Recept: Boerenomelet de Luxe

recept boerenomelet

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Vandaag deel ik mijn befaamde lunch recept: Boerenomelet de luxe. Met deze rijkelijk gevulde omelet krijg je op een lekkere manier groentes binnen tijdens je lunch. Erg lekker om direct op te eten, maar ook ideaal om mee te nemen naar je werk!

Bewaar dit Boerenomelet de Luxe recept op Pinterest:

Recept Boerenomelet deluxe HEADER

Boerenomelet als lunch

Ik ben gek op eieren en van een rijk gevulde boerenomelet word ik echt gelukkig. Deze heerlijke omelet zit vol groente en smaak.

Deze boerenomelet is niet alleen lekker als ie net uit de pan komt, maar ook erg geslaagd als beleg op je brood. Gewoon, lekker koud.

Ik gebruik de boerenomelet kruidenmix van Knorr in dit recept.Β Die vind je in de meeste supermarkten in de buurt van de treetjes eieren.

Dit recept wordt overigens niet gesponsord door Knorr, maar ik heb gewoon nog geen lekkerder alternatief gevonden. (update: inmiddels heb ik zelf een boerenomelet kruidenmix verzonnen!)

Advertentie

VariΓ«ren met je eigen boerenomelet

recept boerenomelet

Ik gebruik in dit recept veel diepvriesgroente, omdat je op die manier makkelijk een handje groente toe kan voegen. Ideaal vind ik dat!

Hierdoor kun je met de groentes volop variΓ«ren. Kies gewoon de groentes waar jij blij van wordt en stop er een handje van in.

Dit recept is ook ideaal om je leftovers van eerdere maaltijden in te verwerken.Β Heb je gekookte aardappels over van de avond ervoor? Gebruik ze als vervanger voor de rΓΆstirondjes.

Je boerenomelet deluxe bereiden en bewaren

recept boerenomelet

Deze omelet vult behoorlijk. Zelf maak ik altijd een hele boerenomelet en eet ik daar een kwart van als lunch.

De rest doe ik in een hersluitbaar zakje in de koelkast. Dan is het circa drie dagen goed.

Invriezen kan ook. Dan blijft het circa 3 maanden goed. Maar voor die tijd is het al op bij mij. πŸ™‚

Recept: Boerenomelet Deluxe

recept boerenomelet

Dit recept is voor één boerenomelet.

IngrediΓ«nten

  • 4 eieren
  • 1 zakje boerenomeletmix van Knorr
  • circa 8 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 4 plakjes kipfilet
  • 2 rΓΆsti rondjes
  • 1 handje sperziebonen (bijvoorbeeld uit de vriezer of leftover van je eten gisteren)
  • 4 blokjes spinazie uit de diepvries
  • 1 handje doperwten
  • 1 handje paprikareepjes
  • olijfolie of boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • Grote kom
  • Garde
  • Koekenpan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de kipfilet in reepjes en de aardappel in stukjes. Snijd de champignons en knoflook in schijfjes.
  2. Doe de vier eieren in een kom en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Kluts het goed door elkaar. Zet het vervolgens even opzij.
  3. Doe wat olie of boter in een koekenpan. Voeg de champignons, ui en knoflook in de pan en bak goed aan.
  4. Wanneer de uien glazig worden, voeg je de kipfilet en rΓΆsti rondjes toe. Wanneer de rΓΆsti rondjes goed bruin gebakken en zacht zijn, prak je ze met een vork in kleine stukjes. Hussel alles in de koekenpan goed door elkaar.
  5. Voeg de spinazie, sperziebonen en Mexico mix toe. Laat de spinazie rustig ontdooien in de pan.
  6. Wanneer de spinazie volledig ontdooid is, roer je alle ingrediΓ«nten goed door elkaar heen.
  7. Voeg de inhoud van de koekenpan door het eiermengsel. Roer dit snel door elkaar (een garde is het handigst), anders stolt je ei.
  8. Verhit weer een beetje boter of olijfolie in je koekenpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg het eiermengsel toe. Laat het rustig bakken. Dit kan wel vijf minuten duren.
  9. Is de onderkant van de omelet lekker bruin en de bovenkant amper vochtig? Dan is het tijd om de omelet te gaan draaien. (Dat kan in één keer. Zelf ben ik daar geen held in. Ik verdeel de omelet in acht delen en keer ze lekker stuk voor stuk om. Veel makkelijker. Daarnaast heb je meteen lekkere omelet punten. Handig om te eten, maar ook om eventueel te bewaren in de koelkast of vriezer.)
  10. Wanneer beide kanten een lekker een beetje bruin zijn geworden, is je omelet klaar. Smullen maar!

Tip: Kook je liever zonder pakjes en zakjes? Gebruik dan de boerenomelet kruidenmix uit dit recept!

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

Boerenomelet zelf maken

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

2 gedachten over “Recept: Boerenomelet de Luxe”

  1. Wat een heerlijke boerenomelet! Die zakjes van knorr ken ik zeker. Altijd erg lekker, zeker als het wat warm buiten is en je even geen zin hebt om te koken…. smaakt een boerenomelet prima.

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: