt met de dieren rijden, ze kletsen en zingen leuke deuntjes (waar ukkie vervolgens weer lekker op kan swingen). Bovendien kunnen deze Zoef Zoef diertjes goed tegen een stootje.

We begonnen met Aap Anne en dat was zo’n doorslaand succes, dat de kerstman de collectie al heeft aangevuld met twee nieuwe diertjes en een uitgebreide Zoef Zoef Avonturenpad.

Cadeau tip 4: Baby Zwemband

cadeau eerste verjaardag

Misschien is dit niet het meest spannende cadeau, maar het staat wel garant voor vele uurtjes zwembadplezier.

Wij hebben inmiddels al veel gebruik gemaakt van deze Baby Float zwemband. Hiermee kan je kleine uk veilig ronddobberen in het water.

Wij hebben het tijdens het babyzwemmen gebruikt, maar ook tijdens onze vakanties in Stadtkyll. Onze uk vind het reuze stoer om ‘los’ te zwemmen en wij vinden het fijn dat ze veilig vastzit in haar zwembandje.

Cadeau tip 5: Ballenbak

cadeau eerste verjaardag

Dit cadeau is een echte walhalla voor onze kleine uk! Deze ballenbak kreeg onze dochter van haar opa en oma voor haar eerste verjaardag.

En overigens niet alleen onze dochter was er blij mee: ook alle andere kleine ukkies (en een enkele volwassene) die op mijn dochters verjaardag kwamen, verdwenen zo in de ballenbak. Daar had je geen kind meer aan! Hartstikke leuk!

Het is meteen een handige must-have voor toekomstige (kinder)feestjes of buitenspeeldagen!

Cadeau tip 6: Baby Speel en Swing aap

cadeau eerste verjaardag

Deze vrolijk zingende aap heeft de kleine madam zelf samen met oma uitgezocht in de speelgoedwinkel. Hij zingt, danst en rijdt alle kanten op.

Je kunt met deze aap dansen, maar je kunt hem ook achterna kruipen om hem te vangen. Het is eigenlijk een kleine robot. Ukkie danst lekker mee met zijn muziekjes en geeft hem kusjes.

Aangezien onze dochter deze aap nu (nog) niet bij kan houden, hebben we hem lekker opgehangen in de box om de box uitdagend te houden voor onze kleine meid.

Cadeau tip 7: Badletters

cadeau eerste verjaardag

Onze kleine madam vindt het lekker om in haar badje te zitten, maar wil wel wat te spelen hebben. Naast haar badeendjes vindt ze ook haar badletters heel erg leuk.

Wanneer ze nat worden, kun je ze gemakkelijk plakken op de muur. Maar je kunt er ook zorgeloos op bijten, in knijpen of mee gooien natuurlijk! Reuze interessant!

Ik kan me voorstellen dat onze kleine meid hier later als ze woordjes gaat leren schrijven nog steeds helemaal blij mee is. Leuk voor nu en later dus (hoop ik!).

Cadeau tip 8: Speelgoedpiano

cadeau eerste verjaardag

In de box had onze kleine meid al een trappelpiano (lees daar meer over in mijn blog met 8 tips voor een uitdagende babybox) en nu heeft ze dus haar eerste ‘echte’ piano gekregen.

Deze piano heeft zowel dierengeluiden als de geluiden van muziekinstrumenten.

Vol fascinatie kan ze kijken naar al die geluidjes, muziekjes en kleurtjes. Het is ook heel leuk om dit samen met haar te doen.

Cadeau tip 9: Speelgoedkeukentje

cadeau eerste verjaardag

Van mijn schoonzus en zwager heeft ukkie een leuke speelgoedkeuken gekregen. Ze is er helemaal verliefd op!

Nu met haar 13 maandjes kan ze druk bezig zijn met de deurtjes opentrekken en weer dichtdoen. Spulletjes uit het kastje halen en er weer indoen.

Ik was zelf vrij verbaasd dat ze haar speelgoedkopjes meteen aan haar mond zette en vervolgens drinkgeluidjes ging maken! Zo leuk!

Dus tegenwoordig drinken wij samen lucht uit de kopjes en komt ze me pannetjes met vers gekookte bijtringen brengen. Heerlijk!

Cadeau tip 10: Een Doosje Rozijntjes

cadeau eerste verjaardag

Zoals jullie misschien al wel op mijn Instagram account hebben kunnen zien, is onze uk dol op rozijntjes. Zij vindt het eten van die kleine smakelijke dingetjes een hele serieuze business en is er werkelijk verzot op!

Van mijn tante kreeg ze daarom een heel mooi afsluitbaar bakje vol rozijntjes als cadeau. Ukkie was er helemaal gek op. Ze liep meteen te snaaien.

Het is ondertussen haar vaste doosje voor de rozijntjes geworden. Als dit bakje tevoorschijn komt, verschijnt er een big smile op haar gezicht en begint ze smakgeluiden te maken. Zo leuk!

Cadeautip 11: MegaBlocks speel- en zandbak

cadeau eerste verjaardag

Geef onze kleine meid zand, een emmer en een schepje en je hebt er geen kind meer aan. Dat merkten we al als we een dagje op pad waren met haar en nu kan ze dus ook thuis haar lol op.

We hadden een zandbakschelp, maar die liet helaas water door (geen aanrader!). Nu gebruiken we deze MegaBlocks speel en leertafel in de zomer als zandbak.

Deze inklapbare bak gebruik je in de winter gewoon als bouwplek voor binnen en kun je in de zomer ideaal als zandbakje in de tuin zetten of meenemen op vakantie.

Tip: Koop zandbakzand niet online, maar bij de bouwmarkt. Daar koop je al snel een zak voor 2 a 3 euro. 😉

Cadeautip 12: Geluidenboek Gonnie Zegt… Gak!

cadeau eerste verjaardag

En als laatste tip nog één van de favoriete prentenboekjes van mijn dochter: Gonnie Zegt Gak!

In dit lieve verhaaltje hoort Gijsje iemand ‘Gak’ roepen, maar ze weet niet wie. Dus gaat ze bij alle boerderijdieren op bezoek om erachter te komen wie ‘Gak’ riep.

Naast de bekende illustraties bevat dit boekje ook knoppen met geluiden van de dieren en een liedje over Gonnie en Gijsje. Dit boek is altijd een hit als we gaan lezen ‘op het grote bed’.

Nog meer cadeautjes inspiratie?

Kijk dan ook eventjes op mijn blogs over:

of bekijk deze blog van Emmy met tips over je verjaardag vieren tijdens de pandemie.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

cadeau eerste verjaardag

Extra: Cadeau tips van mijn lezers!

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn lezers welke cadeau tips zij nog hadden voor een eerste verjaardag.

Daar kwamen onderstaande tips uit:

Dit waren onze cadeau tips voor de eerste verjaardag op een rij! Wat is jouw aanrader?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn tips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme en die van onze dochter. In deze blog staan wel affiliate links.

25 gedachten over “12x écht leuke cadeau tips voor de eerste verjaardag”

 1. Wat een leuke cadeau’s, die swing aap wat een schatje! Ik vraag me nu meteen af wat wij toen gaven toen e een jaar werden, maar ik weet het echt niet meer. Wel makkelijk zo om alles op een rijtje te zetten.

  Beantwoorden
 2. leuke cadeautjes. Ik met bekennen: ik zou het niet meer weten, wat ik vroeg. Wel hadden we in de straat de gewoonte met alle moeders samen cadeutjes te geven.Onder het motto: liever een wat groter cadeautjes dna vijf prulletjes

  Beantwoorden
 3. Oh een speelgoedkeukentje, dat vond ik ge-wel-dig als kind! Ik had er één bij mijn grootouders en keek er echt naar uit als we op bezoek gingen. Mijn grootouders aten braaf mijn luchtig eten terwijl ik me uitleefde als mini-keukenprinses. Een fantastisch cadeau dus!

  Beantwoorden
 4. Ik heb zelf geen kinderen en ook geen kleine nichtjes en neefjes meer maar vroeger kocht ik voor hun eerste verjaardag vaak houten speelgoed, gewoon omdat ik dat zelf ook mooi vond.

  Beantwoorden
 5. Leuke tips. Keukentje kreeg mijn dochter ook voor haar eerste verjaardag. Groot succes. Ze kreeg ook de little trike fiets. Een fiets waar een kind de eerste paar jaar mee voort kan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie