Recept: Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Recept: Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Mijn vorige recept voor een lekkere boerenomelet dateert uit mei 2017. Toen lukte het me nog niet om een lekkere boerenomelet te maken, zonder kant-en-klare kruidenmix. Maar zoals je weet ben ik altijd bezig om te kijken of ik ook zonder onnodige toevoegingen kan koken. Het heeft me een tijdje gekost, maar ik heb de ideale kruidenmix bij elkaar gevonden voor een heerlijke gevulde boerenomelet zonder pakjes en zakjes!

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Koken met leftovers en bevroren groente

Voor dit recept heb je relatief kleine hoeveelheden groente nodig. Daarom gebruik ik graag groente uit de diepvries voor dit recept.

Dit kunnen overgebleven groentes zijn die ik ingevroren heb van een vorige maaltijd of kant-en-klare zakken diepvriesgroente.

De aardappel in dit recept is rauw, maar als je toevallig nog een aardappeltje hebt liggen van het avondeten van gisteren, dan kun je deze prima gebruiken in dit recept.

Eigen kruidenmix

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

In 2017 gebruikte ik nog een kruidenmix van Knorr voor het maken van een lekkere boerenomelet. Dit kan natuurlijk nog steeds, maar het nadeel hiervan is wel dat er onnodig veel zout aan toegevoegd is.

Daarom maak ik tegenwoordig het liefst mijn eigen kruidenmixen met de kruiden in mijn kruidenlade!

Invriezen en bewaren

Het is knap als het je lukt (dit recept is te lekker), maar je kunt je boerenomelet ook laten afkoelen en bewaren.

In de koelkast kun je jouw boerenomelet zonder pakjes en zakjes ongeveer 3 dagen goed houden. En in de vriezer blijft ie tot 3 maanden goed.

Gekoeld is deze heerlijke omelet ook ideaal als werklunch. Op brood of als gezonde snack tussendoor.

Recept: Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten boerenomelet kruidenmix:

  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel bieslook
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel selderij
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Ingrediënten boerenomelet:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1/4 paprika
  • 2 grote champignons
  • 1 aardappel
  • een handje (diepvries)sperziebonen
  • een handje (diepvries)spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • een handje (diepvries)doperwten
  • een handje gerookte kip

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg de kruiden van de kruidenmix bij elkaar in een bakje. Laat het even staan.
  2. Schil de aardappel. Snijd de paprika, champignons, aardappel, ui, gerookte kip en knoflook in kleine stukjes.
  3. Bak de ui, knoflook, aardappel en champignons in een koekenpan, totdat de uitjes glazig zijn.
  4. Voeg daarna de paprika, sperziebonen, spinazie, doperwten en gerookte kip toe en bak deze ook mee.
  5. Doe de 4 eieren met een scheutje melk in een grote kom. Voeg ook de kruidenmix toe. Klop het met een garde of vork goed door elkaar en laat het eventjes staan.
  6. Wanneer alles in je koekenpan lekker doorbakken is, voeg je dit toe aan het eiermengsel in je kom. Klop deze mix ook direct goed door (om stollen te voorkomen!)
  7. Zet de koekenpan opnieuw met een beetje boter of olijfolie op het vuur. Zorg dat het vuur laag staat.
  8. Voeg je boerenomelet mengsel toe aan de pan. Laat het op het lage vuur langzaam garen.
  9. Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je deze om.
  10. Als nu beide kanten goudbruin zijn, is je heerlijke boerenomelet klaar!

Eet smakelijk!

 Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

4 gedachten over “Recept: Boerenomelet zonder pakjes en zakjes”

Plaats een reactie