5x Favoriete peuterliedjes van de kleine madam

Onze kleine madam is nu alweer twee jaar en ze is dol op muziek. In de auto, op tv of op haar smartphone: Ze is gek op liedjes. De meeste leuke nummers zoeken we gewoon op YouTube op. Vandaag delen we haar vijf peuterliedjes, maar ook een lekkere playlist op YouTube voor alle kleine muziekliefhebbertjes!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

1. Arjan van Sesamstraat – Kusjesman

Dit lied maakt ons hele gezin vrolijk! Elke avond kijken we voor het slapen gaan naar Sesamstraat. En een paar weken terug kwam dit leuke liedje voorbij. Het bleef meteen in ons hoofd zitten.

Sterre vraagt tegenwoordig zelf of we naar ‘Kussieman’ kunnen gaan luisteren en zelfs manlief is enthousiast over dit liedje. Stiekem is hij ook onze kusjesman hoor! 🙂

2. MiniDisco – Waar is de poes?

Hoewel manlief altijd erg moet lachen om de titel van dit liedje, vinden de kleine madam en ik dit nummer echt leuk.

Ukkie vindt het leuk om alle dieren van de kinderboerderij te zingen in dit liedje. En ik vind het leuk dat het een beetje een pop-achtige sound heeft. Niet zo kinderachtig als de meeste peuterliedjes, zeg maar.

3. Kinderen voor Kinderen – Gympentic

Tijdens een ochtendje Monkeytown hoorden we dit catchy nummer door de speakers blazen. “Ik, ik, ik, ik heb een gympentic!” Het is stiekem hét favoriete nummer van mama, maar gelukkig is de kleine madam ook helemaal blij als ze dit nummer hoort. We blèren het graag keihard in de auto mee. 

Overigens is dit een wat ouder nummer van Kinderen voor Kinderen, maar de wat nieuwere nummers zijn wat ons betreft ook echt de moeite waard! (Die nummers staan ook in onze YouTube playlist!)

4. Nijntje – Zeg ken jij Boris Beer?

Op dit moment is het Nijntje voor en Nijntje achter bij ons. Als het aan de kleine madam zou liggen, zou ze alleen maar Nijntje binge-watchen op Netflix of op haar mobieltje

Ook dit nummer is een hit in de auto. Vooral het gedeelte waar we alle geluiden van het gereedschap nadoen: “Tik tik tik” of “Boem boem boem”. We zijn er maar druk mee in de auto!

5. Juf Roos – Dj Gijs (oftewel de Hokey Pokey)

Het laatste nummer dat ik hier noem is zeker niet de minste. Alhoewel we ondertussen (gelukkig) wel een beetje van het ‘Juf Roos – tijdperk’ af zijn, blijft dit nummer nog steeds favoriet.

Onze kleine madam kent het dansje uit haar hoofd en inmiddels is ook de rest van de familie- en vriendenkring bekend met dit nummer. Want tijdens ons huwelijk (nu een half jaar geleden) werd dit lied speciaal voor onze dochter maar liefst drie keer gespeeld! De derde keer konden alle gasten dit lied mee dansen. Heel leuk! Het is dus een liedje met een extra fijne herinnering. 

De playlist van de Kleine Madam met de leukste peuterliedjes

Omdat het best lastig was om ‘slechts’ vijf favorietjes te kiezen voor deze blog, hebben we – voor de echte liefhebbers van lekkere peuterliedjes – een YouTube playlist gemaakt. Hier staat 30 favoriete nummers van onze kleine madam in. Met leuke liedjes van Nijntje, Kinderen voor Kinderen, Minidisco, Fenna, Juf Roos en Sesamstraat.

Ideaal om je kleine ukkie even te laten swingen! 

Van welke muziek wordt jouw kleine uk blij?

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

13 gedachten over “5x Favoriete peuterliedjes van de kleine madam”

  1. Kinderen voor kinderen was bij mij altijd favoriet toen ik klein was, super leuk al die liedjes!

    • Ja hoor. Vooral Juf Roos en Sesamstraat zingen normaal gesproken veel ‘oude’ liedjes. Die zitten niet bij de 5 favorietjes, maar wel in de speellijst

  2. Ik ken deze allemaal niet, had ook wat ‘old school’ nummers verwacht 😉

  3. Haha leuk is dat he – mijn kids zongen vroeger ook heel graag. Nou ja, nog steeds eigenlijk, twee van de drie zingen nu in een band. De kleinste danste en zong graag met Bumba maar de twee oudsten waren meer van de ‘grote mensen liedjes’. Haha brengt leuke herinneringen naar boven deze blog, zie mijn middelste nog zo voor me – hij was nog maar een jaar of 3 – die dan keihard hele liedjes van André Hazes zong haha. En mijn dochter ging voor the Beatles en Elvis Presley 😉

  4. Leuk hè, lekker samen met zo’n kleintje lekker zingen en dansen. Ik leer ook steeds nieuwe liedjes via mijn peuterneefje 🙂

  5. Leuk! Hier wordt hij blij van Juf Roos… Het is niet echt een kindje dat van muziek of dansen houdt, maar Juf Roos kan er schijnbaar mee door 🙂

  6. De hokey pokey blijft geweldig. De rest van de liedjes ken ik niet, maar vind het wel altijd leuk om te zingen met mijn neefjes en nichtjes.

  7. Ik vind het altijd zo leuk als die kleintjes dan helemaal opgaan in de muziek, gewoon lekker wiebelen omdat ze nog niet fatsoenlijk kunnen staan. Altijd zeer vertederend om te zien.

Reacties zijn gesloten.