Heb je een lekkere voorraad Conference peren liggen en weet je niet wat je ermee moet doen? Mijn tip: maak deze heerlijke gember perenjam. Het is een lekkere, zoete jam met een kleine kick. Deze nieuwe favoriet smeer ik vol liefde op mijn brood en crackers. En gooi ik met veel plezier door mijn yoghurt! Ook maken? Lees dan snel mijn gember perenjam recept!
In dit recept lees je
Tip: Bewaar dit recept voor later op Pinterest!

Conference peren oogsten
Ook dit jaar hadden we weer een grote oogst met Conference peren van de perenboom in onze achtertuin.
Met twee kratten vol sappig fruit is het altijd weer een uitdaging om het op te kijgen.
We delen het met vrienden en familie en natuurlijk smikkelen we het zelf op.
Daarnaast maak ik er met liefde perencake en perentaart mee. Maar ja, dan heb je nog steeds peren over.Β
Onze oplossing? Zelfgemaakte perenjam! π


Lekkere jam maken van peren
Al sinds 2017 maken we onze befaamde perenjam van conference peren en deze aardbeien perenjam.
Maar dit jaar gingen we echt helemaal los met experimenteren.
We hebben van alles geprobeerd toe te voegen: bananen, mango, appels, frambozen, gember en zelfs koffie!
Mijn grote favoriet van onze jam experimenten is met vlag en wimpel deze overheerlijke gember perenjam.
Ideaal op een cracker, maar ook erg lekker in de yoghurt met wat muesli als ontbijt. Jammie!
Mijn dochter en man zijn overigens helemaal fan van de mango perenjam. Die zal ik binnenkort ook delen op mijn site! π₯°
Bewaartips voor je jam
Het liefst hergebruiken we glazen potten van jam, honing of andere zoete smeersels voor onze gember perenjam.
Belangrijk is dat de pot:
- goed dicht kan
- goed schoongemaakt is (bijvoorbeeld in de vaatwasser)
- en droog is
Je jam bewaren
Je kunt de jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens twaalf maanden goed.
Schrijf op een etiket de naam van je jam Γ©n de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik tegenwoordig deze:

πRecept: Halfzoete Gember Perenjam
Recept voor 1 pot jam (circa 400 gram)

IngrediΓ«nten
- 200 gram Conference peren (geschild)
- circa 25 gram Gember (geschild)
- circa 45 gram mango blokjes (vers of diepvries)
- 100 gram Gilse geleisuiker speciaal
- scheutje appelsap
- 1 theelepel geraspte citroenschil
Benodigdheden
- een pan
- staafmixer of pureestamper
- glazen pot of weckpot
Bereidingswijze
- Schil de peren en snijd ze in parten. Schil de gember en snijd ze in hele kleine blokjes. Als je verse mango gebruikt, snijdt deze dan ook in blokjes.
- Voeg de peren, gember, mango, geleisuiker en appelsap toe aan de pan. Breng het al roerend aan de kook.
- Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken.
- Voeg nu de citroenrasp toe. Roer goed door elkaar.Β
- Gebruik de staafmixer of pureestamper om de jam te pureren. Zorg dat je de stukjes gember ook goed plet.Β De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus maak je geen zorgen als de jam nog iets aan de waterige kant is.
- Vul je glazen pot met de gember perenjam. Doe het goed dicht en laat het minimaal 5 minuten op de kop rusten.
- Zodra je jam afgekoeld is, kun je het in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
π©π»βπ³Ken je deze recepten al?
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.Β
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β