Recept: Heerlijke Aardbeien Peren Jam

Recept: Aardbeien Peren Jam

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Wij zijn dol op peren Γ©n dol op aardbeien! Dus wat is dan beter dan deze heerlijke aardbeien peren jam? Inderdaad: niets! Deze jam maken we al twee jaar op rij. Het is makkelijk te maken en heerlijk om van te snoepen. Vandaag deel ik dit heerlijke recept voor aardbeien peren jam met jou!

Bewaar dit Aardbeien Jam recept voor later op Pinterest:

Recept Aardbeien Jam

Zelf jam maken met Conference peren

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik rond deze tijd druk op zoek ben naar lekkere recepten met Conference peren, want onze perenboom geeft elk jaar een heerlijke oogst vol sappige peren.

Naast de halfzoete perenjam die we al sinds 2017 maken, ben ik altijd aan het experimenteren met nieuwe smaken. De ene keer met meer succes dan de andere. Hahaha!

Recept: Aardbeien Peren Jam
Toen onze peren nog in de perenboom hingen

Vorig jaar hebben we voor het eerst deze heerlijke aardbeien peren jam gemaakt en de voorraad was binnen no time op.

Doordat je zoete peren in dit recept gebruikt, hoef je minder geleisuiker te gebruiken dan ‘normaal’. Daarnaast zorgen de specerijen en de citroensap voor een vollere smaak. Zo lekker!

Jam maken met leftover aardbeien

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik gebruik in dit recept verse aardbeien en frambozen. Op de markt kun je voor een prikkie lekker fruit kopen die nog net vers genoeg zijn. Ideaal voor dit recept.

Je kunt ook diepvries aardbeien en frambozen gebruiken trouwens. Zorg dan dat je ze eerst even op een keukenpapiertje ontdooit, voordat je ze toevoegt. Anders kan het zijn dat je jam te dun wordt door al het extra vocht.

Nog meer recepten met aardbeien?Β 

Kijk ook eens naar deze recepten:

Aardbeien Peren Jam bewaren

Recept: Aardbeien Peren Jam

Ik heb de jam in eerder gebruikte jampotten gedaan. Wij hebben de potten eerst in de vaatwasser gereinigd en daarna goed droog gemaakt.

Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.

Tip: Schrijf op een etiket de naam van je jam Γ©n de datum waarop je de jam gemaakt hebt.

Recept: Aardbeien Peren Jam

Recept: Aardbeien Peren Jam

IngrediΓ«nten:

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 700 gram peren
  • 1 scheutje citroensap
  • 300 gram geleisuiker speciaal van Van Gilse
  • 0,5 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snufje zout

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met alΒ mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

1.Schil de peren en snijd ze in parten. Ontkroon de aardbeien. Was de frambozen en aardbeien.

2. Neem een pan en voeg hier het fruit, de geleisuiker en het scheutje citroensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.

3. Laat het één minuut goed doorkoken.

4. Voeg nu de gemberpoeder, kruidnagel en het zout toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.

5. Gebruik een staafmixer of pureestamper om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog een beetje waterig is, maakt dat niets uit.

zelf jam maken

6. Vul je glazen potten met de aardbeienjam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

Recept: Aardbeien Peren Jam

Dit recept bevat geenΒ samenwerkingΒ met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan welΒ affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

4 gedachten over “Recept: Heerlijke Aardbeien Peren Jam”

  1. Voor mijn gevoel was ik nooit zo dol op jam, daarom dus al super lang niet geprobeerd. Misschien moet ik het eens een keer zelf maken

  2. Zelfgemaakte jam is zo ontzettend lekker. Daar kan geen potje uit de supermarkt tegen op.

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Leuk! Stuur mij updates over…