Vandaag deel ik een heerlijk recept voor een Boerenomelet zonder pakjes en zakjes. Met mijn zelfgemaakte kruidenmix geef ik deze omelet een smaakvolle twist, zonder de toegevoegde hoeveelheid zout die je vaak in kant-en-klare mixen vindt. Het kostte even tijd om de perfecte combinatie van kruiden te vinden, maar nu kan ik vol trots mijn eigen boerenomelet kruidenmix presenteren. Bovendien is dit recept ideaal om leftovers en diepvriesgroenten te gebruiken, waardoor het zowel een duurzame als lekkere keuze is. Ontdek hoe je deze gevulde boerenomelet bereidt en geniet van een gezonde en voedzame maaltijd!
In dit recept lees je
Bewaar dit Boerenomelet kruidenmix recept op Pinterest:

Eigen boerenomelet kruidenmix
Een paar jaar terug gebruikte ik nog een kruidenmix van Knorr voor het maken van een lekkere boerenomelet.
Het nadeel hiervan is dat er onnodig veel zout aan toegevoegd is.
Na een flinke periode experimenteren ben ik eindelijk tevreden over mijn zelfgemaakte kruidenmix voor boerenomelet.
De hoogste tijd om deze update te delen dus: mijn eigen boerenomelet met de kruiden in mijn kruidenlade! Jippie! π


Handig! Omelet maken met leftovers
De aardappel in dit recept is rauw. Maar als je toevallig nog een aardappeltje hebt liggen van het avondeten van gisteren, dan kun je deze prima gebruiken in dit recept hoor.
Sowieso gebruik ik regelmatig leftovers van vorige maaltijden in deze boerenomelet.
Dat kan prima, want voor dit recept heb je relatief kleine hoeveelheden groente nodig.
Heb je geen overgebleven lekkers voor je boerenomelet? Dan zijn diepvriesgroentes een aanrader!
Tips: Boerenomelet invriezen en bewaren
Het is knap als het je lukt (dit recept is namelijk te lekker), maar je kunt je boerenomelet ook laten afkoelen en bewaren.
In de koelkast kun je jouw boerenomelet zonder pakjes en zakjes ongeveer 3 dagen goed houden. En in de vriezer blijft ie tot 3 maanden goed.
Gekoeld is deze omelet ook heel lekker als werklunch. Op brood of als gezonde snack tussendoor.

πRecept: Gevulde Boerenomelet zonder pakjes en zakjes

IngrediΓ«nten
IngrediΓ«nten boerenomelet kruidenmix:
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel bouillonpoeder (of een half groenten bouillonblokje)
- 1/2 theelepel peterselie
- 1/2 theelepel bieslook
- 1/2 theelepel selderij
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- snufje peper
IngrediΓ«nten boerenomelet:
- 4 eieren
- scheutje melk
- 1 aardappel (rauw of gekookt)
- een handje (diepvries)sperziebonen
- 2 grote champignons
- 1/4 paprika
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- een handje (diepvries)doperwten
- evt een handje gerookte kip of hamblokjes
Benodigdheden
- Klein kommetje
- Grote kom
- Snijplank en mes
- Koekenpan
- Garde (of vork)
Bereidingswijze
- Voeg de kruiden van de kruidenmix bij elkaar in een kommetje. Laat het even staan.
- Schil de aardappel. Snijd de paprika, champignons, aardappel, ui, gerookte kip en knoflook in kleine stukjes.
- Bak de ui, knoflook, aardappel en champignons in een koekenpan, totdat de uitjes glazig zijn.
- Voeg daarna de paprika, sperziebonen, spinazie, doperwten en gerookte kip toe en bak deze ook mee.
- Doe de 4 eieren met een scheutje melk in een grote kom. Voeg ook de kruidenmix toe. Klop het met een garde of vork goed door elkaar en laat het eventjes staan.
- Wanneer alles in je koekenpan lekker doorbakken is, voeg je dit toe aan het eiermengsel in je kom. Klop deze mix ook direct goed door (om stollen te voorkomen!)
- Zet de koekenpan opnieuw met een beetje boter of olijfolie op het vuur. Zorg dat het vuur laag staat.
- Voeg je boerenomelet mengsel toe aan de pan. Laat het op het lage vuur langzaam garen.
- Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je deze om.
- Als nu beide kanten goudbruin zijn, is je heerlijke boerenomelet klaar!
Eet smakelijk!
π©π»βπ³Ken je deze recepten al?
Dit boerenomelet recept met boerenomelet kruidenmix bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β
1 gedachte over “Recept: Boerenomelet met zelfgemaakte kruidenmix”
Gemaakt afgelopen week en heerlijk! Aanrader!!!!!
Reacties zijn gesloten.