Recept: Heerlijke Aardbeien Peren Jam

Deel dit artikel of sla het op

Wij zijn dol op peren én dol op aardbeien! Dus wat is dan beter dan deze heerlijke aardbeien peren jam? Inderdaad: niets! Deze jam maken we al twee jaar op rij. Het is makkelijk te maken en heerlijk om van te snoepen. Vandaag deel ik dit heerlijke recept voor aardbeien peren jam met jou!

Recept: Aardbeien Peren Jam

Zelf jam maken met Conference peren

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik rond deze tijd druk op zoek ben naar lekkere recepten met Conference peren, want onze perenboom geeft elk jaar een heerlijke oogst vol sappige peren.

Naast de halfzoete perenjam die we al sinds 2017 maken, ben ik altijd aan het experimenteren met nieuwe smaken. De ene keer met meer succes dan de andere. Hahaha!

Recept: Aardbeien Peren Jam
Toen onze peren nog in de perenboom hingen

Vorig jaar hebben we voor het eerst deze heerlijke aardbeien peren jam gemaakt en de voorraad was binnen no time op.

Doordat je zoete peren in dit recept gebruikt, hoef je minder geleisuiker te gebruiken dan ‘normaal’. Daarnaast zorgen de specerijen en de citroensap voor een vollere smaak. Zo lekker!

Jam maken met leftover aardbeien

Advertentie

Ik gebruik in dit recept verse aardbeien en frambozen. Op de markt kun je voor een prikkie lekker fruit kopen die nog net vers genoeg zijn. Ideaal voor dit recept.

Je kunt ook diepvries aardbeien en frambozen gebruiken trouwens. Zorg dan dat je ze eerst even op een keukenpapiertje ontdooit, voordat je ze toevoegt. Anders kan het zijn dat je jam te dun wordt door al het extra vocht.

Nog meer recepten met aardbeien? 

Kijk ook eens naar deze recepten:

Aardbeien Peren Jam bewaren

Recept: Aardbeien Peren Jam

Ik heb de jam in eerder gebruikte jampotten gedaan. Wij hebben de potten eerst in de vaatwasser gereinigd en daarna goed droog gemaakt.

Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.

Tip: Schrijf op een etiket de naam van je jam én de datum waarop je de jam gemaakt hebt.

Recept: Aardbeien Peren Jam

Recept: Aardbeien Peren Jam

Ingrediënten:

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 700 gram peren
  • 1 scheutje citroensap
  • 300 gram geleisuiker speciaal van Van Gilse
  • 0,5 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snufje zout

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

1.Schil de peren en snijd ze in parten. Ontkroon de aardbeien. Was de frambozen en aardbeien.

2. Neem een pan en voeg hier het fruit, de geleisuiker en het scheutje citroensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.

3. Laat het één minuut goed doorkoken.

4. Voeg nu de gemberpoeder, kruidnagel en het zout toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.

5. Gebruik een staafmixer of pureestamper om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog een beetje waterig is, maakt dat niets uit.

zelf jam maken

6. Vul je glazen potten met de aardbeienjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

En? Was het lekker? Deel je ervaring en foto’s met me door hieronder een reactie te plaatsen of door @cynspirerend te taggen bij je foto op Facebook en Instagram. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept voor later op Pinterest:

Recept Aardbeien Jam

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

4 gedachten over “Recept: Heerlijke Aardbeien Peren Jam”

Plaats een reactie