Met de mooie dagen op komst heb ik soms ontzettend zin in een heerlijk ijsje. Maar aan de andere kant wil ik ook verantwoord eten en niet teveel aankomen met al dat lekkers. Met dit simpele receptje kun je makkelijk zelf ijs maken zonder ijsmachine. Tadaa! Mijn simpele, maar oh zo lekkere recept voor Griekse Mango IJs met slechts 2 ingrediënten!
Bewaar dit Griekse Mango IJs recept voor later op Pinterest:
Zelf ijs maken zonder ijsmachine
Dit recept heeft maar 2 ingrediënten, je hebt geen ijsmachine nodig en je bent binnen mum van tijd klaar.
Enne… net als bij mijn recept voor zelfgemaakte ijskoffie weet ik precies wat er in mijn zomerse lekkernij zit. Geen toegevoegde suikers of andere toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen. Ik vind dat echt een pré.
Dus met dit lekkere ijsje kun je op een simpele manier heerlijk afkoelen! Win-win. Toch?
Verse mango of uit de vriezer?
Ik gebruik in dit recept voor Griekse mango ijs kant en klare blokjes mango uit de vriezer. Deze kun je bij de meeste supermarkten kopen.
Wil je liever verse mango gebruiken? Dat kan ook! Schil dan je mango en snijdt het in stukjes. Stop ze in een (hersluitbaar) diepvrieszakje en vries ze minimaal 2 uur in, voordat je jouw Griekse Mango ijs gaat maken.
Wist je trouwens dat je met mango ook simpel mango babyhapjes kunt maken? Lees daarover meer in mijn artikel over fruithapjes voor baby’s.
Hoe kun je je Griekse Mango IJs bewaren en serveren?
Omdat je geen extra suiker en slagroom toevoegt om de houdbaarheid te verlengen, kun je dit ijs het beste direct na het maken serveren.
De mangostukjes zelf kun je maximaal 12 maanden in de vriezer bewaren.
Wil je je ijs extra mooi serveren? Ik vind het zelf erg lekker om dit ijsje met een beetje honing en walnoten op te dienen. Je kunt er ook voor kiezen om wat extra vers fruit als topping te gebruiken.
Recept: Lekkere Griekse Mango IJs met 2 Ingrediënten
Dit recept is voor 1 persoon
Ingrediënten
- een flinke hand mango stukjes uit de vriezer
- een eetlepel Griekse yoghurt
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Voeg de eetlepel Griekse yoghurt toe aan de blokjes bevroren mango.
- Mix het door elkaar met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Bepaal zelf hoe smeuïg je het wil hebben: Hoe langer je mixt, des te smeuïger het ijs wordt.
- Doe je ijsje in een mooi bakjes. En klaar ben je! Geniet van je verantwoorde ijsje!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Zelf Lekkere Aardbeien IJs maken (zonder ijsmachine)
- Heerlijk Verkoelende IJskoffie
- Heerlijke Speculaas Perentaart Recept
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
11 gedachten over “Recept: Lekkere Griekse Mango IJs met 2 Ingrediënten”
Ooooww, deze lijkt mij heerlijk! Makkelijk ook! Dank voor het delen.
hmmm heerlijk zelf gemaakt ijs is toch veel lekkerder
Heerlijk, gezond en super makkelijk! Ook goed om te weten dat mangoblokjes in de vriezer zo lang houdbaar zijn!
Ohh mango ijs! Twee favorieten van mij! Mango en schepijs. Dit ga ik zeker een keer maken als het lekkerder weer is! Thx voor de tip.
Dat klinkt erg lekker en zo te lezen makkelijk om te maken. Ik ga deze opslaan, dank je wel!
Geweldig dat je hier maar twee ingrediënten voor nodig hebt zeg! Dat is goed te doen. Dankjewel voor het recept.
Oeh wat lekker zeg om dat zelf te maken!
Oee lekker! Erg makkelijk. Zou ik de griekse yoghurt ook voor een plantaardige variant kunnen vervangen?
Ja het lijkt me wel, aangezien je de yoghurt verder niet invriest of verhit. Ik zou het gewoon proberen!
Dit ga ik zeker onthouden! Ik hou van mango en van ijs, heerlijke combinatie.
Lekker! Zeker met dit fijne weertje… Ik eet de laatste tijd graag mango, dus ga dit zeker eens proberen!
Reacties zijn gesloten.