Recept: Halfzoete Gember Perenjam

recept peren jam met gember en manggo

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Heb je een lekkere voorraad Conference peren liggen en weet je niet wat je ermee moet doen? Mijn tip: maak deze heerlijke gember perenjam. Het is een lekkere, zoete jam met een kleine kick. Deze nieuwe favoriet smeer ik vol liefde op mijn brood en crackers. En gooi ik met veel plezier door mijn yoghurt! Ook maken? Lees dan snel mijn gember perenjam recept!

In dit recept lees je

Tip: Bewaar dit recept voor later op Pinterest!

Conference peren oogsten

Ook dit jaar hadden we weer een grote oogst met Conference peren van de perenboom in onze achtertuin.

Met twee kratten vol sappig fruit is het altijd weer een uitdaging om het op te kijgen.

We delen het met vrienden en familie en natuurlijk smikkelen we het zelf op.

Daarnaast maak ik er met liefde perencake en perentaart mee. Maar ja, dan heb je nog steeds peren over.Β 

Onze oplossing? Zelfgemaakte perenjam! 😍

Recept: Halfzoete gember perenjam
Recept: Halfzoete gember perenjam

Lekkere jam maken van peren

Al sinds 2017 maken we onze befaamde perenjam van conference peren en deze aardbeien perenjam.

Maar dit jaar gingen we echt helemaal los met experimenteren.

We hebben van alles geprobeerd toe te voegen: bananen, mango, appels, frambozen, gember en zelfs koffie!

Mijn grote favoriet van onze jam experimenten is met vlag en wimpel deze overheerlijke gember perenjam.

Ideaal op een cracker, maar ook erg lekker in de yoghurt met wat muesli als ontbijt. Jammie!

Mijn dochter en man zijn overigens helemaal fan van de mango perenjam. Die zal ik binnenkort ook delen op mijn site! πŸ₯°

Bewaartips voor je jam

Het liefst hergebruiken we glazen potten van jam, honing of andere zoete smeersels voor onze gember perenjam.

Belangrijk is dat de pot:

  • goed dicht kan
  • goed schoongemaakt is (bijvoorbeeld in de vaatwasser)
  • en droog is

Je jam bewaren

Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.

Schrijf op een etiket de naam van je jam Γ©n de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik tegenwoordig deze:

Recept: Halfzoete gember perenjam

πŸ“‹Recept: Halfzoete Gember Perenjam

Recept voor 1 pot jam (circa 400 gram)

recept peren jam met gember en manggo

IngrediΓ«nten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd ze in parten. Schil de gember en snijd ze in hele kleine blokjes. Als je verse mango gebruikt, snijdt deze dan ook in blokjes.
  2. Voeg de peren, gember, mango, geleisuiker en appelsap toe aan de pan. Breng het al roerend aan de kook.
  3. Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken.
  4. Voeg nu de citroenrasp toe. Roer goed door elkaar.Β 
  5. Gebruik de staafmixer of pureestamper om de jam te pureren. Zorg dat je de stukjes gember ook goed plet.Β De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus maak je geen zorgen als de jam nog iets aan de waterige kant is.
  6. Vul je glazen pot met de gember perenjam. Doe het goed dicht en laat het minimaal 5 minuten op de kop rusten.
  7. Zodra je jam afgekoeld is, kun je het in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

πŸ‘©πŸ»β€πŸ³Ken je deze recepten al?

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.Β 

Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β 

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, De Spelletjesvrienden, Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

πŸ“¬Elke maand typ ik met plezier vijf nieuwsbrieven over o.a. recepten, minibiebs en spelletjes aan meer dan 750 trouwe lezers.Β 

Als nieuwsbrief lezer:

  • πŸ†• ontvang je de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp
  • 🎁 en maak je elke maand kans om een leuk bordspel of een heerlijk (kook)boek te winnen met exclusieve winacties!

βœ”οΈ Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief over: