12x écht leuke cadeautips voor de eerste verjaardag

12x écht leuke cadeautips voor de eerste verjaardag

Hoera! Onze dochter is een maand geleden 1 jaar geworden! Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor de eerste verjaardag van jouw kind, kleinkind etc? Lees dan snel verder, want ik vertel je welke cadeau’s nu na een maand nog steeds in de smaak vallen bij onze dochter. 

Op zoek naar een cadeau voor de eerste verjaardag?

Mijn kleine madam is alweer meer dan 13 maanden oud en het is alweer meer dan een maand geleden dat onze uk haar eerste verjaardag vierde. Ik vond het best wel een uitdaging om leuke cadeau ’s te zoeken voor het verlanglijstje van mijn ukkie.

Heb jij dat nou ook? Vandaag geef ik je een paar leuke cadeau tips voor de eerste verjaardag!

Op zoek naar dat leuke cadeau voor de eerste verjaardag

Ik ben destijds met onze kleine madam Bruna, Action, Hema en nog wat speelgoedafdelingen afgewandeld met ukkie in de buggy om te kijken waar zij goed op reageerde. Om haar vervolgens weer los te trekken van dat leuke cadeautje, een fotootje te maken van hetgeen ze zo leuk vond om het vervolgens ’s avonds toe te voegen op haar online verlanglijstje.

En verder heb ik een beetje ingeschat wat ze leuk zou vinden.

cadeau eerste verjaardag

Zoektocht voor ons; Inspiratie voor jou!

Nu, na ruim een maand zie ik wel welke dingen ze nu al echt leuk vind en wat ze een beetje links laat liggen. Dat is natuurlijk voor elk ukkie anders, maar gemiddeld gaan al die kleine dreumesen wel door dezelfde fases qua ontwikkeling.

Dus misschien helpen onderstaande succesnummers van mijn dochtertje jou ook wel aan inspiratie voor het vinden van leuk cadeau voor de eerste verjaardag!

Categorie 1: Boeken met dat beetje extra

cadeau eerste verjaardag

Mijn ukkie is nog net te jong om lief mee te kijken met het lezen van een boekje. Toch nemen we elke avond even de tijd om samen door een boekje te bladeren. Onze dochter vindt het dan heerlijk om daar iets extra’s bij te kunnen doen, zoals flapjes opzij trekken, lampjes aanzetten, iets te ruiken of iets te voelen.

Haar favoriete boekjes zet ik hieronder voor je op een rij!

Cadeautip 1: Mijn kleine lampjesboek met dieren

Dit boekje met lampjes vind ik zelf heel origineel. Het boekje laat de dieren overdag en bij nacht zien.

Zo zie je overdag de beer lekker honing eten en ’s avonds heerlijk slapen met de sterren aan de hemel. Of de tijger is overdag lekker aan het slapen, maar ’s nachts houden de vuurvliegjes hem wakker. De nachtplaatjes worden verlicht door kleine lampjes. Heel schattig. Ons ukkie wil steeds de lampjes aanraken als ze aan zijn en is druk aan het oefenen om de lampjes ook zelf aan en uit te leren doen. De lampjes gaan overigens automatisch na iets van 20 seconden (ik heb de seconden niet geteld) weer uit.

Mocht je ukkie niet van de dieren zijn, is er ook een variant met voertuigen en met kleuren te koop.

Cadeautip 2: Dikkie Dik flapjesboek: Dit is Dikkie Dik 

Dit is een wat groter boek wat vol staat met leuke plaatjes en verhaaltjes van de rode kater. Bovendien wordt er ook spelenderwijs gestimuleerd om te tellen en de seizoenen te ontdekken.

Dat gaat ons ukkie op dit moment nog wat boven haar petje, maar ze is in dit boekje van Dikkie Dik wel druk in de weer om alle flapjes om te slaan en te kijken wat daar achter te vinden is. Ik vind de illustraties erg lief en mooi. En eerlijk gezegd is Dikkie Dik voor mij als mama ook een stukje nostalgie wat ik op deze manier mooi door kan geven aan mijn kleine meid.

Een erg leuk cadeau voor de eerste verjaardag dus.

Cadeautip 3. Huisdieren Voelboekje


Ons ukkie is helemaal gek van de voelboekjes van Dawn Sirret.

We hebben er al diversen bij de bibliotheek geleend en ze vind ze allemaal interessant. De enige die we echt in huis hebben, is de variant met de dieren uit de dierentuin (nu niet meer te koop). Het leuke aan deze boekjes is dat er stukjes stof in zitten die aanvoelen als de huid van het betreffende dier. Spelenderwijs leren de ukkies op die manier dieren kennen.

Mijn dochter heeft een groot zwak voor de ijsbeer in haar boekje. Ze kan lekker door die witte haartjes voelen met haar kleine handjes. Je hebt van deze boekjes ook andere varianten, zoals voertuigen en babydino’s.

Categorie 2: Vrolijke muziekmakers

Mijn dochter houdt wel van een lekker deuntje en dus is speelgoed wat een beetje muziek maakt al snel een hit. Ze kan soms wel drie muziekjes tegelijkertijd aan hebben staan en dan staat ze vol plezier te dansen in haar boxIk vind het allemaal prima, zolang er af en toe ook maar een uitknop op die speeltjes zit. 😉

Cadeautip 4: Zoef Zoef diertjes

Zoef Zoef is de dierenvariant op de -waarschijnlijk wat bekendere- Toet Toet autootjes. Ze zijn vooral erg populair bij ukkies van 1 tot 3 jaar heb ik begrepen.

Onze kleine madam vind deze diertjes erg leuk. Voor haar verjaardag vroegen we Anne het (hoe kan het ook anders) aapje. Mijn dochter kan ermee rijden, het is gooi- stoot- en valproof en bovendien zingt Anne leuke deuntjes waar ukkie vervolgens weer lekker op kan swingen. 

Anne is zo’n succes geweest, dat de kerstman ondertussen al Olga de olifant is komen brengen. En onlangs heeft Nelly het Nijlpaard zich aangesloten bij het muzikale gezelschap!

Cadeautip 5: Baby Speel en Swing aap

cadeau eerste verjaardag

Deze vrolijk zingende aap heeft de kleine madam samen met haar oma uitgezocht in de speelgoedwinkel.

Hij zingt, danst en rijdt alle kanten op. Je kunt met deze aap dansen, maar je kunt hem ook achterna lopen of kruipen om te proberen om hem te vangen. Het is eigenlijk een kleine robot. 

Ons ukkie loopt nog niet zelfstandig en kan soms wel gefrustreerd of verdrietig raken als deze aap weer bij haar weg rijdt. Misschien is ze daar nog net iets te jong voor. 

Ze danst wel lekker mee met zijn muziekjes en geeft hem kusjes. Dus voor nu hebben we hem lekker opgehangen in de box. Dan kan ze genieten van zijn muziekjes zonder dat ze bang hoeft te zijn dat ie ervandoor gaat.

Cadeautip 6: Baby microfoontje

cadeau eerste verjaardag

Ons vrolijke muzikale ukkie is ook heel blij met haar microfoontje.

Hele verhalen en liedjes brabbelt ze in haar microfoontje en soms mag mama ook meedoen met een gezellig liedje. De kleine madam is blij en mama’s hart smelt bij het zien van haar kleine popster! Echt een leuk cadeau voor de eerste verjaardag!

Categorie 3: Denk groot

Dit zijn de cadeaus die wat meer ruimte innemen in je huis of tuin. Dus als je een krap flatje hebt, is dit misschien niet zo’n briljant plan.

Maar voor de rest zijn dit echte toppers voor mijn kleine madam. Ze kan hier nu al haar lol mee op!

Cadeautip 7: Speelgoedkeukentje

cadeau eerste verjaardag

Via mijn schoonzus en zwager hebben wij een leuk speelgoedkeukentje voor mijn dochtertje cadeau gekregen. Ze is er helemaal verliefd op!

Nu met haar 13 maandjes kan ze druk bezig zijn met de deurtjes opentrekken en weer dichtdoen. Spulletjes uit het kastje halen en er weer indoen. 

Ik was zelf vrij verbaasd dat ze haar speelgoedkopjes meteen aan haar mond zette en vervolgens drinkgeluidjes ging maken! Zo leuk!

Dus tegenwoordig drinken wij samen lucht uit de kopjes en komt ze me pannetjes met vers gekookte bijtringen brengen. Heerlijk!

Cadeautip 8: Zandbak schelp

cadeau eerste verjaardag

Deze zandschelp heeft ze van ons gekregen voor haar eerste verjaardag.

Het is enerzijds jeugdsentiment (ik had dit ook als kind) en anderzijds ook praktisch. Want het is een zandbak, zwembadje en ballenbak voor buiten in één! Daarnaast kan het lekker dicht, wanneer ukkie er niet mee speelt. Dan hoef ik niet bang te zijn dat de buurtpoes het als toilet gaat gebruiken. 

Cadeautip 9: Een ballenbad

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cynthia | Cynspirerend.nl (@cynspirerend) op

Dit cadeau kreeg ze van haar opa en oma voor haar eerste verjaardag: een ballenbak met maar liefs 250 (!) ballen!

In eerste instantie zag ik in mijn gedachten het hele huis vol liggen met ballen, maar dat viel gelukkig in de praktijk enorm mee.

Bovendien was dit cadeau een walhalla voor onze kleine uk. En niet alleen onze dochter, maar ook alle andere kleine ukkies (en een enkele volwassene) die op bezoek waren verdwenen zo in de ballenbak. Daar had je geen kind meer aan! Hartstikke leuk!

Het is meteen een handige must-have voor toekomstige (kinder)feestjes of buitenspeeldagen! 

Categorie 4: Low budget & creatieve cadeautjes

We sluiten af met wat creatieve cadeautjes. Deze kosten wat meer tijd om te maken, maar zijn dan wel weer heel persoonlijk en low-budget. Deze persoonlijke cadeautjes hebben indruk gemaakt op papa en mama door hun creativiteit en de aandacht die is besteed om iets liefs aan onze jarige te geven.

En totaal niet onbelangrijk: Ze waren alledrie een groot succes bij onze kleine madam!

cadeau eerste verjaardag

Cadeautip 10: Een cd’tje met jouw favoriete kinderliedjes

Een cd’tje?

Ja, je weet wel, zo’n rond schijfje waar muziek op staat. Onze kleine madam kreeg van mijn nichtje en haar vriendin een hele leuke cd met hun eigen favoriete kinderliedjes van vroeger cadeau voor haar eerste verjaardag. Dat hadden ze speciaal voor ons ukkie gebrand.

Ik vond dat zo attent en creatief bedacht! Het cd’tje heeft een mooi plekje in onze auto gekregen, zodat we tijdens rondritten en vakanties lekker mee kunnen zingen met Bert en Ernie!

Cadeautip 11: Een fotoalbum voor de kleine uk

Zo rond het eerste jaar ontdekte onze kleine madam haar wijsvinger. Zij wijst en mama (of papa, oma etc) zegt wat het is. Geweldig vind ze dat!

Dus hebben we een fotoalbum gevuld met foto’s van onszelf, familie en vrienden. Dan kan zij lekker wijzen en kunnen wij lekker vertellen wie al die leuke mensen zijn. Ik hoop stiekem dat ze op deze manier ook een beetje onthoud wie wie is, omdat ze al haar familie en vriendjes natuurlijk niet dagelijks ziet.

Tip: Maak je album hufter… eh… babyproof! Zet de foto’s goed vast en zorg dat het niet te makkelijk te verscheuren is. Versie één is bij ons al behoorlijk aan flarden (zie foto hieronder). En dus is versie twee wegens overweldigend succes in de maak. 

Cadeautip 12: Doosje met rozijntjes

Zoals jullie misschien al wel op mijn Instagram account hebben kunnen zien, is ons ukkie dol op rozijntjes. Zij vindt het eten van die kleine smakelijke dingetjes een hele serieuze business en is er werkelijk verzot op!

Van mijn tante kreeg ze daarom een heel mooi afsluitbaar bakje vol rozijntjes als cadeau. Ukkie was er helemaal gek op. Ze liep meteen te snaaien. Het is ondertussen haar vaste doosje voor de rozijntjes geworden. Als dit bakje tevoorschijn komt, verschijnt er een big smile op haar gezicht en begint ze smakgeluiden te maken. Zo leuk!

Extra: Cadeau tips van mijn lezers!

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn lezers welke cadeau tips zij nog hadden voor een derde verjaardag. Daar kwamen onderstaande tips uit:

Dit waren onze cadeau tips voor de eerste verjaardag op een rij! Hopelijk heb je leuke inspiratie op kunnen doen met de favorietjes van onze dochter.

Nog meer inspiratie?

Kijk dan ook eventjes op mijn blogs over:

cadeau eerste verjaardag

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn tips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme en die van onze dochter. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 412
 • 12
 •  
 •  
 •  
  424
  Shares

23 gedachten over “12x écht leuke cadeautips voor de eerste verjaardag”

 1. Wat een leuke cadeau’s, die swing aap wat een schatje! Ik vraag me nu meteen af wat wij toen gaven toen e een jaar werden, maar ik weet het echt niet meer. Wel makkelijk zo om alles op een rijtje te zetten.

 2. leuke cadeautjes. Ik met bekennen: ik zou het niet meer weten, wat ik vroeg. Wel hadden we in de straat de gewoonte met alle moeders samen cadeutjes te geven.Onder het motto: liever een wat groter cadeautjes dna vijf prulletjes

 3. Oh een speelgoedkeukentje, dat vond ik ge-wel-dig als kind! Ik had er één bij mijn grootouders en keek er echt naar uit als we op bezoek gingen. Mijn grootouders aten braaf mijn luchtig eten terwijl ik me uitleefde als mini-keukenprinses. Een fantastisch cadeau dus!

 4. Ik heb zelf geen kinderen en ook geen kleine nichtjes en neefjes meer maar vroeger kocht ik voor hun eerste verjaardag vaak houten speelgoed, gewoon omdat ik dat zelf ook mooi vond.

 5. Leuke tips. Keukentje kreeg mijn dochter ook voor haar eerste verjaardag. Groot succes. Ze kreeg ook de little trike fiets. Een fiets waar een kind de eerste paar jaar mee voort kan.

Plaats een reactie