Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

  • 81
  • 36
  •  
  •  
  •  
    117
    Shares

Mijn dochter had weer een ingeving: “Ik wil koekjes met Speculoos pasta maken, mama!” En dus doken we de keuken in en experimenteerden we er op los. Vandaag delen we met veel plezier en trots dit simpele, maar oh zo lekkere recept voor Speculoos koekjes! Met slechts 3 ingrediënten! Jammie!

Zelf koekjes verzinnen

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Mijn dochter en ik vinden het leuk om te experimenteren met koekjes bakken. Zij roept dan een idee en dan ga ik kijken of we er een receptje van kunnen brouwen.

Bij deze koekjes werkte het precies zo. Zij riep: “Kunnen we Speculoos pasta koekjes maken?” en in mijn hoofd begonnen de ideeën al te borrelen.

Na een paar pogingen waren we tevreden: deze koekjes zijn zo bros als zandkoekjes en hebben toch de lekkere Speculoos smaak.

Advertentie

Kleien met Speculoos koekjesdeeg

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Mijn dochter vindt het leuk om lekker haar creatieve gangetje te gaan om de leukste koekjes te kleien, zoals de aap op deze foto. Lief hè?

Natuurlijk kun je ook uitsteekvormpjes of zelfs kleivormpjes gebruiken, wanneer je met je kind gaat bakken. Net wat je zelf leuk vindt.

Wil je overigens nog meer simpele kidsproof recepten ontdekken? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn recepten voor:

Tips: Voorbereiden en bewaren

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Het leuke aan dit kidsproof koekjesrecept is dat het weinig ingrediënten heeft en het beslag dus binnen een mum van tijd klaar is.

Wil je de boel toch liever even voorbereiden? Het koekjesdeeg zelf kun je na stap 4 in het recept met een plastic folie in de koelkast bewaren. Het blijft dan circa twee dagen goed.

Je kunt deze Speculoos Zandkoekjes na het bakken ongeveer een weekje goed houden in een afgesloten trommel. Als ze dan nog niet op zijn. 😉

Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Recept voor 1 bakplaat met koekjes

Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten

Ingrediënten:

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.
  2. Mix met een mixer de Speculoospasta en de 150 gram zelfrijzend bakmeel tot één geheel.
  3. Wanneer de mix lekker smeuïg is (na ongeveer 2 minuten), voeg je het ei toe. Mix het geheel nog even 1 minuut door.
  4. Zet de mixer uit en maak van het beslag een bal met je handen.
  5. Bestuif een egale ondergrond met de eetlepel extra zelfrijzend bakmeel en ga lekker aan de slag met je koekjes. Ga aan de slag met vormpjes, ga creatief los of laat je kind lekker kleien!
  6. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. De koekjes zijn goed, wanneer ze lichtjes beginnen te bruinen. Laat ze goed afkoelen, voordat je ervan gaat smikkelen.

En? Was het lekker? Deel je ervaring en foto’s met me door hieronder een reactie te plaatsen of door @cynspirerend te taggen bij je foto op Facebook en Instagram. Vind ik leuk!

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept Speculoos Koekjes

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking en komt voort uit eigen liefde voor koken. In dit recept staan affiliate links.

5 gedachten over “Recept: Speculoos Zandkoekjes met 3 Ingrediënten”

  1. Wat heerlijk om zo lekker met je dochter in de keuken door te brengen. Zo ontstond mijn passie voor koken en bakken ook. Speculoos is slim bedacht dat heb ik nog nooit gebruikt maar eigenlijk best logisch want ik gebruik wel pindakaas en chocoladepasta in mijn koekjes 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie