Hieperdepiep! Onze dochter is vandaag 4 jaar geworden! Terwijl wil dit lekker samen offline vieren, trakteert mijn dochter jullie op haar favoriete chocolade cupcake recept. Wij zijn namelijk dol op chocolade en gek op cake volgens mijn moeders recept. Het was dus een kwestie van wachten totdat we dit recept voor heerlijke chocolade cupcakes met stukjes chocolade met je ging delen hè? Vandaag is dus hét ideale moment!
Bewaar dit Chocolade Cupcakes met Stukjes Chocolade recept op Pinterest:
Kleine meesterbakker
Op dit moment is mijn dochter gek op bakken. Als het even kan (en mijn hoofd het toe laat) bak ik samen met haar wat lekkers.
Daarnaast kijkt ze regelmatig naar Heel Holland Bakt Kids. Sterker nog, we hebben elke aflevering ondertussen al wel 10 keer gezien.
Ukkie heeft nu dan ook een nieuwe toekomst voor zichzelf uitgestippeld: ze wil later meesterbakker worden.
Samen met mama bakken
En dus verzinnen we samen lekkere bakrecepten. Ze komt vaak met een idee en dan gaat mama puzzelen hoe je zo’n baksel het best kan maken.
De meest geslaagde baksels vind je natuurlijk in mijn kookboekje terug bij onze kidsproof bakrecepten, zoals:
Aangezien ik zelf ben opgegroeid met de heerlijke cakes van mijn moeder, is het niet alleen leuk, maar ook jeugdsentiment om de keuken in te duiken met mijn kleine meid.
Cupcakes met stukjes chocolade natuurlijk
Vandaag gebruik ik mijn moeders basisrecept voor deze heerlijke chocolade cupcakes mΓ©t stukjes chocolade natuurlijk! Want die zijn wat mij betreft onmisbaar in elke chocoladecake.
Ik gebruik in dit recept chocoladedruppels, maar je kunt ook zelf pure chocolade in kleine stukjes breken.
Ik vind deze repen van Lindt persoonlijk een goed alternatief voor de chocoladedruppels, maar je overgebleven pure Sinterklaasletters zijn natuurlijk ook een optie. π
Cupcakes versieren
Er zijn heel veel verschillende manieren om cupcakes te versieren. Ik houd zelf meer van subtiele versieringen. Dat heeft twee redenen:
- Veel grote, heftige versieringen zijn mierzoet, waardoor het erg afleidt van de smaak van de cake. Ik vind dat de cake zelf het middelpunt moet zijn.
- Ik ben een luie versierder. Het gaat me meer om de smaak, dus ik wil de boel best een beetje extra versieren, maar wil er niet te lang over doen.
Daarom gebruik ik choco & karamel decoratiestiften. De smaken sluiten goed aan bij de cake zelf en ik ben lekker snel klaar! π
Genoeg gepraat over dit lekkere receptje: het is tijd om je te trakteren op dit heerlijke, chocolade cupcake recept!
Bakkers klaar? Bakken maar!
Recept: Heerlijke Chocolade Cupcakes
Recept voor 12 cupcakes
IngrediΓ«nten:
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 0,5 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 3 eetlepels cacao
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- Klein scheutje melk
- 50 gram chocoladedruppels (of pure chocolade met minimaal 70% cacaoΒ in stukjes)
- Eventueel Choco & Karamel decoratiestiften om te versieren
Benodigdheden
- Oven
- Cupcake bakvorm
- Meelzeef of andere zeef
- 12 papieren cupcake vormpjes
- satΓ©prikker
Bereidingswijze:
1. Laat de boter even een kwartiertje buiten de koelkast staan.
2. Verwarm je heteluchtoven voor op 140 graden (Electrische oven 160 graden). Vul je cupcake bakvorm met papieren cupcake vormpjes.
3. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de kom van de mixer en mix het beslag ongeveer 8 minuten, totdat het zacht is.
4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe aan het beslag. Voeg 1 ei toe, mix even op een lage stand, totdat het ei goed door het beslag is gemixt. Ga dan pas door naar het volgende ei.
5. Als alle eieren toegevoegd zijn, laat je het beslag 5 minuten op de hoogste stand van je mixer lekker doormixen.
6. Zet je mixer uit en voeg (het liefst met een meelzeef om klontjes te voorkomen) een kwart van het zelfrijzend bakmeel toe. Mix het beslag daarna kort op de laagste stand door elkaar. Is het zelfrijzend bakmeel goed door het beslag gemixt? Voeg dan de volgende kwart van het zelfrijzend bakmeel toe. Ga zo door tot alle zelfrijzend door het beslag is gemengd.
7. Zet je mixer uit. Zeef de cacao samen met de basterdsuiker bij het beslag. Voeg een klein scheutje melk en de chocoladedruppels toe. Spatel alles voorzichtig door je beslag.
9. Vul nu je papieren cupcake vormpjes ongeveer drie kwart met beslag (ik gebruik hiervoor een eetlepel).
10. Zet je cupcakes circa 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
11. Je cupcakes zijn klaar als je er met een lange satΓ©prikkerΒ in prikt en je satΓ©prikker niet vochtig is.
12. Heb je zin om te decoreren? Zorg dan dat je cupcakes volledig afgekoeld zijn. Daarna kun je aan de slag met de decoractie naar jouw keuze.
Tip: Maak je deze cupcakes met je (klein)kinderen? Kijk dan eens bij mijn recept voor pepernoten cupcakes voor praktische tips voor het bakken en versieren van cupcakes met kinderen.
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Deze blog bevat geen samenwerking en komt voort uit eigen liefde voor koken. In deze blog staan affiliate links.
7 gedachten over “Recept: Heerlijke Chocolade Cupcakes met Stukjes Chocolade”
Gefeliciteerd met de kleine meid. En ik denk dat ik me eens ga wagen aan deze heerlijk cupcakes. dank voor recept
De kids op de foto’s fantastisch! Bij ons gaat dat ook zo, lekker hoor cupcakes
Ah jummie dat ziet er echt zo lekker uit! Ik wou dat ik een oven had!
Ze zien er echt heerlijk uit. Tijdens de kerstvakantie gaan we ook bakken
Bij het zien van deze foto’s loopt het water mij al in de mond…..
Ooh jummie wat een heerlijke chocolade cakejes! En gefeliciteerd
Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochtertje! Wat een mooi meisje!
Reacties zijn gesloten.