Zin in een chocolade verwen momentje? Met dit recept tover je de oude bananen op je fruitschaal binnen no-time om tot heerlijke chocolade mug cakes. Simpel, duurzaam Γ©n lekker! Dit is het favoriete mug cake banaan recept van mijn dochter!
Bewaar dit Chocolade mug cake recept op Pinterest:
Mug cake recept met bananen en cacao
Elke week kopen we zo’n tien bananen. De meeste exemplaren gaan mee naar school of naar het werk als gezond tussendoortje.
Maar soms blijft er wel eens een banaan over die steeds bruiner en zachter wordt.
Dan doet mijn dochter een rondedansje: want dan is het tijd voor bananen pannenkoeken of deze chocolade cake in een mok.
En als mama vind ik dit recept ideaal: het is zero waste Γ©n onze dochter kan er niet genoeg van krijgen.
Smaakt een mug cake hetzelfde als een chocolade cake?
Nee, het smaakt niet helemaal hetzelfde en in alle eerlijkheid vind ik een echte chocolade cake luchtiger en lekkerder.
Deze cake in een kopje zit wat mondgevoel tussen een chocolade cake en chocolade pudding in.
Maar als jij of je kinderen op dit moment Γ©cht veel zin hebben in een chocoladecake. Γn je hebt nog wat oude bananen liggen.
Ja, dan is deze chocolade mug cake zeker een goed idee!
Want je hebt het binnen no-time gemaakt en met wat sprinkles of slagroom erbij is het een heerlijk feestje om te eten!
Tips bij dit recept
Gebruik een magnetron bestendige mok met een inhoud van circa 250 – 300 ml, zoals een koffiemok.
De bedoeling van deze cake in een kopje is dat je het na het maken even af laat koelen en daarna meteen kan eten.
Hierdoor is het geschikt als redelijk gezond ontbijt, tussendoortje of toetje.
Recept: Heerlijke chocolade mug cake met banaan
Voor 1 feestje in een mok
IngrediΓ«nten:
- 1 (over)rijpe banaan
- 1 ei
- 2 afgestreken eetlepels volkoren meel
- 1,5 afgestreken eetlepels cacao
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel agave siroop of honing
Eventueel: suiker strooisel, pure chocolade druppels, yoghurt of slagroom om te versieren en erbij te serveren.
Benodigdheden
- magnetron
- 1 magnetronbestendige mok (250-300 ml)
- kom
- vork of staafmixer
Lees tip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediΓ«nten in een kom door elkaar. Ik gebruik een staafmixer, maar je kunt ook stevig prakken met je vork.
- Vul een magnetronbestendige mok met je mengsel. Zorg dat de mok voor 2/3 vol zit. De cake gaat nog rijzen in de magnetron.
- Doe de mok eerst 90 seconden in de magnetron (800 watt). Check dan je cake. Is het nog vochtig aan de bovenkant? Dan is je cake nog niet gaar. Verwarm dan nogmaals 30 seconden. Doe dit eventueel nog een tweede keer.
- Laat je cake een minuutje afkoelen. Versier het eventueel met slagroom, yoghurt, pure chocolade druppels en/of suiker strooisels. Genieten maar!
Eet smakelijk!
Ken je deze lekkere recepten al?
- Mama’s Succesrecept: Heerlijke bananenpannenkoeken
- Haverkoekjes met banaan en chocolade
- Zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas en popcorn
OfΒ doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit recept voor chocolade mug cake met banaan bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor bakken en koken. In deze blog staan wel affiliate links.