Vandaag deel ik een recept met jullie waar ik heel trots op ben. Een oh zo lekker zelfverzonnen recept: Bloemkoolsoep met champignons en gehakballetjes… Tot nu toe heb ik het laten proeven aan mijn man, moeder, schoonouders, nichtje en onze dochter. En iedereen is enthousiast! Yes! De hoogste tijd om dit recept voor bloemkoolsoep zonder pakjes en zakjes met jou te delen!
Bewaar dit bloemkoolsoep recept voor later op Pinterest:
Zelf lekkere bloemkoolsoep maken
Eerlijk is eerlijk: tot nu toe had ik nog niet veel goede ervaringen met bloemkoolsoep.
De smaak van bloemkool is wat onopvallend en weeïg, maar toch bleef het borrelen. Hier moet toch een lekkere, smaakvolle soep van te maken zijn?
Ik wilde graag een soep maken zonder pakjes en zakjes en met een heerlijke volle smaak. Zoals mijn Chinese tomatensoep bijvoorbeeld.
Trots op mijn bloemkoolsoep!
Ik begon met het recept voor bloemkoolsoep van Francesca Kook als basis, maar zij gebruikt kaas in haar soep. Leek me niet lekker.
Dus halverwege heb ik het roer omgeslagen en heb ik mijn eigen kruiden toegevoegd. De kruiden zorgen ervoor dat deze soep een lekkere volle smaak heeft.
En om het een lekkere gevulde soep te laten worden, heb ik champignons en gehaktballetjes toegevoegd. Hierdoor lijkt het erg op champignonsoep, alleen dan met een subtiele bloemkoolsmaak.
Leestip: Benieuwd naar meer van mijn favoriete inspiratiebronnen? Kijk dan hier naar mijn Kookboeken Top 10!
Makkelijk om te maken
Deze bloemkoolsoep is ideaal als lunch of als avondmaaltijd. Zeker met zelfgemaakte kaasstengels, een lekker stokbroodje of een Turks brood pizza erbij.
Het is ook een ideaal mealprep recept, omdat je de soep gerust een dag van tevoren kunt bereiden.
Deze soep kun je overigens prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Ook invriezen is geen probleem. Je kunt het dan ongeveer 3 maanden goed houden in de vriezer.
Recept: Bloemkoolsoep met champignons
Dit recept is voor een soeppan Bloemkoolsoep voor circa 5 a 6 personen.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 100 gram champignons
- 250 gram rundergehakt
- 1 stengel bleekselderij
- 2 theelepels rozemarijn
- 1 ui
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter gekookt water
- 1 blokje kippenbouillon
- half pakje Maggi smaakmaker voor groentesoep
Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze
- Snipper de ui grof en snijd de bleekselderij in grove stukken. Snijdt de bloemkool in roosjes.
- Zet een grote (soep)pan op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak hierin de ui en bleekselderij, totdat de ui glazig is.
- Voeg de bloemkool toen en bak dit een paar minuutjes mee.
- Voeg aan het gekookte water het blokje bouillon toe en roer goed door tot een kippenbouillon. Vervolgens voeg je de bouillon aan de (soep)pan toe samen met de rozemarijn, laurierblaadjes en nootmuskaat. Breng het geheel aan de kook en laat het ca een uur op laag vuur pruttelen.
- Rol ondertussen de rundergehakt ik kleine balletjes en snijdt de champignons in dunne plakjes.
- Als het soepje een uurtje heeft geprutteld, haal je de laurierblaadjes er weer uit. Pak vervolgens een staafmixer en mix het totdat je een egaal soepje. Hoe langer je mixt, hoe romiger de soep wordt.
- Voeg vervolgens de Maggi Smaakmaker kruiden toe naar smaak. Blijf goed proeven!
- Wanneer je de soep lekker op smaak vindt, voeg je de champignons en balletjes gehakt toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo’n 20 a 30 minuten op laag vuur pruttelen.
- Je soep is klaar!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Recept: Heerlijke Vegan Tomatensoep
- Recept: Pindasoep zonder pakjes en zakjes
- Familierecept: Heerlijke Erwtensoep
Of bekijk hier het overzicht met al mijn recepten
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
- Recept: Salade met aardbeien en balsamico dressing - 30 mei 2023
- Column: ‘Gaat u maar lekker slapen, mevrouw’ - 23 mei 2023
- 5x Populaire Bordspellen Apps - 16 mei 2023
Wat een bijzondere combinatie zeg…. En stinkt deze soep dan niet heel erg naar… bloemkool?
Gisteren gemaakt en wow! wat is deze soep lekker. En mijn kids smulden er ook van. Komt zeker nog een keer op tafel. Dankjewel voor dit lekkere recept!