Recept: Tonijnsalade met bleekselderij en appel

Recept: Tonijnsalade met bleekselderij en appel

Ik ben zelf erg gek op tonijn, dus kan een recept voor tonijnsalade deze zomer zeker niet ontbreken!

Sla uit onze makkelijke moestuin

Onze eerste sla uit de moestuin is geoogst!

Ik vind de sla uit ons eigen moestuintje nóg lekkerder dan de kant en klare uit de supermarkt. Lekker mals. Je proeft echt het verschil.

En het geeft simpelweg een kick dat ik het zelf heb gekweekt. Van zaadje tot slaatje.

En aangezien wij gebruik maken van de Makkelijke Moestuin, kost het ook niet veel tijd om het te onderhouden. I like it!

recept tonijnsalade

Mijn man is geen fan van tonijn helaas

Op een anderhalve kibbeling na is mijn man helaas geen fan van vis. Kattenvoer noemt ie het. Dus ik maak hem echt niet blij met een lekker visje.

Best jammer, want ik kan er zelf erg van genieten. Een lekkere zalm, goede kabeljauw, een bakje garnalen… Jammm! Dat is wel aan mij besteed.

Deze salade maak ik lekker toch voor mezelf

Daardoor merk ik dat ik minder tonijn eet sinds ik samen met mijn man ben, terwijl een vegetarische maaltijd op z’n kwaad echt lekker is.

Ik heb niet altijd zin om een apart gerecht voor mezelf te maken, zodat ik mijn visjes kan oppeuzelen.

Een uitzondering maak ik echter voor deze tonijnsalade. Dan maak ik voor hem de salade met chorizo en smul ik deze salade naar binnen!

Heerlijk fris tijdens het warme weer

Dit is overigens weer een salade die oorspronkelijk van mijn moeder komt en ik vind het zo lekker.

Met dit warme weer vind ik een goede salade erg makkelijk als avondeten of lunch.

Deze salade is lekker in balans: de malse tonijn, de zoete appel, de frisse salade en de knapperige bleekselderij.

recept tonijnsalade

Recept: Tonijnsalade met bleekselderij en appel

Dit is een recept voor één persoon

Ingrediënten

  • 100 gram sla (ijsbergsla, botersla of kropsla)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 zoete appel (bijvoorbeeld Elstar)
  • 1/2 blikje tonijn op water (bijvoorbeeld van John West)
  • Yogomix dressing

Eventueel:

  • 1/2 paprika in stukjes gesneden
  • klein handje pijnboompitjes (geroosterd in een pannetje)

Bereidingswijze:

  1. Doe de sla in een slakom.
  2. Was de bleekselderij en snijdt de stengels in kleine stukjes. Voeg het toe aan de sla.
  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel (of snijd in kleine stukjes) en voeg toe aan de sla.
  4. Open het blikje tonijn en laat het uitlekken. Voeg de tonijn toe aan de sla. Mix het geheel lekker door elkaar.
  5. Voeg naar smaak de dressing toe en klaar! Voeg eventueel nog de garnering toe. Is niet noodzakelijk, maar wel mooier voor het oog. En nog steeds even lekker.

Eet smakelijk!

recept tonijnsalade 

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

Plaats een reactie