Recept: Zelf Jam maken met Conference peren

Daar is het dan eindelijk! Mijn heerlijke jam-recept! Ik heb deze perenjam eigenlijk al een paar maanden terug gemaakt en de drie potten zelfgemaakte perenjam waren binnen no-time leeg! Het is toch waar: Zelf jam maken is eigenlijk heel makkelijk en ook nog eens superlekker!

Bewaar dit Jam met Conference peren recept voor later op Pinterest:

Zelf Jam maken met Conference peren

80 peren geoogst dit jaar: Wat gaan we ermee doen?

We hebben sinds een paar jaar een mooie perenboom in de tuin staan. Vorig jaar hadden we al een goede oogst met 35 peren, maar dit jaar hadden we wel minstens 80 peren.

Dus ging ik op zoek naar lekkere recepten met Conference peren. Wat kan ik hier allemaal van maken?

En toen kwam ik op het idee: Perenjam!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Simpel zelf halfzoete jam maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse

zelf jam maken met Conference peren

Na een online zoektocht kwam ik erachter dat je jam het gemakkelijkst kan maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse. En laat ik nou van makkelijk én lekker houden!

Ik heb minder suiker gebruikt dan aanbevolen wordt op de verpakking, omdat peren van zichzelf behoorlijk zoet zijn.

Daarna heb wat sap en kruiden toegevoegd om de smaak wat diepte te geven en minder mierzoet te maken. En tadaa: onze goddelijke perenjam was klaar!

Bewaartips voor je perenjam

zelf jam maken met Conference peren

Ik heb de jam in een nieuwe weckpot en twee eerder gebruikte jampotten gedaan. Wij hebben de potten eerst in de vaatwasser gereinigd en daarna goed droog gemaakt.

De nieuwe weckpot heb ik bij de Hema gekocht.

Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.

Tip: Schrijf op een etiket de naam van je jam én de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik zelf deze herbruikbare etiketten:

Update: ik heb inmiddels ook dit succesrecept voor aardbeien perenjam met Conference peren gedeeld! Zo lekker!

Recept: Zelfgemaakte Conference perenjam

zelf jam maken

Ingrediënten

  • 1000 gram Conference peren
  • 300 gram Geleisuiker Speciaal van Van Gilse
  • 1 scheutje appelsap (water kan ook)
  • 1,5 theelepel gemberpoeder (Djahé)
  • 1,5 theelepel kaneel

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd ze in parten.
  2. Neem een pan en voeg hier de peren, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
  3. Laat het één minuut goed doorkoken.
  4. Voeg nu de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
  5. Gebruik een staafmixer of pureestamper om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
  6. Vul je glazen potten met de perenjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

zelf perenjam maken

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

11 gedachten over “Recept: Zelf Jam maken met Conference peren”

  1. Ik heb de jam gemaakt en vind het een goede smakencombi. Te lekker zeg! Ik heb meteen nog wat extra potten gemaakt. Dankjewel!

  2. Ik had de laatste blog gelezen over je perenrecepten. Toen pas iemand vroeg wat kan je doen met de peren uit de tuin. Ik kon het zo allemaal opratelen.

  3. Bewaar de potjes van HAK, die hebben zo’n ontzettend handige dubbeldraaiende deksel. Daarmee is het geen enkele moeite om ze open te maken en het is een stuk goedkoper dan (weck)potten kopen!

  4. Ohhhh wat heerlijk! Krijg je in de tuin ook echte zachte peren (of na het plukken)? Bij ons bleven ze altijd keihard hahaha! Perenjam lijkt me heerlijk!

  5. We hebben ook wel wat fruit in onze tuin en ik maak er ook graag jam van. Inderdaad veel lekkerder dan die van de supermarkt.

Reacties zijn gesloten.