Zelf appelflappen maken moeilijk? Ach nee joh! In dit recept laten mijn dochter en ik je zien hoe je makkelijk en snel de lekkerste appelflappen maakt. Volg gewoon onze stappen Γ©n foto’s. En voordat je het weet hebben jullie ook heerlijke, knapperige appelflappen op tafel staan!
Bewaar dit appelflappen recept op Pinterest:
Appelflappen maken met mijn dochter
Zelf Appelflappen maken is voor mij echt jeugdsentiment.
Mijn moeder maakte ze al op deze manier, daarna ben ik ze gaan maken en nu bakt onze dochter ze.
Want appelflappen maken is echt niet moeilijk. Een kind kan de was doen… eh… flappen maken.
Sterker nog: in dit recept laat mijn dochter zelf stap voor stap zien hoe je dit lekkers maakt.
Welke appels gebruik ik voor mijn appelflappen?
Voordat we beginnen, is het handig om te weten welke appels je het beste kunt kopen voor dit recept.
Want deze keuze bepaalt voor een groot deel de smaak van je vulling.
Dus ga niet lukraak voor een appel, maar kies het liefst voor een friszoete appel.
Onze favoriet is daarom de Elstar appel.
Hoe bewaar je zelfgemaakte appelflappen?
Je appelflappen zijn het lekkerst als ze net gebakken zijn.
Wil je de appelflappen later opeten? Laat ze eerst afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte bak, trommel of taartdoos.
Zo blijven ze maximaal 5 dagen goed.Β Zijn ze toch zacht geworden? Geen nood!
Verwarm ze dan even 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.Β Dan worden ze weer lekker en knapperig!
Recept: Knapperige appelflappen maken met bladerdeeg
Recept voor 6 grote appelflappen
IngrediΓ«nten:
- 2 Elstar appels
- 15 gram theelepel suiker
- 1/2 theelepel kaneel
- scheutje citroensap
- 6 plakken bladerdeeg uit de vriezer
Over de bladerdeeg: wij hebben goede ervaring met Koopmans origineel bladerdeeg en AH eigen merk origineel bladerdeeg. Deze zijn beiden vegan.
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat met een ovenmat of bakpapier
- Mes
- Kommetje
- Bakkwast
- Bord
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat naast elkaar ontdooien. (circa 5 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven).
- Schil ondertussen de appels en snijdt ze in kleine blokjes.
- Doe de appelblokjes in een kommetje met 1 eetlepel suiker, de kaneel en het scheutje citroensap. Meng goed door elkaar. Dit is je vulling.
- Leg de overgebleven suiker op een bordje. Deze gebruik je later.
- Zodra je bladerdeeg is ontdooid, leg je de vulling op het deeg. Doe dit voor ongeveer de helft en laat de randen goed vrij. Zoals hieronder op de foto:
- Maak de randen van je bladerdeeg vochtig met een beetje water (dit kan gewoon met je vingers).
- Vouw de appelflappen dicht, zodat je een driehoek krijgt. Druk het goed aan.
- Maak de bovenkant van je appelflappen vochtig met een beetje water (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bakkwast).
- Haal de vochtige kant door de suiker op het bord.
- Leg de appelflappen met de besuikerde kant boven op de bakmat.
- Bak ze in het midden van de oven in circa 15 tot 20 minuten. Ze zijn goed, zodra ze er goudbruin uitzien.
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- De lekkerste zelfgemaakte oliebollen zonder pakjes en zakjes
- Kruidige kaaskoekjes met 3 ingrediΓ«nten
- Feestelijke Nutella koekjes met Smarties
OfΒ bekijk hier het overzicht met al mijn recepten
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit appelflappen recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.