Recept: Boerenomelet de Luxe

Recept: Boerenomelet de Luxe

Lekker en makkelijk groente tijdens je lunch

Vandaag deel ik een heerlijk lunch recept met je: Boerenomelet de luxe.

Het is een bijzonder smakelijke manier om tijdens je lunch lekker wat groentes binnen te krijgen.

Kruidenmix van Knorr

Ik gebruik de boerenomelet kruidenmix van Knorr in dit recept.

Die vind je in de meeste supermarkten in de buurt van de treetjes eieren.

Dit recept wordt overigens niet gesponsord door Knorr, maar ik heb gewoon nog geen lekkerder alternatief gevonden.

recept boerenomelet

Toch is mijn doel om dit gerecht ooit eens te maken met een zelf verzonnen kruidenmix, maar tot nu toe heb ik nog geen kruidenmix bij elkaar gesprokkeld die deze mix van Knorr kan overtreffen. (Update: Inmiddels wel. Klik snel hier voor het recept!)

Dus vooralsnog houd ik het op deze kruidenmix.

Leftovers van gisteren toevoegen

Je kunt eigenlijk bijna alle leftovers van eerdere maaltijden toevoegen aan deze omelet.

Heb je gekookte aardappels over van de avond ervoor? Ook die kun je prima toevoegen aan dit recept als vervanger voor de röstirondjes.

Ook met de groentes kun je volop variëren. Kies gewoon de groentes waar jij blij van wordt en stop er een handje van in.

Mexico melange uit de diepvries

Ik zorg altijd dat ik groente in mijn diepvries heb zitten. Sperzieboontjes, doperwten, maar ook Mexico melange.

Dit is een mix van doperwten, mais en paprika waar ik graag mee kook. Bonduelle verkoopt ze in hersluitbare diepvrieszakken. Ideaal.

Ik vind dat een heerlijke mix om mee te koken, bijvoorbeeld ook bij de Aardappel Anders ovenschotel van mijn moeder.

Neem de boerenomelet eens mee naar je werk

Deze omelet is warm lekker, maar koud ook heel erg smakelijk.

Daardoor is het ideaal als een lekkere werklunch. Gewoon in een boterhamzakje of je lunchbox.

Deze omelet vult goed en is daarom prima als lunch of stevig ontbijt. Ook kun je lekker een puntje eten als tussendoortje. Niks mis mee.

Het vult bij mij behoorlijk. Maar wil je dat het nog meer vult? Het is ook lekker op een volkoren bolletje of een volkoren pistolet.

Bewaartips

Zelf maak ik altijd een hele boerenomelet en eet ik daar een kwart van als lunch. Of een halve omelet als ik heel erg trek heb.

De rest doe ik in een hersluitbaar zakje in de koelkast. Dan is het circa drie dagen goed.

Invriezen kan ook. Dan blijft het circa 3 maanden goed. Maar voor die tijd is het al op bij mij. 🙂

recept boerenomelet

Recept: Boerenomelet Deluxe

Dit recept is voor één boerenomelet.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 zakje boerenomeletmix van Knorr
  • circa 8 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 4 plakjes kipfilet
  • 2 rösti rondjes
  • 4 blokjes spinazie uit de diepvries
  • 1 handje sperziebonen (bijvoorbeeld uit de vriezer of leftover van je eten gisteren)
  • 1 handje mexico melange
  • olijfolie of boter om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de kipfilet in reepjes en de aardappel in stukjes. Snijd de champignons en knoflook in schijfjes.
  2. Doe de vier eieren in een kom en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Kluts het goed door elkaar. Zet het vervolgens even opzij.
  3. Doe wat olie of boter in een koekenpan. Voeg de champignons, ui en knoflook in de pan en bak goed aan.
  4. Wanneer de uien glazig worden, voeg je de kipfilet en rösti rondjes toe. Wanneer de rösti rondjes goed bruin gebakken en zacht zijn, prak je ze met een vork in kleine stukjes. Hussel alles in de koekenpan goed door elkaar.
  5. Voeg de spinazie, sperziebonen en Mexico mix toe. Laat de spinazie rustig ontdooien in de pan.
  6. Wanneer de spinazie volledig ontdooid is, roer je alle ingrediënten goed door elkaar heen.
  7. Voeg de inhoud van de koekenpan door het eiermengsel. Roer dit snel door elkaar (een garde is het handigst), anders stolt je ei.
  8. Verhit weer een beetje boter of olijfolie in je koekenpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg het eiermengsel toe. Laat het rustig bakken. Dit kan wel vijf minuten duren.
  9. Is de onderkant van de omelet lekker bruin en de bovenkant amper vochtig? Dan is het tijd om de omelet te gaan draaien. (Dat kan in één keer. Zelf ben ik daar geen held in. Ik verdeel de omelet in acht delen en keer ze lekker stuk voor stuk om. Veel makkelijker. Daarnaast heb je meteen lekkere omelet punten. Handig om te eten, maar ook om eventueel te bewaren in de koelkast of vriezer.)
  10. Wanneer beide kanten een lekker een beetje bruin zijn geworden, is je omelet klaar. Smullen maar!

Eet smakelijk!

recept boerenomelet

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

2 gedachten over “Recept: Boerenomelet de Luxe”

Plaats een reactie