Recept: Boerenomelet met zelfgemaakte kruidenmix

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor een Boerenomelet zonder pakjes en zakjes. Met mijn zelfgemaakte kruidenmix geef ik deze omelet een smaakvolle twist, zonder de toegevoegde hoeveelheid zout die je vaak in kant-en-klare mixen vindt. Het kostte even tijd om de perfecte combinatie van kruiden te vinden, maar nu kan ik vol trots mijn eigen boerenomelet kruidenmix presenteren. Bovendien is dit recept ideaal om leftovers en diepvriesgroenten te gebruiken, waardoor het zowel een duurzame als lekkere keuze is. Ontdek hoe je deze gevulde boerenomelet bereidt en geniet van een gezonde en voedzame maaltijd!

Bewaar dit boerenomelet met zelfgemaakte kruidenmix recept op Pinterest:

Recept Gevulde Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Eigen boerenomelet kruidenmix

In 2017 gebruikte ik nog een kruidenmix van Knorr voor het maken van een lekkere boerenomelet.

Het nadeel hiervan is dat er onnodig veel zout aan toegevoegd is.

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Na een flinke periode experimenteren ben ik eindelijk tevreden over mijn zelfgemaakte kruidenmix voor boerenomelet.

De hoogste tijd om deze update te delen dus: mijn eigen boerenomelet met de kruiden in mijn kruidenlade! Jippie! 🙂

Omelet maken met leftovers

Voor dit recept heb je relatief kleine hoeveelheden groente nodig. Daarom gebruik ik het liefst leftovers van vorige maaltijden of groentes uit de diepvries.

De aardappel in dit recept is rauw. Maar als je toevallig nog een aardappeltje hebt liggen van het avondeten van gisteren, dan kun je deze prima gebruiken in dit recept hoor ;).

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Nog meer recepten met leftovers ontdekken? Kijk ook eens naar:

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Tips: Boerenomelet invriezen en bewaren

Het is knap als het je lukt (dit recept is namelijk te lekker), maar je kunt je boerenomelet ook laten afkoelen en bewaren.

In de koelkast kun je jouw boerenomelet zonder pakjes en zakjes ongeveer 3 dagen goed houden. En in de vriezer blijft ie tot 3 maanden goed.

Gekoeld is deze omelet ook heel lekker als werklunch. Op brood of als gezonde snack tussendoor.

Recept: Gevulde Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten boerenomelet kruidenmix:

  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel bieslook
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder (of een half groenten bouillonblokje)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel selderij
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Ingrediënten boerenomelet:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1/4 paprika
  • 2 grote champignons
  • 1 aardappel (rauw of gekookt)
  • een handje (diepvries)sperziebonen
  • een handje (diepvries)spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • een handje (diepvries)doperwten
  • een handje gerookte kip

boerenomelet zonder pakjes en zakjes

Benodigdheden:

  • Kommetje
  • Grote kom
  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • Garde of vork

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

recept gevulde boerenomelet

Bereidingswijze:

  1. Voeg de kruiden van de kruidenmix bij elkaar in een kommetje. Laat het even staan.
  2. Schil de aardappel. Snijd de paprika, champignons, aardappel, ui, gerookte kip en knoflook in kleine stukjes.
  3. Bak de ui, knoflook, aardappel en champignons in een koekenpan, totdat de uitjes glazig zijn.
  4. Voeg daarna de paprika, sperziebonen, spinazie, doperwten en gerookte kip toe en bak deze ook mee.
  5. Doe de 4 eieren met een scheutje melk in een grote kom. Voeg ook de kruidenmix toe. Klop het met een garde of vork goed door elkaar en laat het eventjes staan.
  6. Wanneer alles in je koekenpan lekker doorbakken is, voeg je dit toe aan het eiermengsel in je kom. Klop deze mix ook direct goed door (om stollen te voorkomen!)
  7. Zet de koekenpan opnieuw met een beetje boter of olijfolie op het vuur. Zorg dat het vuur laag staat.
  8. Voeg je boerenomelet mengsel toe aan de pan. Laat het op het lage vuur langzaam garen.
  9. Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je deze om.
  10. Als nu beide kanten goudbruin zijn, is je heerlijke boerenomelet klaar!

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept Recept voor Boerenomelet zonder pakjes en zakjes bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

1 gedachte over “Recept: Boerenomelet met zelfgemaakte kruidenmix”

Reacties zijn gesloten.