Recept: Oma’s Kaasstengels

Mijn dochter vindt het leuk om oma en mama te helpen in de keuken. Met mijn moeder maakt ze graag kaasstengeltjes. Ze zijn niet alleen superlekker om te eten, maar ook heerlijk simpel om te maken. Dus vandaag deel ik het leuke (kinder)recept voor Oma’s Kaasstengels.

Bewaar Oma’s Kaasstengels recept op Pinterest:

Recept Oma's Kaasstengels Pin

De ‘Keukengenen’ van mijn Moeder

Mijn moeder houdt erg van bakken en koken. Ik heb van haar de liefde voor lekker eten en kokerellen met de paplepel ingegoten gekregen, want van jongs af aan hielp ik haar met veel plezier in de keuken.

Ik heb wel echt mijn moeders genen wat betreft lekker koken en bakken.

Op mijn website heb ik al verschillende recepten gedeeld die van haar hand kwamen, zoals Mams Aardappel Anders Ovenschotel en Mams Witlofsalade.

En ook het Recept van de ‘Luie’ Spekkoek Cake is gebaseerd op haar basisrecept voor cakes.

De Kleine Madam helpt ook graag in de Keuken

Recept: Oma's Kaasstengels

Ik ben dan ook niet verbaasd dat onze kleine madam zowel graag in haar speelgoedkeuken als in de echte keuken staat.

Ik laat haar graag helpen in de keuken. Dan snijd ik de groentes en legt zij ze al snoepend in de (koude) pan. Ze mag (bijna) alles proberen: kruiden, groentes, fruit… Zo leert ze al helpend nieuwe smaken kennen en herkennen. En ik vind het hartstikke leuk om haar daarmee te begeleiden.

Ook vindt ze bakken erg leuk. Zo hebben we in november en december een paar keer lekkere pepernootjes gebakken en zijn we nu lekker bezig met leuke recepten uit het kinderbakboek ‘Bakken als de Beste!’

Samen met Oma Kaasstengels Bakken

Kaasstengels

Ook bij oma mag de kleine meid lekker aan de slag in de keuken. En dit is dan één van de lekkere snacks die ze samen maken: Kaasstengels!

Eigenlijk is het recept bijzonder simpel, maar oh zo lekker. Niet alleen onze dochter, maar ook manlief en ik vinden het een leuke verrassing als ze bij oma van die lekkere stengels heeft gemaakt. Want ze krijgt er altijd wel wat mee naar huis om van te smullen! Jammie!

Tijdens onze vakantie in Stadtkyll was mijn moeder ook mee en gingen ze samen ook aan de slag om kaasstengels te maken. Ik zag mijn kans schoon om ze meteen op de foto te zetten en het receptje bij mijn moeder los te peuteren.

Dus vandaag deel ik met jou het simpele, maar oh zo lekkere recept van Oma’s Kaasstengels. Voor elke oma, opa, mama of papa die eens heerlijke kaasstengels wil maken met zijn/haar (klein)kind.

Of natuurlijk voor de leuke hobbykok die snel een heerlijke snack op tafel wil zetten. Bijvoorbeeld als borrelhapje of bij een heerlijk soepje.

Recept: Oma’s Kaasstengels

Kaasstengels

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 zakje geraspte kaas (ca 200 gram)
  • 2 eieren

Benodigdheden:

Kaasstengels

Bereidingswijze:

1. Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer, leg ze naast elkaar neer en laat ze circa 10 minuten ontdooien.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Splits de 2 eieren en doe het eigeel in een kommetje. Kluts het eigeel een beetje door elkaar zodat je een egale vloeistof krijgt. Het eiwit gebruik je niet.

4. Verf met een bakkwast of een nieuwe kinderkwast het eigeel over de bladerdeeg. Dit mag best dik, want het is straks de ‘lijm’ die ervoor zorgt dat je kaas goed blijft zitten.

5. Verdeel vervolgens de geraspte kaas lekker dik over de bladerdeeg. Druk het goed aan en laat het dan 10 minuten liggen.

Recept: Oma's Kaasstengels

6. Snijd vervolgens de bladerdeeg (samen met je kind) in repen.

7. Ga lekker creatief aan de haal: Draai ze om mooie twisters te krijgen, rol ze op als slakjes of houdt ze gewoon recht. Wat jij leuk vindt!

8. Leg ze op de bakplaat en doe ze ca 10 tot 15 minuten in de oven. Ze zijn goed als de kaas mooi goudgeel gekleurd is.

Tip: Serveer deze lekkere kaasstengels ook eens bij een heerlijk soepje.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Kaasstengels

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor bakken en koken. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

23 gedachten over “Recept: Oma’s Kaasstengels”

  1. niks is zo gezellig als koken met de kinderen, hier mochten ze ook altijd me helpen. EN daar hebben ze nu ze zelfstandig wonen, enorm veel plezier van!

    Beantwoorden

Plaats een reactie