Over Affliate Links Op Mijn Blog

Op dit onderdeel van mijn website leg ik je meer uit over de affliate links op mijn website.

Ik hoop hiermee een eerlijk en duidelijk beeld te kunnen geven en zo de meest gestelde vragen te kunnen beantwoorden.

Wat zijn Affliate Links?

Affliate links zijn linkjes op mijn website die leiden naar een webshop, waar je wat kunt kopen.

Als je op het linkje op mijn blog klikt en vervolgens iets koopt bij die webshop, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Vaak gaat het om 1% tot 5% van je aankoopbedrag.

Dit is eigenlijk een soort bedankje van de webshop, omdat ik een linkje naar die webshop heb geplaatst.

Kost het mij geld als ik iets via jouw Affliate Link koop?

Nee, natuurlijk niet. Anders zou dat heel oneerlijk zijn.

Jij betaalt niets extra’s. Ik krijg het bedrag van de betreffende webshop; niet van jou.

Hoe zien Affliate Links eruit?

Op mijn website kunnen affliate linkjes er verschillend uitzien. Ze zien er meestal zo uit:

Voorbeeld 1:

Dit is een affliate link naar de Outletpagina van Bol.com. Als je via deze link iets op de website van Bol.com koopt, krijg ik daar een klein percentage van.

Voorbeeld 2:

Hieronder zie je een advertentie van Bol.com. Ook als je via deze link iets op de website van Bol.com koopt, krijg ik daar een klein percentage van.

Als er affliate linkjes in mijn blog staan, staat dit onder mijn blog vermeld. Zo ben je waarschijnlijk ook op deze pagina van mijn blog gekomen.

Zijn alle links op je website Affliate Linkjes?

Nee hoor, ik deel ook linkjes naar websites die mij niets opleveren.

En 95% van mijn affliate linkjes linken naar de website van Bol.com, omdat ik me daar heb ingeschreven als affliate partner. Voor mij is dat handig, omdat daar de meeste spellen, boeken en andere aanraders waar ik wel eens over schrijf daar te koop zijn. Zo kan ik zelf bepalen waar ik over schrijf (en waar ik dus oprecht enthousiast over ben) en hier zelfs een bedragje mee verdienen.

Als ik iets koop via jouw Affliate Link: Wat levert het jou dan op?

Als je op het Affliate Linkje op mijn blog klikt en vervolgens iets koopt bij die webshop, krijg ik een klein percentage van de opbrengst.

Vaak gaat het om 1% tot 5% van de waarde van je aankoopbedrag.

Hieronder zie je een overzicht van Bol.com. Hier zie je wat ik als bedragje krijg en wat ik aan gegevens kan zien als er een aankoop via een link op mijn website is gedaan.

Ik zie de datum, het artikel, welk bedrag de koper heeft betaald en wat ik als commissie krijg. Ik krijg nooit privé gegevens te zien van de koper.

Affliate linkjes

Wat doe je met de opbrengst van de Affliate Linkjes?

De hosting en domeinkosten van mijn website kosten ongeveer €150,00 per jaar. Daarnaast maak ik gebruik van Canva, Tailwind en Later.

De opbrengst van de Affliate Linkjes gebruik ik in eerste instantie om deze kosten te betalen. Ook geven we deze inkomsten gewoon op bij de Belastingdienst.

Als er iets overblijft na die gemaakte kosten, dan besteden we dit aan leuke dingen om te doen met ons gezin. Een leuk spel of lekker uit eten bijvoorbeeld.

Wil je zelf meer leren over Affiliate Marketing?

Heb je zelf een website en wil je zelf meer leren over affiliate marketing? Neem dan een kijkje op deze website Affiliate Marketing in 10 dagen voor meer interessante informatie! Aanrader!

 

Deel dit artikel of bewaar het voor later
  • 33
  • 0
  •  
  •  
  •  
    33
    Shares