Mijn vorige recept voor een lekkere boerenomelet dateert uit mei 2017. Toen lukte het me nog niet om een lekkere boerenomelet te maken, zonder kant-en-klare kruidenmix. Maar zoals je weet ben ik altijd bezig om te kijken of ik ook zonder onnodige toevoegingen kan koken. Het heeft me een tijdje gekost, maar ik heb de ideale kruidenmix bij elkaar gevonden voor een heerlijke gevulde boerenomelet zonder pakjes en zakjes!
Bewaar dit recept op Pinterest:
Eigen kruidenmix
In 2017 gebruikte ik nog een kruidenmix van Knorr voor het maken van een lekkere boerenomelet. Het nadeel hiervan is dat er onnodig veel zout aan toegevoegd is.
Na een flinke periode experimenteren ben ik eindelijk tevreden over mijn zelfgemaakte kruidenmix voor boerenomelet.
De hoogste tijd om deze update te delen dus: mijn eigen boerenomelet met de kruiden in mijn kruidenlade! Jippie! 🙂
Boerenomelet maken met leftovers
Voor dit recept heb je relatief kleine hoeveelheden groente nodig. Daarom gebruik ik het liefst leftovers van vorige maaltijden of groentes uit de diepvries.
De aardappel in dit recept is rauw, maar als je toevallig nog een aardappeltje hebt liggen van het avondeten van gisteren, dan kun je deze prima gebruiken in dit recept hoor ;).
Nog meer recepten met leftovers ontdekken? Kijk ook eens naar:
Tips: Boerenomelet invriezen en bewaren
Het is knap als het je lukt (dit recept is namelijk te lekker), maar je kunt je boerenomelet ook laten afkoelen en bewaren.
In de koelkast kun je jouw boerenomelet zonder pakjes en zakjes ongeveer 3 dagen goed houden. En in de vriezer blijft ie tot 3 maanden goed.
Gekoeld is deze omelet ook heel lekker als werklunch. Op brood of als gezonde snack tussendoor.
Recept: Boerenomelet zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten boerenomelet kruidenmix:
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel bieslook
- 1/2 theelepel peterselie
- 1 theelepel bouillonpoeder (of een half groenten bouillonblokje)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel selderij
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- snufje peper
Ingrediënten boerenomelet:
- 4 eieren
- scheutje melk
- 1/4 paprika
- 2 grote champignons
- 1 aardappel
- een handje (diepvries)sperziebonen
- een handje (diepvries)spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- een handje (diepvries)doperwten
- een handje gerookte kip
Benodigdheden:
- Kommetje
- Grote kom
- Snijplank en mes
- Koekenpan
- Garde of vork
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Voeg de kruiden van de kruidenmix bij elkaar in een kommetje. Laat het even staan.
- Schil de aardappel. Snijd de paprika, champignons, aardappel, ui, gerookte kip en knoflook in kleine stukjes.
- Bak de ui, knoflook, aardappel en champignons in een koekenpan, totdat de uitjes glazig zijn.
- Voeg daarna de paprika, sperziebonen, spinazie, doperwten en gerookte kip toe en bak deze ook mee.
- Doe de 4 eieren met een scheutje melk in een grote kom. Voeg ook de kruidenmix toe. Klop het met een garde of vork goed door elkaar en laat het eventjes staan.
- Wanneer alles in je koekenpan lekker doorbakken is, voeg je dit toe aan het eiermengsel in je kom. Klop deze mix ook direct goed door (om stollen te voorkomen!)
- Zet de koekenpan opnieuw met een beetje boter of olijfolie op het vuur. Zorg dat het vuur laag staat.
- Voeg je boerenomelet mengsel toe aan de pan. Laat het op het lage vuur langzaam garen.
- Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je deze om.
- Als nu beide kanten goudbruin zijn, is je heerlijke boerenomelet klaar!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
Of lees mijn artikel over 5x Lekker Koken Zonder Pakjes en Zakjes
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
- 5x Écht leuke Nederlandse podcasts op Spotify - 21 maart 2023
- 7x Tips voor een Heerlijke Barbecue - 13 maart 2023
- Review: Partyspel Most Likely To – The Icebreaker Edition - 10 maart 2023
Wat een goed recept. Ik ben dol op omeletten!
Jammie! Heerlijk! Dit lijkt me lekker voor een goede lunch.
Sterkte met je vader trouwens. Ik las het op je Instagram pagina.
Hmmm ziet er lekker uit! Ik kook ook zo min mogelijk uit zakjes en pakjes. Veel gezonder!
Goed recept. Ik ga het uitproberen
er gaat niets boven een simpele boerenomelet. eigenlijk vrij simpel om te maken maar super lekker en vullend om de dag tegen aan te gaan.
Dat ziet er lekker uit. Wat een heerlijke recept.
Juist een omelet is bij uitstek geschikt om wat spullen die je over hebt in te verwerken, gewoon durven
Ik hou ook van boerenomelet en ga de jouwe eens proberen. Bij mij blijft er helaas nooit iets van over
Ik ben echt gek op omelet in welke vorm dan ook 🙂 dus deze ga ik zeker eens uitproberen
Heerlijk. Nu gelijk zin in een boerenomelet. Dat wordt mijn lunch! Lekker.
Ik wist helemaal niet dat er uberhaupt een kruidenzakje voor een omelet bestond!
Veel leuker om zelf je kruidenmix te maken, smaakt ook beter dan van die kant-en-klaar mixen waar ook een hoop rommel in wordt gestopt.
Aaah heerlijk! Heb al zo lang zin in een lekkere omelet
Ben dol op boerenomelet. Echter eet ik het niet heel veel, meestal op vakantie :-). Dank voor het delen van het recept!
Dat ziet er erg lekker uit zo’n boeren omelet! Maak het zelf veel te weinig.
wij maken het ook elke week maar dan op een andere manier
Ziet er een lekkere, hartige hap uit. Mmmmm
Dat ziet er lekker uit! Ik ga dit zeker een keer maken