Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Mijn dochter had weer een ingeving: “Ik wil koekjes met Speculoos pasta maken, mama!” En dus doken we de keuken in en experimenteerden we er op los. Vandaag delen we met veel plezier en trots dit simpele, maar oh zo lekkere recept voor Speculoos koekjes! Met slechts 3 ingrediënten! Jammie!

Bewaar dit Speculoos Zandkoekjes recept op Pinterest:

Recept Speculoos Koekjes

Zelf koekjes verzinnen

Mijn dochter en ik vinden het leuk om te experimenteren met koekjes bakken. Zij roept dan een idee en dan ga ik kijken of we er een receptje van kunnen brouwen.

Bij deze koekjes werkte het precies zo. Zij riep: “Kunnen we Speculoos pasta koekjes maken?” en in mijn hoofd begonnen de ideeën al te borrelen.

Na een paar pogingen waren we tevreden: deze koekjes zijn zo bros als zandkoekjes en hebben toch de lekkere Speculoos smaak.

Kleien met Speculoos koekjesdeeg

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Mijn dochter vindt het leuk om lekker haar creatieve gangetje te gaan om de leukste koekjes te kleien, zoals de aap op deze foto. Lief hè?

Natuurlijk kun je ook uitsteekvormpjes of zelfs kleivormpjes gebruiken, wanneer je met je kind gaat bakken. Net wat je zelf leuk vindt.

Wil je nog meer simpele kidsproof recepten ontdekken?

Neem dan ook eens een kijkje bij mijn recepten voor:

Tips: Voorbereiden en bewaren

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Het leuke aan dit kidsproof koekjesrecept is dat het weinig ingrediënten heeft en het beslag dus binnen een mum van tijd klaar is.

Wil je de boel toch liever even voorbereiden? Het koekjesdeeg zelf kun je na stap 4 in het recept met een plastic folie in de koelkast bewaren. Het blijft dan circa twee dagen goed.

Je kunt deze Speculoos Zandkoekjes na het bakken ongeveer een weekje goed houden in een afgesloten trommel. Als ze dan nog niet op zijn. 😉

Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Recept voor 1 bakplaat met koekjes

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 180 gram Speculoos pasta
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel + 1 eetlepel extra om te bestuiven
  • 1 ei

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.
  2. Mix met een mixer de Speculoospasta en de 150 gram zelfrijzend bakmeel tot één geheel.
  3. Wanneer de mix lekker smeuïg is (na ongeveer 2 minuten), voeg je het ei toe. Mix het geheel nog even 1 minuut door.
  4. Zet de mixer uit en maak van het beslag een bal met je handen.
  5. Bestuif een egale ondergrond met de eetlepel extra zelfrijzend bakmeel en ga lekker aan de slag met je koekjes. Ga aan de slag met vormpjes, ga creatief los of laat je kind lekker kleien!
  6. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. De koekjes zijn goed, wanneer ze lichtjes beginnen te bruinen. Laat ze goed afkoelen, voordat je ervan gaat smikkelen.

Geniet ervan!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Deze blog bevat geen samenwerking en komt voort uit eigen liefde voor koken. In dit recept staan affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

11 gedachten over “Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten”

  1. Wow lekker easy! Speculoos vind ik echt heel erg lekker, deze koekjes lijken me dus ook echt heerlijk!

  2. Oh wat een geweldig idee. Denk dat er hier thuis eentje dat ook leuk zou vinden. Zowel het maken als ze opeten, hihihi

    • Dat klinkt als een lekker idee. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zou het gewoon proberen. Je kunt eventueel iets extra melk of ei toevoegen als je deeg te droog is. Succes! Laat je weten of het crunchy koekje geslaagd is?

  3. wat een prima idee, om eens van die pot speculoos af te komen die nog steeds in kast staat! Die aap ziet er geweldig uit, was hij lekker?

  4. Wat heerlijk om zo lekker met je dochter in de keuken door te brengen. Zo ontstond mijn passie voor koken en bakken ook. Speculoos is slim bedacht dat heb ik nog nooit gebruikt maar eigenlijk best logisch want ik gebruik wel pindakaas en chocoladepasta in mijn koekjes 🙂

  5. Wat een leuk idee! Ik ga kijken of ik de ei eruit kan laten. Super benieuwd! Dankjewel voor de tip!

  6. Deze lijken me niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg makkelijk, want maar 3 ingrediënten!

  7. hihi geweldig!! Ik ben fan van dit soort super snelle maar oh zo lekkere hapjes. En de kids zijn weer ff zoet. Letterlijk en figuurlijk.

Reacties zijn gesloten.