Recept: Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade

Barbecue Groentespiesen

📅voor het laatst bijgewerkt op:

Als het lekker warm weer is, vinden we het lekker om te barbecueën. Ook tijdens ons weekje weg in vakantiepark de Leistert ging de barbecue aan. Met een paar ingrediënten verzon ik ter plekke deze barbecue groentespiesen met knoflookmarinade. Ze vielen zo in de smaak, dat ik het recept niet meer wil vergeten. Daarom pen ik het neer in mijn online kookboekje en deel ik dit vega receptje met alle liefde met jou!

Bewaar dit Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade recept op Pinterest:

Barbecue Groentespiesen

Barbecue weer

Mijn man is gek op barbecueën. Ook tijdens onze vakantie in Limburg was het heerlijk barbecue weer.

En dus ging mijn man achter de barbecue staan.

Barbecue Groentespiesen

We hadden lekkere kipsaté, hamburgers en natuurlijk frikadelletjes voor mijn dochter. Jammie!

Advertentie

Groente eten tijdens het barbecueën

Barbecue Groentespiesen

Ik vind het belangrijk om voldoende groente te eten. Zowel voor mezelf, maar zeker ook voor onze dochter.

Een manier om tijdens je barbecue op een smakelijke manier aan je dagelijkse groente te komen is natuurlijk door een salade te maken.

Deze salades doen het altijd goed tijdens een barbecue:

Groentespiesen: Makkelijk en zo lekker!

Barbecue Groentespiesen

Maar daar had ik dit keer geen zin in. Dus verzon ik zelf lekkere barbecue groentespiesen. Makkelijk om te maken en… verrassend lekker!

Zowel de paprika’s als de champignons krijgen een heerlijke, gerookte smaak op de barbecue. Jammie!

Mijn man (een echte carnivoor) at zelfs met plezier een hele voorraad groentespiesjes op. Dit recept is dus een aanrader voor vegetariërs én carnivoren!

Bij onze volgende barbecue staan deze spiesjes zeker weer op tafel! Bij jou ook?

Recept: Barbecue Groentespiesen met Knoflookmarinade

Barbecue Groentespiesen

Recept voor 12 groentespiesen

Ingrediënten:

  • 3 paprika’s
  • 2 bakjes met grote champignons (in totaal ca 500 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper en zeezout

Benodigdheden:

  • 12 satéstokjes
  • Bakkwast
  • 1 kommetje
  • Barbecue (of een contactgrill of grillpan)

Bereidingswijze:

  1. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de paprika in lekker grote stukken.
  2. Roer in een kommetje de olijfolie, knoflookpoeder en chilipoeder door elkaar. Breng op smaak met een lekkere snuf peper en zout.
  3. Rijg de champignons en de paprikastukken aan de satéstokjes. Rijg de paprikastukken bij voorkeur liggend aan de stokjes, zodat ze lekker goed geroosterd kunnen worden op de barbecue.
  4. Smeer met een bakkwast (of desnoods met je handen) de marinade over je paprika’s en champignons. Tip: Juist de onderkant van de champignon neemt de olie goed op. Vergeet die niet.
  5. Leg de spiesen op een bord en gooi er nog een snuf peper overheen. Leg zo nodig even in de koelkast, totdat de barbecue begint.
  6. Grill de groentespiesen op de barbecue in ca 5 tot 10 minuten gaar. En smullen maar!

Variatietip: Probeer deze groentespiesjes ook eens met aubergine of courgette!

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken en barbecueën. In deze blog staan wel affliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! ✉ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! 😃

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👍🏻 Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🤩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👩🏻‍💻 Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

21 gedachten over “Recept: Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade”

  1. Oooh, lijkt me heerlijk! Alleen ik ben zo’n knoflookmonster dat ik zelfs complete teentjes eraan rijg hahaha. Goede reden om binnenkort weer eens te BBQ’en!

  2. Ik ben een groot fan van groenten grillen. Zulke spiesjes zijn een waardevolle aanvulling op een gezonde en verantwoorde BBQ maaltijd.

  3. Wij zetten in de zomer elke dag de bbq aan. Mijn man is een echte vleeseter maar voor mij hoeft het niet per se
    Dit is een goede tip en lekker ook! Ga ik zeker laten maken door mijn man 😉

  4. Heel eerlijk hebben wij geen barbecue meer (ja, een oudje die we amper gebruiken. Want we aten nooit genoeg om een hele bbq voor aan te steken vonden we). Nu gelukkig dus wel een fijne plaat die we voor binnen en buiten kunnen gebruiken. Dus we hadden al het een en ander uitgeprobeerd met verse vis (zalm en kabeljauw), champignons (nog een heel werk dat schoonmaken) en paprikaringen waar we dan ei in bakten. Maar dat kan met een bbq natuurlijk niet. Zouden we die wel hebben dan klinken de groentespiesen wel heel lekker.

  5. groenten op de bbq, mensen hebben vaak geen idee hoe lekker dat is. En inplaats van dat saaie stokbrood, kan je ook wat aardappels poffen

  6. Precies op t juiste moment! Ik ga zo boodschappen doen voor een bbq! Deze ga ik maken!

  7. We gaan ‘m morgen maken bij de bbq. Wanneer komt je satesaus recept online? Ik ben erg benieuwd!

  8. Oeh lekkerrrr! Deze ga ik proberen! Je sateetjes van vorige week vielen hier ook al in de smaak!

Reacties zijn gesloten.

🙈 Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. 😉

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? 👩🏻‍💻

Meld je dan snel hieronder aan  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder 😉)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: