Recept: Perenjam maken met Conference peren

zelf jam maken

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Heb je lekker veel Conference peren? En wil je zelf perenjam maken? Wij maakten met onze voorraad Conference peren drie heerlijke potten zelfgemaakte perenjam. En oeps! Ze waren binnen no-time leeg. Dit recept moeten we zeker bewaren en delen dus. Dus hierbij deel ik met jou ons favoriete recept voor zelfgemaakte perenjam. Geniet ervan!Β 

In dit recept lees je

Bewaar dit recept op Pinterest:

Zelf Jam maken met Conference peren

🍐 Van perenoogst naar zelfgemaakte perenjam

We hebben sinds een paar jaar een mooie perenboom in de tuin staan.Β Vorig jaar hadden we al een goede oogst met 35 peren, maar dit jaar hadden we wel minstens 80 peren.

Dus ging ik op zoek naarΒ lekkere recepten met Conference peren. Wat kan ik hier allemaal van maken?

En toen kwam ik op het idee: Perenjam!

zelf perenjam maken
zelf jam maken met Conference peren

Zelf halfzoete perenjam maken

Na een online zoektocht kwam ik erachter dat je jam het gemakkelijkst kan maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse.Β En laat ik nou van makkelijk Γ©n lekker houden!

Ik heb minder suiker gebruikt dan aanbevolen wordt op de verpakking, omdat peren van zichzelf behoorlijk zoet zijn.

Daarna heb wat sap en kruiden toegevoegd om de smaak wat diepte te geven en minder mierzoet te maken. En tadaa: onze goddelijke perenjam was klaar!

πŸ’‘ Bewaartips voor je zelfgemaakte peren jam

Ik heb de jam in een nieuwe weckpot en twee eerder gebruikte jampotten gedaan. Wij hebben de potten eerst in de vaatwasser gereinigd en daarna goed droog gemaakt.

Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.

Tip: Schrijf op een etiket de naam van je jam Γ©n de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik zelf deze herbruikbare etiketten:

zelf jam maken

Recept: Zelfgemaakte Conference perenjam

Recepten met conference peren

IngrediΓ«nten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd ze in parten.
  2. Neem een pan en voeg hier de peren, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
  3. Laat het één minuut goed doorkoken.
  4. Voeg nu de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
  5. Gebruik eenΒ staafmixerΒ ofΒ pureestamperΒ om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
  6. Vul je glazen potten met de perenjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

πŸ‘©πŸ»β€πŸ³Ken je deze recepten al?

Dit perenjam recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.

Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β 

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol,Β Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

11 gedachten over “Recept: Perenjam maken met Conference peren”

  1. Ik heb de jam gemaakt en vind het een goede smakencombi. Te lekker zeg! Ik heb meteen nog wat extra potten gemaakt. Dankjewel!

  2. Ik had de laatste blog gelezen over je perenrecepten. Toen pas iemand vroeg wat kan je doen met de peren uit de tuin. Ik kon het zo allemaal opratelen.

  3. Bewaar de potjes van HAK, die hebben zo’n ontzettend handige dubbeldraaiende deksel. Daarmee is het geen enkele moeite om ze open te maken en het is een stuk goedkoper dan (weck)potten kopen!

  4. Ohhhh wat heerlijk! Krijg je in de tuin ook echte zachte peren (of na het plukken)? Bij ons bleven ze altijd keihard hahaha! Perenjam lijkt me heerlijk!

  5. We hebben ook wel wat fruit in onze tuin en ik maak er ook graag jam van. Inderdaad veel lekkerder dan die van de supermarkt.

Reacties zijn gesloten.

πŸ“¬Elke maand typ ik met plezier vijf nieuwsbrieven over o.a. recepten, minibiebs en spelletjes aan meer dan 750 trouwe lezers.Β 

Als nieuwsbrief lezer:

  • πŸ†• ontvang je de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp
  • 🎁 en maak je elke maand kans om een leuk bordspel of een heerlijk (kook)boek te winnen met exclusieve winacties!

βœ”οΈ Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief over: