Recept: Knapperige appelflappen maken met bladerdeeg

simpel zelf appelflappen maken

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Zelf appelflappen maken moeilijk? Ach nee joh! In dit recept laten mijn dochter en ik je zien hoe je makkelijk en snel de lekkerste appelflappen maakt. Volg gewoon onze stappen Γ©n foto’s. En voordat je het weet hebben jullie ook heerlijke, knapperige appelflappen op tafel staan!

Bewaar dit appelflappen recept op Pinterest:

Recept Knapperige appelflappen maken met bladerdeeg PIN

Appelflappen maken met mijn dochter

Zelf Appelflappen maken is voor mij echt jeugdsentiment.

Mijn moeder maakte ze al op deze manier, daarna ben ik ze gaan maken en nu bakt onze dochter ze.

recept appelflappen bakken met kinderen

Want appelflappen maken is echt niet moeilijk. Een kind kan de was doen… eh… flappen maken.

Sterker nog: in dit recept laat mijn dochter zelf stap voor stap zien hoe je dit lekkers maakt.

Welke appels gebruik ik voor mijn appelflappen?

Voordat we beginnen, is het handig om te weten welke appels je het beste kunt kopen voor dit recept.

Want deze keuze bepaalt voor een groot deel de smaak van je vulling.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Dus ga niet lukraak voor een appel, maar kies het liefst voor een friszoete appel.

Onze favoriet is daarom de Elstar appel.

Hoe bewaar je zelfgemaakte appelflappen?

simpel zelf appelflappen maken

Je appelflappen zijn het lekkerst als ze net gebakken zijn.

Wil je de appelflappen later opeten? Laat ze eerst afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte bak, trommel of taartdoos.

Zo blijven ze maximaal 5 dagen goed.Β Zijn ze toch zacht geworden? Geen nood!

Verwarm ze dan even 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.Β Dan worden ze weer lekker en knapperig!

Recept: Knapperige appelflappen maken met bladerdeeg

simpel zelf appelflappen maken

Recept voor 6 grote appelflappen

IngrediΓ«nten:

  • 2 Elstar appels
  • 15 gram theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • scheutje citroensap
  • 6 plakken bladerdeeg uit de vriezer

Over de bladerdeeg: wij hebben goede ervaring met Koopmans origineel bladerdeeg en AH eigen merk origineel bladerdeeg. Deze zijn beiden vegan.

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat met een ovenmat of bakpapier
  • Mes
  • Kommetje
  • Bakkwast
  • Bord

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  • Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat naast elkaar ontdooien. (circa 5 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven).
  • Schil ondertussen de appels en snijdt ze in kleine blokjes.
  • Doe de appelblokjes in een kommetje met 1 eetlepel suiker, de kaneel en het scheutje citroensap. Meng goed door elkaar. Dit is je vulling.
  • Leg de overgebleven suiker op een bordje. Deze gebruik je later.
  • Zodra je bladerdeeg is ontdooid, leg je de vulling op het deeg. Doe dit voor ongeveer de helft en laat de randen goed vrij. Zoals hieronder op de foto:

appelflappen zelf maken

  • Maak de randen van je bladerdeeg vochtig met een beetje water (dit kan gewoon met je vingers).
  • Vouw de appelflappen dicht, zodat je een driehoek krijgt. Druk het goed aan.

appelflappen maken met je kinderen

  • Maak de bovenkant van je appelflappen vochtig met een beetje water (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bakkwast).
  • Haal de vochtige kant door de suiker op het bord.

simpel recept appelflappen maken met bladerdeeg

  • Leg de appelflappen met de besuikerde kant boven op de bakmat.
  • Bak ze in het midden van de oven in circa 15 tot 20 minuten. Ze zijn goed, zodra ze er goudbruin uitzien.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

OfΒ bekijk hier het overzicht met al mijn recepten

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

Dit appelflappen recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Leuk! Stuur mij updates over…