Recept: Zelf Jam maken met Conference peren

Recept: Zelf Jam maken met Conference peren

Zomer 2019 - Reizen

Zelfgemaakte jam is lekkerder

Daar is het dan eindelijk! Mijn heerlijke jam-recept!

Ik heb deze perenjam eigenlijk al een paar maanden terug gemaakt en de drie potten zelfgemaakte perenjam waren binnen no-time leeg!

Het is toch waar: Zelfgemaakte jam is gewoon simpelweg superlekker! Veel lekkerder dan jam uit de supermarkt bijvoorbeeld.

zelf jam maken

80 peren geoogst dit jaar: Wat gaan we ermee doen?

We hebben sinds een paar jaar een mooie perenboom in de tuin staan.

Vorig jaar hadden we al een goede oogst met 35 peren, maar dit jaar hadden we wel minstens 80 peren.

Dus ging ik op zoek naar lekkere perenreceptjes. Wat kan ik hier allemaal van maken?

We hebben een perentaart gemaakt, peertjes in de yoghurt gedaan, de kleine madam heeft peren fruithapjes gegeten en toen kwam ik op het idee: Perenjam!

Simpel zelf halfzoete jam maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse

zelf jam maken

Na wat geGoogle kwam ik erachter dat je jam het gemakkelijkst kan maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse.

En laat ik nou van makkelijk én lekker houden.

Je hebt ook gewone Geleisuiker, maar Geleisuiker Speciaal is voor halfzoete jam. Je gebruikt in vergelijking een stuk minder suiker dan gewone jam.

Toen de suiker eenmaal in huis was, was het meeste werk eigenlijk alleen het schillen van onze lekkere peertjes.

Al het andere daarna was eigenlijk heel simpel.

Iets minder zoet gemaakt en zelf kruiden toegevoegd

Ik heb me niet helemaal aan het recept van de verpakking van het suiker gehouden, omdat peren van zichzelf behoorlijk zoet zijn.

Daarom heb ik minder suiker gebruikt dan aanbevolen wordt.

Ik heb ook nog wat kruiden en een beetje sap toegevoegd voor een vollere smaak. Voordat ik het wist was het al klaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cynthia | Blog Cynspirerend (@cynspirerend) op

Bewaartips voor je perenjam

Ik heb de jam in een weckpot en twee eerder gebruikte (maar wel gewassen) jampotten gebruikt.

Je kunt de jam na het afkoelen in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens drie maanden goed.

Al vind ik het knap als je die drie maanden vol kan maken.

De jam is zo lekker, dat wij het overal bij deden. Als ontbijtje in de yoghurt, bij de muesli, als lunch op een broodje (met of zonder pindakaas), bij een kaasje of gewoon stiekem een lepeltje snoepen uit het potje.

zelf jam maken

Recept: Zelfgemaakte Conference perenjam

Recept voor 1 grote pot perenjam

Ingrediënten

  • 600 gram Conference peren
  • 200 gram Geleisuiker Speciaal van Van Gilse
  • 1 scheutje vruchtensap naar keuze
  • 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
  • 1 theelepel kaneel

zelf jam maken

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd ze in stukjes.
  2. Neem een pan en voeg hier de peren, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
  3. Laat het één minuut goed doorkoken.
  4. Voeg nu naar de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
  5. Heeft de jam nog teveel en/of te grote stukjes peer naar jouw smaak? Gebruik dan een staafmixer of keukenmachine om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
  6. Vul je glazen potten met de perenjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

zelf jam maken

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

2 gedachten over “Recept: Zelf Jam maken met Conference peren”

Een reactie plaatsen