Als het lekker warm weer is, vinden we het lekker om te barbecueën. Ook tijdens ons weekje weg in vakantiepark de Leistert ging de barbecue aan. Met een paar ingrediënten verzon ik ter plekke deze barbecue groentespiesen met knoflookmarinade. Ze vielen zo in de smaak, dat ik het recept niet meer wil vergeten. Daarom pen ik het neer in mijn online kookboekje en deel ik dit vega receptje met alle liefde met jou!
Bewaar dit Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade recept op Pinterest:
Barbecue weer
Mijn man is gek op barbecueën. Ook tijdens onze vakantie in Limburg was het heerlijk barbecue weer.
En dus ging mijn man achter de barbecue staan.
We hadden lekkere kipsaté, hamburgers en natuurlijk frikadelletjes voor mijn dochter. Jammie!
Groente eten tijdens het barbecueën
Ik vind het belangrijk om voldoende groente te eten. Zowel voor mezelf, maar zeker ook voor onze dochter.
Een manier om tijdens je barbecue op een smakelijke manier aan je dagelijkse groente te komen is natuurlijk door een salade te maken.
Deze salades doen het altijd goed tijdens een barbecue:
- Zoete Aardappel Salade met Paprika en Cashewnoten
- Mam’s witlofsalade met zelfgemaakte HEKS’NKAAS dressing
- Zomerse salade met aardbeien en geitenkaas
Groentespiesen: Makkelijk en zo lekker!
Maar daar had ik dit keer geen zin in. Dus verzon ik zelf lekkere barbecue groentespiesen. Makkelijk om te maken en… verrassend lekker!
Zowel de paprika’s als de champignons krijgen een heerlijke, gerookte smaak op de barbecue. Jammie!
Mijn man (een echte carnivoor) at zelfs met plezier een hele voorraad groentespiesjes op. Dit recept is dus een aanrader voor vegetariërs én carnivoren!
Bij onze volgende barbecue staan deze spiesjes zeker weer op tafel! Bij jou ook?
Recept: Barbecue Groentespiesen met Knoflookmarinade
Recept voor 12 groentespiesen
Ingrediënten:
- 3 paprika’s
- 2 bakjes met grote champignons (in totaal ca 500 gram)
- 3 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- Peper en zeezout
Benodigdheden:
- 12 satéstokjes
- Bakkwast
- 1 kommetje
- Barbecue (of een contactgrill of grillpan)
Bereidingswijze:
- Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de paprika in lekker grote stukken.
- Roer in een kommetje de olijfolie, knoflookpoeder en chilipoeder door elkaar. Breng op smaak met een lekkere snuf peper en zout.
- Rijg de champignons en de paprikastukken aan de satéstokjes. Rijg de paprikastukken bij voorkeur liggend aan de stokjes, zodat ze lekker goed geroosterd kunnen worden op de barbecue.
- Smeer met een bakkwast (of desnoods met je handen) de marinade over je paprika’s en champignons. Tip: Juist de onderkant van de champignon neemt de olie goed op. Vergeet die niet.
- Leg de spiesen op een bord en gooi er nog een snuf peper overheen. Leg zo nodig even in de koelkast, totdat de barbecue begint.
- Grill de groentespiesen op de barbecue in ca 5 tot 10 minuten gaar. En smullen maar!
Variatietip: Probeer deze groentespiesjes ook eens met aubergine of courgette!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Lekkere Satémarinade Zonder Pakjes en Zakjes
- Zomerse Salade met chorizo en olijven
- Heerlijk Verkoelende IJskoffie
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken en barbecueën. In deze blog staan wel affliate links.
21 gedachten over “Recept: Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade”
Oh dat ziet er zo goed uit! Bedankt voor het delen
Super lekker ziet dit er uit. Wij bbqen ook met vlees en groenten .
Gezond en lekker!
Lekker hoor! Lust de kleine vast ook wel?
Ja hoor. De kleine is vooral dol op de paprika. Maar die snoept ze ook rauw met gemak op.
Ziet er heerlijk uit…wij maken ze ook regelmatig
Oooh, lijkt me heerlijk! Alleen ik ben zo’n knoflookmonster dat ik zelfs complete teentjes eraan rijg hahaha. Goede reden om binnenkort weer eens te BBQ’en!
Deze ga ik zeker onthouden voor wanneer we de BBQ nog een keer gaan aangooien!
Vind de recepten die je deelt altijd zo leuk!
Ik ben een groot fan van groenten grillen. Zulke spiesjes zijn een waardevolle aanvulling op een gezonde en verantwoorde BBQ maaltijd.
Wij zetten in de zomer elke dag de bbq aan. Mijn man is een echte vleeseter maar voor mij hoeft het niet per se
Dit is een goede tip en lekker ook! Ga ik zeker laten maken door mijn man 😉
Heel eerlijk hebben wij geen barbecue meer (ja, een oudje die we amper gebruiken. Want we aten nooit genoeg om een hele bbq voor aan te steken vonden we). Nu gelukkig dus wel een fijne plaat die we voor binnen en buiten kunnen gebruiken. Dus we hadden al het een en ander uitgeprobeerd met verse vis (zalm en kabeljauw), champignons (nog een heel werk dat schoonmaken) en paprikaringen waar we dan ei in bakten. Maar dat kan met een bbq natuurlijk niet. Zouden we die wel hebben dan klinken de groentespiesen wel heel lekker.
Dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op paprika
groenten op de bbq, mensen hebben vaak geen idee hoe lekker dat is. En inplaats van dat saaie stokbrood, kan je ook wat aardappels poffen
heerlijk he al die groenten !! ik houd hier wel van en zeker met een knoflooksausje
Nou heb ik als veggie weinig met bbq-en, maar groente spiezen zijn dan altijd een goed idee, en gewoon lekker.
Heerlijk al die groente, leuk idee! Zal ook heerlijk smaken.
Precies op t juiste moment! Ik ga zo boodschappen doen voor een bbq! Deze ga ik maken!
Ik zou er dan een champignon knoflook spies van maken want ik lus helaas echt geen paprika! Maar ze zien er heerlijk uit.
We gaan ‘m morgen maken bij de bbq. Wanneer komt je satesaus recept online? Ik ben erg benieuwd!
Hoi Wilma,
De satesaus staat gepland voor deze maand. Nog heel eventjes geduld. Het komt eraan 😉
Groetjes,
Cynthia
Oeh lekkerrrr! Deze ga ik proberen! Je sateetjes van vorige week vielen hier ook al in de smaak!
Reacties zijn gesloten.