Recept: Zelfgemaakte Mueslirepen met Pindakaas en Popcorn

Deel dit artikel of sla het op

Zelf mueslirepen maken is helemaal niet moeilijk. En superleuk om te maken (met kids of alleen). Deze heerlijke repen maak je zonder pakjes en zakjes en is relatief gezond. En vooral: zó ontzettend lekker! Om je vingers erbij op te eten. Tadaa! Dit is ons recept voor zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas en popcorn.

Recept: Zelfgemaakte Mueslireep met pindakaas en popcorn
Tadaa! Mijn dochter showt haar lekkere mueslireep. 10 tellen later was het op! Haha!

Hoe kom ik op dit recept?

Zo’n 10 jaar geleden vond ik een recept van iemand die mueslirepen maakte met een mengsel van honing en pindakaas. Ik weet helaas niet meer wie mijn oorspronkelijke inspiratiebron was, maar ik ben hem/haar nog steeds dankbaar voor de inspiratie.

Benieuwd naar mijn favoriete inspiratiebronnen van dit moment? Kijk hier naar mijn Kookboeken Top 10!

Advertentie
KokenKoken

Maar dat basisrecept voor mueslirepen heb ik destijds opgeschreven en meerdere keren gemaakt. Elke keer veranderde ik weer iets, voegde ik wat toe en probeerde ik wat nieuws.

Totdat uiteindelijk ik op deze heerlijke variant kwam. De combinatie van de luchtige popcorn met de knapperige nootjes en de zachte rozijntjes vind ik heerlijk. En het recept is zo makkelijk om te maken, dat ik mijn dochter graag mee laat bakken (en snoepen).

Zelf mueslirepen maken met pindakaas

zelf mueslireep maken zonder pakjes en zakjes

Ik vind het erg lekker en leuk om zelf te bakken met zo min mogelijk pakjes en zakjes.

De pindakaas in dit recept is van 100% pindakaas en zou je ook zelf kunnen maken door pinda’s te malen in een keukenmachine.

Maar eerlijk? Daar ben ik vaak nét iets te lui voor. 😉

Nog meer lekkere bakrecepten ontdekken?

Bekijk dan ook eens deze lekkere recepten:

Hoe lang kun je zelfgemaakte mueslirepen bewaren?

Recept: Zelfgemaakte Mueslireep met pindakaas en popcorn

Deze heerlijke mueslirepen kun je in een afgesloten bak ongeveer een weekje in de koelkast bewaren. Als je dat redt in ieder geval: ze zijn zo ontzettend lekker.

Wat ook een aanrader is: gebruik voor dit recept een afsluitbare ovenschaal. Zodra je mueslirepen zijn afgekoeld, kun je de bak direct gebruiken als bewaarblik. Geen extra afwas. Ideaal! 😉

Ik gebruik zelf deze:

Leestip: Bekijk hier al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Recept: Zelfgemaakte Pindakaas Muesli Repen

Recept voor 1 brownie bakplaat of ovenschaal met mueslirepen

Recept: Zelfgemaakte Mueslireep met pindakaas en popcorn

Ingrediënten:

  • 40 gram gepofte popcorn
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram cashewnoten
  • 20 gram pecannoten
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram gedroogde cranberries
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • 60 gram pindakaas
  • 120 gram honing

Recept: Zelfgemaakte Mueslireep met pindakaas en popcorn

Benodigdheden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  2. Leg bakpapier in de bakvorm of ovenschaal.
  3. Meng de popcorn, noten, fruit en lijnzaad in de grote mengkom door elkaar.
  4. Breng de pindakaas en honing in het steelpannetje op medium vuur aan de kook. Blijf steeds goed roeren, totdat het mengsel egaal wordt en je de eerste bubbels ziet ontstaan.
  5. Schenk het pindakaas-honing mengsel bij de andere ingrediënten in de kom en roer het mengsel goed door elkaar.
  6. Doe je mengsel nu in de bakvorm of ovenschaal en duw het goed aan.
  7. Bak het in circa 15 tot 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
  8. Laat het afkoelen en snijd er daarna repen van.

Eet smakelijk!

En? Was het lekker? Laat hieronder een reactie achter!

Of deel je foto’s met me via Instagram. Vergeet me niet te taggen @cynspirerend, zodat ik het kan zien! Vind ik leuk!

Bewaar dit recept voor later op Pinterest:

recept Gezonde Mueslirepen met pindakaas en popcorn PIN 1

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept voor zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas en popcorn bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

7 gedachten over “Recept: Zelfgemaakte Mueslirepen met Pindakaas en Popcorn”

  1. We hebben ze gemaakt. Dit is 100 keer lekkerder dan een voorgeproduceerde reep. We hebben de helft al op en net vanochtend gebakken. Oeps! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  2. Oooooh het water loopt mij al in mijn mond bij het lezen van de titel.
    En na het lezen van je blog lijkt het mij niet eens zo heel moeilijk. en aan de voorgaande reactie van Jeanine te lezen is het erg lekker haha. Ik ga dit ook eens proberen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie