Recept: Boerenomelet de Luxe

Vandaag deel ik mijn befaamde lunch recept: Boerenomelet de luxe. Met deze rijkelijk gevulde omelet krijg je op een lekkere manier groentes binnen tijdens je lunch. Erg lekker om direct op te eten, maar ook ideaal om mee te nemen naar je werk!

Bewaar dit Boerenomelet de Luxe recept op Pinterest:

Recept Boerenomelet deluxe HEADER

Boerenomelet als lunch

Ik ben gek op eieren en van een rijk gevulde boerenomelet word ik echt gelukkig. Deze heerlijke omelet zit vol groente en smaak.

Deze boerenomelet is niet alleen lekker als ie net uit de pan komt, maar ook erg geslaagd als beleg op je brood. Gewoon, lekker koud.

Ik gebruik de boerenomelet kruidenmix van Knorr in dit recept. Die vind je in de meeste supermarkten in de buurt van de treetjes eieren.

Dit recept wordt overigens niet gesponsord door Knorr, maar ik heb gewoon nog geen lekkerder alternatief gevonden. (update: inmiddels heb ik zelf een boerenomelet kruidenmix verzonnen!)

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Variëren met je eigen boerenomelet

recept boerenomelet

Ik gebruik in dit recept veel diepvriesgroente, omdat je op die manier makkelijk een handje groente toe kan voegen. Ideaal vind ik dat!

Hierdoor kun je met de groentes volop variëren. Kies gewoon de groentes waar jij blij van wordt en stop er een handje van in.

Dit recept is ook ideaal om je leftovers van eerdere maaltijden in te verwerken. Heb je gekookte aardappels over van de avond ervoor? Gebruik ze als vervanger voor de röstirondjes.

Je boerenomelet deluxe bereiden en bewaren

recept boerenomelet

Deze omelet vult behoorlijk. Zelf maak ik altijd een hele boerenomelet en eet ik daar een kwart van als lunch.

De rest doe ik in een hersluitbaar zakje in de koelkast. Dan is het circa drie dagen goed.

Invriezen kan ook. Dan blijft het circa 3 maanden goed. Maar voor die tijd is het al op bij mij. 🙂

Recept: Boerenomelet Deluxe

recept boerenomelet

Dit recept is voor één boerenomelet.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 zakje boerenomeletmix van Knorr
  • circa 8 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 4 plakjes kipfilet
  • 2 rösti rondjes
  • 1 handje sperziebonen (bijvoorbeeld uit de vriezer of leftover van je eten gisteren)
  • 4 blokjes spinazie uit de diepvries
  • 1 handje doperwten
  • 1 handje paprikareepjes
  • olijfolie of boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • Grote kom
  • Garde
  • Koekenpan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de kipfilet in reepjes en de aardappel in stukjes. Snijd de champignons en knoflook in schijfjes.
  2. Doe de vier eieren in een kom en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Kluts het goed door elkaar. Zet het vervolgens even opzij.
  3. Doe wat olie of boter in een koekenpan. Voeg de champignons, ui en knoflook in de pan en bak goed aan.
  4. Wanneer de uien glazig worden, voeg je de kipfilet en rösti rondjes toe. Wanneer de rösti rondjes goed bruin gebakken en zacht zijn, prak je ze met een vork in kleine stukjes. Hussel alles in de koekenpan goed door elkaar.
  5. Voeg de spinazie, sperziebonen en Mexico mix toe. Laat de spinazie rustig ontdooien in de pan.
  6. Wanneer de spinazie volledig ontdooid is, roer je alle ingrediënten goed door elkaar heen.
  7. Voeg de inhoud van de koekenpan door het eiermengsel. Roer dit snel door elkaar (een garde is het handigst), anders stolt je ei.
  8. Verhit weer een beetje boter of olijfolie in je koekenpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg het eiermengsel toe. Laat het rustig bakken. Dit kan wel vijf minuten duren.
  9. Is de onderkant van de omelet lekker bruin en de bovenkant amper vochtig? Dan is het tijd om de omelet te gaan draaien. (Dat kan in één keer. Zelf ben ik daar geen held in. Ik verdeel de omelet in acht delen en keer ze lekker stuk voor stuk om. Veel makkelijker. Daarnaast heb je meteen lekkere omelet punten. Handig om te eten, maar ook om eventueel te bewaren in de koelkast of vriezer.)
  10. Wanneer beide kanten een lekker een beetje bruin zijn geworden, is je omelet klaar. Smullen maar!

Tip: Kook je liever zonder pakjes en zakjes? Gebruik dan de boerenomelet kruidenmix uit dit recept!

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Boerenomelet zelf maken

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

2 gedachten over “Recept: Boerenomelet de Luxe”

  1. Wat een heerlijke boerenomelet! Die zakjes van knorr ken ik zeker. Altijd erg lekker, zeker als het wat warm buiten is en je even geen zin hebt om te koken…. smaakt een boerenomelet prima.

Reacties zijn gesloten.