Vandaag deel ik mijn befaamde lunch recept: Gevulde boerenomelet de luxe. Met deze rijkelijk gevulde omelet krijg je op de lekkerste manier je broodnodige groentes binnen tijdens je lunch of als gezond tussendoortje. Erg lekker om direct warm op te eten, maar zelfs koud heerlijk om mee te nemen in je lunchpakketje naar je werk!
In dit recept lees je
Bewaar dit recept op Pinterest:
Boerenomelet als lunch
Ik ben gek op eieren en van een rijk gevulde boerenomelet word ik echt gelukkig. Deze heerlijke omelet zit vol groente en smaak.
Deze boerenomelet is niet alleen lekker als ie net uit de pan komt, maar ook erg geslaagd als beleg op je brood. Gewoon, lekker koud.
Ik gebruik de boerenomelet kruidenmix van Knorr in dit recept.Β Die vind je in de meeste supermarkten in de buurt van de treetjes eieren.
Dit recept wordt overigens niet gesponsord door Knorr, maar ik heb gewoon nog geen lekkerder alternatief gevonden.
π update: inmiddels heb ik zelf deze boerenomelet kruidenmix verzonnen!
VariΓ«ren met je eigen boerenomelet vulling
Ik gebruik in dit recept veel diepvriesgroente, omdat je op die manier makkelijk een handje groente toe kan voegen. Ideaal vind ik dat!
Hierdoor kun je met de groentes volop variΓ«ren. Kies gewoon de groentes waar jij blij van wordt en stop er een handje van in.
Dit recept is ook ideaal om je leftovers van eerdere maaltijden in te verwerken.Β Heb je gekookte aardappels over van de avond ervoor? Gebruik ze als vervanger voor de rΓΆstirondjes.
Tips: Je gevulde boerenomelet deluxe bereiden en bewaren
Deze omelet vult behoorlijk. Zelf maak ik altijd een hele boerenomelet en eet ik daar een kwart van als lunch.
De rest bewaar ik in een afgesloten vershoudbakje in de koelkast. Dan is het circa drie dagen goed.
Invriezen kan ook. Dan blijft het circa 3 maanden goed. Maar voor die tijd is het al op bij mij. π
πRecept: Gevulde boerenomelet deluxe
Recept voor 1 boerenomelet
IngrediΓ«nten
- 4 eieren
- 1 zakjes boerenomeletmix van Knor (of gebruik de mix uit dit recept)
- 10 champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 rΓΆstirondjes (of aardappelen, geschild en in blokjes)
- 1 handje sperziebonen (uit de diepvries)
- 4 blokjes diepvries spinazie
- 1/2 paprika in blokjes gesneden
- olijfolie of boter om in te bakken
- Eventueel: 4 plakjes kipfilet of ham
Benodigdheden
- Grote kom en garde
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijd de kipfilet in reepjes en de aardappel in stukjes. Snijd de champignons en knoflook in schijfjes.
- Doe de vier eieren in een kom en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Kluts het goed door elkaar. Zet het vervolgens even opzij.
- Doe wat olie of boter in een koekenpan. Voeg de champignons, ui en knoflook in de pan en bak goed aan.
- Wanneer de uien glazig worden, voeg je de kipfilet en rΓΆsti rondjes toe. Wanneer de rΓΆsti rondjes goed bruin gebakken en zacht zijn, prak je ze met een vork in kleine stukjes. Hussel alles in de koekenpan goed door elkaar.
- Voeg de spinazie, sperziebonen en Mexico mix toe. Laat de spinazie rustig ontdooien in de pan.
- Wanneer de spinazie volledig ontdooid is, roer je alle ingrediΓ«nten goed door elkaar heen.
- Voeg de inhoud van de koekenpan door het eiermengsel. Roer dit snel door elkaar (een garde is het handigst), anders stolt je ei.
- Verhit weer een beetje boter of olijfolie in je koekenpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg het eiermengsel toe. Laat het rustig bakken. Dit kan wel vijf minuten duren.
- Is de onderkant van de omelet lekker bruin en de bovenkant amper vochtig? Dan is het tijd om de omelet te gaan draaien. (Dat kan in één keer. Zelf ben ik daar geen held in. Ik verdeel de omelet in acht delen en keer ze lekker stuk voor stuk om. Veel makkelijker. Daarnaast heb je meteen lekkere omelet punten. Handig om te eten, maar ook om eventueel te bewaren in de koelkast of vriezer.)
- Wanneer beide kanten een lekker een beetje bruin zijn geworden, is je omelet klaar. Smullen maar!
Eet smakelijk!
π©π»βπ³Ken je deze lunch recepten al?
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β
2 gedachten over “Recept: Gevulde Boerenomelet de Luxe”
hmmm dat ziet er uit als een mega lekkere boeren omelet!
Wat een heerlijke boerenomelet! Die zakjes van knorr ken ik zeker. Altijd erg lekker, zeker als het wat warm buiten is en je even geen zin hebt om te koken…. smaakt een boerenomelet prima.
Reacties zijn gesloten.