Vandaag start ik op Cynspirerend een nieuwe vaste rubriek, namelijk: ‘recepten met een verhaal‘. In deze rubriek leer je niet alleen een lekker recept kennen, maar ook de mens en het verhaal achter het recept. Vandaag trapt Minke Terwel deze nieuwe rubriek af met het heerlijke vegan appeltaart recept van haar moeder. Minke: “Mijn moeders appeltaart is favoriet bij ons thuis. Toen ik een aantal jaar geleden veganistisch ben gaan eten, heeft mijn mijn moeder dit superlekkere appeltaart recept voor mij verzonnen! Niet te onderscheiden van het origineel!”
Bewaar dit vegan appeltaart recept op Pinterest:
Wie ben je? Stel jezelf eens voor!
Hi, ik ben Minke, 34 jaar jong, getrouwd met Harmen Jan en samen hebben we twee schatten & deugnieten van kinderen; Jente en Idar.
We wonen nu 11 jaar in Ede en dat bevalt ons heel goed, heerlijk om zoveel mooie natuur dichtbij te hebben!
Ik ben product ontwerper en kunstenares. Onder de naam made by Minke maak ik schilderijen en geef ik workshops.
Begin dit jaar ben ik Atelier Revive gestart. Onder deze naam heb ik een herbruikbare cadeauverpakking; Revived uitgebracht.
Voor het maken van de verpakkingen werk ik samen met vrouwen uit Ede die statushouder zijn en niet gemakkelijk aan het werk komen.
Samen met een coupeuse bieden we de vrouwen een traject van naailessen aan waarna ze kunnen samenwerken met Atelier Revive.
Het is de bedoeling dat we met de inkomsten van onze eigen productlijnen alle kosten kunnen dekken.
We hebben dan ook geen winst oogmerk. Ons ideaal is; iedereen een net loon waardoor we gewoon kunnen leven.
Alle winst komt ten goede aan de ontwikkeling van de vrouwen die samenwerken of samen willen werken met Atelier Revive.
Leestip: Ontdek hier alle artikelen over lokale ondernemers uit Ede op mijn website.
Welk effect heeft de maatregelen rondom corona op jouw dagelijks leven?
Zeker aan het begin van de corona crisis was het even schakelen.Β Om thuis onderwijs te geven, ondertussen te werken en te zoeken naar mogelijkheden voor werk; hoe dan?!
Dat was een vraag die ik mezelf veel gesteld heb.
Heb je een goede tip?
Om niet bij de pakken neer te gaan zitten ben ik mezelf de vraag gaan stellen; hoe dan wel?
Waar we als gezin (en ook vaak even alleen) heel erg van genoten hebben, is de natuur in gaan. Even naar buiten een frisse neus halen voor een avond wandeling of met zβn viertjes naar de zandverstuiving, de hei op of het bos in. Picknicken blijft een feestje!
Kook je graag? Wat vind je het leukst om te koken of bakken?
Ik kook graag en ik hou ervan om iets nieuws uit te proberen.
Vaak kook ik een beetje uit de losse pols en pas ik een recept aan met wat er nog in de koelkast ligt.Β Vervolgens weet ik dan niet meer wat ik er precies allemaal in gedaan had.
Dus hier een recept delen is een uitdaging!
Wat is het verhaal achter het recept wat je vandaag met ons deelt?
Thuis krijg ik vaak de vraag: Kun je een appeltaart βzoals je moeder die maaktβ maken? Of; Mama zullen we dan βde appeltaart van omaβ maken?
Gelukkig schrijft mijn moeder haar recepten wel op en krijg ik deze kant en klaar op de app! Mijn moeders appeltaart is dus favoriet.
Nu ben ik een aantal jaar geleden veganistisch gaan eten. In haar originele appeltaart recept zit roomboter en ei.
Na een aantal verschillende uitprobeer baksels had mijn moeder een super lekkere, bijna niet van het originele recept te onderscheiden appeltaart gebakken. En dat recept maak ik nu maar al te graag!
Wanneer maak je deze vegan appeltaart het liefst?
Dochter Jente met oma’s appeltaart
Zo af en toe eens in het weekend omdat ie zo lekker is of met een verjaardag of feestje.
Deze appeltaart is overigens ook lekker met vegan slagroom, bijvoorbeeld van Alpro Soja!
Kun je de appeltaart bewaren?
Je kunt deze appeltaart prima invriezen of een paar dagen bewaren in de koelkast.
Recept: Vegan Appeltaart
Voor 1 vegan appeltaart van 24 cm
IngrediΓ«nten:
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter (een plantaardige versie, flora plant bijv)
- 1 eetlepel kokosmelk
- 200 gram suiker
- Kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 tot 8 appels
- 1 eetlepel custard (om vocht op bodem op te vangen)
Benodigdheden:
- Springvorm 24 cm
- Kom
- Oven
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 170 graden.
- Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de suiker.
- Snijd de boter in blokjes en roer het samen met de kokosmelk door het meel-suiker mengsel. Kneed het tot een bal. Zet het afgedekt in de koelkast.
- Was de appels en snijd ze in plakjes of blokjes en meng het met de kaneel en het zakje vanille suiker. (zelf schil ik appels niet, teveel werk⦠En ik hou juist wel van de bite van de schil)
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel 2/3 over de bodem en de zijkanten.
- Strooi de eetlepel custard (of iets anders wat vocht opvangt) over de bodem.
- Verdeel de appelstukjes over de bodem.
- Maak van het overgebleven 1/3 deel deeg een platte plak en snijd dat in reepjes. Leg deze om en om over de appels tot je een ruit patroontje hebt. Of maak letters, cirkels, leef je uitβ¦
- Bak de taart in ongeveer 60 minuten af in het midden van de oven.
- Even iets laten afkoelen en dan; eet smakelijk!
Tip van Minke: Als je van snel houdt, zoals ik, kun je de boter bij stap 3 in dit recept ook smelten en door de meel roeren. π
Ken je deze recepten al?
doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van nieuwe, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
In dit recept voor Vegan Appeltaart staan affiliate links.
12 gedachten over “Recept: Vegan Appeltaart van Minke”
We hebben ‘m gemaakt en hij is verrukkelijk. Eindelijk een vegan appeltaart die net zo lekker is als die mijn oma vroeger maakte. Bedankt voor het recept.
Wat een super leuke rubriek! Daarnaast ziet de appeltaart er echt heerlijk uit.
Ik krijg gelijk trek in appeltaart na het lezen van dit recept
Oow heerlijk!Ik ben gek op appeltaart…heb alleen nooit de vegan versie gegeten π
het hoeft voor mij allemaal niet vega te zijn maar ik ga deze wel een keer laten maken door mijn dochters gewoon om eens te proeven π
Wat een inspirerende dame. Ik heb even bij het atelier gekeken. Ik zie dat ze ook zelfgemaakte mondkapjes verkopen. Dat ziet er goed uit. Net als de appeltaart trouwens!
Weer een heerlijk recept. Ik vind het wel leuk al die blogs lezen en de heerlijke recepten die erin voorbij komen
Fijn dat er gewoon plantaardige boter bestaat! Maar met wat vervang je (Minke) het ei?
Hi Manon, de kokosmelk vervangt het ei. Dat maakt het deeg wat zachter en zorgt ervoor dat het minder kruimelig is.
Appeltaart blijft lekker. Weer een nieuwe variant om uit te proberen, goed excuus om te gaan bakken. Thx.
Dat ziet er heerlijk uit. Ik krijg lekker trek zo. Ik zou zo de hele taart kunnen opeten.
Een vegan taart maken vind ik echt knap. Ik dacht altijd dat het enorm veel werk was maar als ik dit zo lees valt het reuze mee!
Reacties zijn gesloten.