Recept: Bloemkoolsoep met champignons

Recept: Bloemkoolsoep met champignons

Zelfverzonnen recept

Vandaag deel ik een recept met jullie waar ik heel trots op ben. Zelf verzonnen en oh zo lekker:

Bloemkoolsoep met champignons en gehakballetjes… Jammie!

Recept bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep: Een uitdaging om het smaakvol te maken

Tot nu toe had ik nog niet veel goede ervaringen met bloemkoolsoep.

De twee keer dat ik het bij een ander had gegeten, vond ik het redelijk smakeloos. Niet heel vies, maar ook niet bepaald smullen.

De smaak van bloemkool is wat onopvallend en weeïg. Maar toch bleef het me intrigeren.

Ik wilde graag een soep maken zonder pakjes en zakjes, maar met een heerlijke volle smaak. Zoals de Chinese tomatensoep bijvoorbeeld.

Lekkere gevulde soep mét balletjes

Ik nam als basis het recept voor bloemkoolsoep van Francesca Kookt, maar ik ben niet zo’n fan van het idee van kaas in mijn soep.

Dus halverwege heb ik het roer omgeslagen en heb ik mijn eigen kruiden toegevoegd.

En om het een lekkere gevulde soep te laten worden, heb ik champignons en gehaktballetjes toegevoegd.

Het lijkt op champignonsoep

Hierdoor lijkt het erg op champignonsoep, alleen dan met een subtiele bloemkoolsmaak.

De kruiden zorgen ervoor dat deze soep een lekkere volle smaak heeft.

En balletjes, ja, dat vind ik gewoon lekker. Dus die toevoeging was makkelijk verzonnen.

Vegetarische variant

Maarre… als je liever geen vlees eet, kun je die balletjes gewoon weglaten.

En de kippenbouillon kun je gemakkelijk vervangen voor een groente- of champignonbouillonblokje.

Ik zou er zelf dan voor kiezen om er wat meer champignons aan toe te voegen.

Dan heb je nog steeds een heerlijk soepje.

Bij iedereen een succes

Tot nu toe heb ik het laten proeven aan mijn man, moeder, schoonouders en nichtje.

Zelfs de kleine madam heeft een klein hapje mogen proeven.

En iedereen is enthousiast!

Een nieuw soepje is geboren. Vol groente, kruiden en lekkere balletjes gehakt. 🙂

Makkelijk om te maken

Niet moeilijk om te maken, maar wel erg lekker om van te smullen.

Wij maken graag soep als makkelijke maaltijd na een dagje werken.

Broodje of een Turks brood pizza erbij en eet smakelijk!

Dit recept is voor een soeppan Bloemkoolsoep voor circa 5 a 6 personen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bloemkool
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 liter gekookt water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • half pakje Maggi smaakmaker voor groentesoep
  • 100 gram champignons
  • 250 gram rundergehakt

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui grof en snijd de bleekselderij in grove stukken. Snijdt de bloemkool in roosjes.
  2. Zet een grote (soep)pan op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak hierin de ui en bleekselderij, totdat de ui glazig is.
  3. Voeg de bloemkool toen en bak dit een paar minuutjes mee.
  4. Voeg aan het gekookte water het blokje bouillon toe en roer goed door tot een kippenbouillon. Voeg dit toe bouillon aan de (soep)pan toe samen met de rozemarijn, laurierblaadjes en nootmuskaat. Breng het geheel aan de kook en laat het ca een uur op laag vuur pruttelen.

Recept bloemkoolsoep

  1. Rol ondertussen de rundergehakt ik kleine balletjes en snijdt de champignons in dunne plakjes.
  2. Als het soepje een uurtje heeft geprutteld, haal je de laurierblaadjes er weer uit. Pak vervolgens een staafmixer en mix het totdat je een egaal soepje Hoe langer je mixt, hoe romiger de soep wordt.
  3. Voeg vervolgens de Maggi Smaakmaker kruiden toe naar smaak. Blijf goed proeven!
  4. Wanneer je de soep lekker op smaak vindt, voeg je de champignons en balletjes gehakt toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo’n 20 a 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Je soep is klaar!

Eet smakelijk!

Recept bloemkoolsoep

 

Een reactie plaatsen