Heb je lekker veel Conference peren? En wil je zelf perenjam maken? Wij maakten met onze voorraad Conference peren drie heerlijke potten zelfgemaakte perenjam. En oeps! Ze waren binnen no-time leeg. Dit recept moeten we zeker bewaren en delen dus. Dus hierbij deel ik met jou ons favoriete recept voor zelfgemaakte perenjam. Geniet ervan!Β
In dit recept lees je
Bewaar dit recept op Pinterest:

π Van perenoogst naar zelfgemaakte perenjam
We hebben sinds een paar jaar een mooie perenboom in de tuin staan.Β Vorig jaar hadden we al een goede oogst met 35 peren, maar dit jaar hadden we wel minstens 80 peren.
Dus ging ik op zoek naarΒ lekkere recepten met Conference peren. Wat kan ik hier allemaal van maken?
En toen kwam ik op het idee: Perenjam!


Zelf halfzoete perenjam maken
Na een online zoektocht kwam ik erachter dat je jam het gemakkelijkst kan maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse.Β En laat ik nou van makkelijk Γ©n lekker houden!
Ik heb minder suiker gebruikt dan aanbevolen wordt op de verpakking, omdat peren van zichzelf behoorlijk zoet zijn.
Daarna heb wat sap en kruiden toegevoegd om de smaak wat diepte te geven en minder mierzoet te maken. En tadaa: onze goddelijke perenjam was klaar!
π‘ Bewaartips voor je zelfgemaakte peren jam
Ik heb de jam in een nieuwe weckpot en twee eerder gebruikte jampotten gedaan. Wij hebben de potten eerst in de vaatwasser gereinigd en daarna goed droog gemaakt.
Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.
Tip: Schrijf op een etiket de naam van je jam Γ©n de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik zelf deze herbruikbare etiketten:

Recept: Zelfgemaakte Conference perenjam

IngrediΓ«nten
- 1000 gram Conference peren (ongeschild gewicht)
- 300 gram Geleisuiker Speciaal van Van Gilse
- 1 scheutje appelsap
- 1,5 theelepel gemberpoeder (DjahΓ©)
- 1,5 theelepel kaneel
Benodigdheden
- Soeppan (of andere grote pan)
- Staafmixer (of eventueel pureestamper)
- Schone glazen potten, bijvoorbeeld weckpotten.
Bereidingswijze
- Schil de peren en snijd ze in parten.
- Neem een pan en voeg hier de peren, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
- Laat het één minuut goed doorkoken.
- Voeg nu de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
- Gebruik eenΒ staafmixerΒ ofΒ pureestamperΒ om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
- Vul je glazen potten met de perenjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
π©π»βπ³Ken je deze recepten al?
Dit perenjam recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β
11 gedachten over “Recept: Perenjam maken met Conference peren”
Maak al mijn cofituur zelf! Dus nu ook peren met zelfgemaakte etiketten
Ik heb de jam gemaakt en vind het een goede smakencombi. Te lekker zeg! Ik heb meteen nog wat extra potten gemaakt. Dankjewel!
Ik had de laatste blog gelezen over je perenrecepten. Toen pas iemand vroeg wat kan je doen met de peren uit de tuin. Ik kon het zo allemaal opratelen.
Bewaar de potjes van HAK, die hebben zo’n ontzettend handige dubbeldraaiende deksel. Daarmee is het geen enkele moeite om ze open te maken en het is een stuk goedkoper dan (weck)potten kopen!
Ohhhh wat heerlijk! Krijg je in de tuin ook echte zachte peren (of na het plukken)? Bij ons bleven ze altijd keihard hahaha! Perenjam lijkt me heerlijk!
Als onze perenboom veel vrucht draagt deze zomer, ga ik deze post aan mijn man laten lezen. Die maakt graag dingen met fruit.
We hebben ook wel wat fruit in onze tuin en ik maak er ook graag jam van. Inderdaad veel lekkerder dan die van de supermarkt.
Zelfgemaakte jam is zeker het lekkerst. Dank voor het delen, leuk!
Wat heb je dat leuk verpakt in zo’n potje. Dat etiket maakt het helemaal af.
Wat een heerlijk recept is dit zeg! Je vindt het vast niet erg als ik dit ga opslaan om zelf na te maken haha π
Gaaf! Vroeger maakte ik altijd bramenjam met me oma. Deze smaken lijken me ook lekker om eens te maken. Lang geleden
Reacties zijn gesloten.