Recept: Zelf Gembershots Maken

Gembershots zijn een natuurlijke boost voor je weerstand, spijsvertering en energieniveau. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt gembershots ook simpel zelf maken. Hoe? Dat leg ik je uit in mijn favoriete recept voor gembershots.

Bewaar dit gembershot recept voor later op Pinterest!

gembershot maken

Waar is een gembershot goed voor?

Heel veel bronnen geven aan dat een gembershot goed is voor je spijsvertering, je weerstand en voor een energie boost.

Mijn man en ik drinken het regelmatig als we ons verkouden of wat grieperig voelen. Maar ook als we een drukke, vermoeiende dag voor de boeg hebben, nemen we gembershots in een flesje mee.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Mij geeft het dezelfde kick als een lekkere kop koffie, maar dan zonder de effecten van cafeïne. Als ik teveel koffie drink, kan mijn hoofd nog wel eens overuren draaien of krijg ik een gehaast gevoel. Dat heb ik bij deze gembershots niet.

Je kunt een gembershot dan ook drinken als vervanger van je kopje koffie in de ochtend, maar ook als een natuurlijke boost voor je lijf. Wij drinken maximaal 2 tot 3 keer per dag een paar slokjes (ongeveer 100 milliliter).

Wat heb je nodig voor een gembershot?

zelf gembershot maken

In de winkel koop je een flesje gembershot al snel voor 1 tot 3 euro per flesje. Die prijs vond ik behoorlijk schrikken. Daarom zijn mijn man en ik gaan zoeken naar een goedkoper alternatief.

We hebben gembershots gemaakt met verschillende samenstellingen en sapjes. Er zijn gembershots die met pure citroensap worden gemaakt, maar die vonden wij te heftig voor onze magen. En ook de variant met ananassap was simpelweg niet te drinken. Zo vies! Brrrr…

Uiteindelijk vonden wij deze combinatie van gember met Citroensap van Limondaine het lekkerst. Fris, maar met een pittige gemberboost. Deze maken we nog steeds elke week.

Je kunt ook kiezen voor appelsap voor een zoetere variant of water uit de kraan als je het helemaal budgetproof wil maken.

Hoe lang is een gembershot houdbaar?

zelf gembershot maken

De verse gember shotjes zijn in een flesje of dopper in de koelkast tot 3 dagen houdbaar.

Je kunt ze ook meteen na het maken invriezen in een afsluitbare ijsblokjesvormen. Dan zijn ze tot 3 maanden goed.

Recept: Zelf gembershots maken

zelf gembershot maken

Recept voor 500 milliliter (ca 5 gembershotjes)

Ingrediënten:

  • ongeveer 100 gram gember
  • 0,5 liter Citroensap van Limondaine (water of appelsap kan ook)

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

1.Schil de gember en snijd de gember in blokjes.

zelf gembershot maken

2. Mix  de gesneden gember samen met de citroensap in de blender. (circa 20 seconden)

3. Schenk de gembershot door een zeef, zodat alleen het vocht overblijft.

zelf gembershot maken

4. Bewaar je gembershot tot 3 dagen in een gesloten fles in de koelkast. Of vries het direct in.

Geniet ervan!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept over zelf gembershots maken bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde gezond en lekker eten en drinken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen

10 gedachten over “Recept: Zelf Gembershots Maken”

  1. Ook ik heb nog nooit een gember shotje op maar gebruik het wel in de griep thee zoals ik het noem. Altijd als ik me niet lekker voel of gewoon op een donkere dag maak ik een pot thee met een paar plakjes citroen,Gember, stokje kanaal wat kurkuma en honing heerlijk!

  2. ik heb het nog nooit gedronken. om eerlijk te zijn lijkt het me ook niet zo lekker. maar ja als ik het nooit probeer weet ik het nooit. dus wie weet ga ik ’t eens proberen of zelf maken

  3. Wat zijn jullie toch inventief! Ik neem zelden een gembershotje (hahaha, de autocorrect maakte er eerst ‘gembersnotje’ van brrrr) maar koop wel altijd verse gember. Ik snijd er plakjes vanaf voor in de thee. En ik maak vaak Aziatisch eten waar ik gember in verwerk.

  4. Mmmmm gembershots; ik ben er dol op!! Ik ken ook een lekker recept waarbij je 1 appel gebruikt, ongeveer 1 cm gember (meer mag ook) en een scheutje water. Even in de blender en opdrinken maar. Heeeeeerlijk!

  5. Ik heb nog nooit een gembershot op, maar het klinkt als een ideaal middel. En je kan het ook nog makkelijk zelf maken.

  6. Gember is een top product!
    Ik gebruik het vooral om thee van te maken maar zo’n shotje ga ik nu ook een keer testen.

    En inderdaad, ik schrok onlangs ook behoorlijk. In de Lidl hebben ze zo van die fruit en detox sapjes maar die zijn echt duur terwijl je ze heel eenvoudig zelf kan maken.

  7. ik koop gembershots altijd. ik wist nie dat het zo makkelijk is om het zelf te maken. ik ga het uitproberen!

Reacties zijn gesloten.