Barbecue Groentespiesen

Recept: Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade

Bol 10-daagseBol 10-daagse

Als het lekker warm weer is, vinden we het lekker om te barbecueën. Ook tijdens ons weekje weg in vakantiepark de Leistert ging de barbecue aan. Met een paar ingrediënten verzon ik ter plekke deze barbecue groentespiesen met knoflookmarinade. Ze vielen zo in de smaak, dat ik het recept niet meer wil vergeten. Daarom pen ik het neer in mijn online kookboekje en deel ik dit vega receptje met alle liefde met jou!

Barbecue weer

Barbecue Groentespiesen

Mijn man is gek op barbecueën. Ook tijdens onze vakantie in Limburg was het heerlijk barbecue weer. En dus ging mijn man achter de barbecue staan.

We hadden lekkere kipsaté, hamburgers en natuurlijk frikadelletjes voor mijn dochter. Jammie!

Groente eten tijdens het barbecueën

Barbecue Groentespiesen

Ik vind het belangrijk om voldoende groente te eten. Zowel voor mezelf, maar zeker ook voor onze dochter.

Een manier om tijdens je barbecue op een smakelijke manier aan je dagelijkse groente te komen is natuurlijk door een salade te maken.

Deze salades doen het altijd goed tijdens een barbecue:

Groentespiesen: Makkelijk en zo lekker!

Barbecue Groentespiesen

Maar daar had ik dit keer geen zin in. Dus verzon ik zelf lekkere barbecue groentespiesen. Makkelijk om te maken en… verrassend lekker!

Zowel de paprika’s als de champignons krijgen een heerlijke, gerookte smaak op de barbecue. Jammie!

Mijn man (een echte carnivoor) at zelfs met plezier een hele voorraad groentespiesjes op. Dit recept is dus een aanrader voor vegetariërs én carnivoren!

Bij onze volgende barbecue staan deze spiesjes zeker weer op tafel! Bij jou ook?

Recept: Barbecue Groentespiesen met Knoflookmarinade

Barbecue Groentespiesen

Recept voor 12 groentespiesen

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de paprika in lekker grote stukken.
  2. Roer in een bakje de olijfolie, knoflookpoeder en chilipoeder door elkaar. Breng op smaak met een lekkere snuf peper en zout.
  3. Rijg de champignons en de paprikastukken aan de satéstokjes. Rijg de paprikastukken bij voorkeur liggend aan de stokjes, zodat ze lekker goed geroosterd kunnen worden op de barbecue.
  4. Smeer met een bakkwast (of desnoods met je handen) de marinade over je paprika’s en champignons. Tip: Juist de onderkant van de champignon neemt de olie goed op. Vergeet die niet.
  5. Leg de spiesen op een bord en gooi er nog een snuf peper overheen. Leg zo nodig even in de koelkast, totdat de barbecue begint.
  6. Grill de groentespiesen op de barbecue in ca 5 tot 10 minuten gaar. En smullen maar!

Variatietip: Probeer deze groentespiesjes ook eens met aubergine of courgette!

Eet smakelijk!

Barbecue Groentespiesen

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken en barbecueën. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
  • 59
  • 22
  •  
  •  
  •  
    81
    Shares

21 gedachten over “Recept: Barbecue Groentespiesen Met Knoflookmarinade”

  1. groenten op de bbq, mensen hebben vaak geen idee hoe lekker dat is. En inplaats van dat saaie stokbrood, kan je ook wat aardappels poffen

    Beantwoorden
  2. Heel eerlijk hebben wij geen barbecue meer (ja, een oudje die we amper gebruiken. Want we aten nooit genoeg om een hele bbq voor aan te steken vonden we). Nu gelukkig dus wel een fijne plaat die we voor binnen en buiten kunnen gebruiken. Dus we hadden al het een en ander uitgeprobeerd met verse vis (zalm en kabeljauw), champignons (nog een heel werk dat schoonmaken) en paprikaringen waar we dan ei in bakten. Maar dat kan met een bbq natuurlijk niet. Zouden we die wel hebben dan klinken de groentespiesen wel heel lekker.

    Beantwoorden

Plaats een reactie