Recept met een Verhaal: Pindasoep zonder pakjes en zakjes van Babette

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Recepten zijn niet alleen handige bereidingswijzen, maar vaak zit er ook een mooi verhaal of leuke herinnering achter. Op mijn website lees je regelmatig een ‘recept met een verhaal’. Zo leer je niet alleen een lekker recept kennen, maar ook de mens en het verhaal achter het recept. Vandaag deelt Babette haar recept voor pindasoep zonder pakjes en zakjes: “Ik heb zelf een versimpelde variant van deze soep gemaakt. Het is echt een favoriet van mijn man en mij geworden!”

Bewaar dit pindasoep recept op Pinterest:

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

Wie ben je? Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Babette Weel-Engelgeer, ik ben 30 jaar en woon in Ede met mijn man. Ik heet Babette, maar ik voel me de laatste tijd veel meer aangetrokken tot mijn tweede naam: Davinia. Dat betekent geliefd of gekoesterd. En dat vat mooi samen wie/wat ik ben.

Ik houd me o.a. bezig met mijn onderneming Walk ’n Act. Ik begon ooit met outdoor coaching bij stress- en burn-outklachten en themawandelingen voor groepen. Inmiddels is er steeds meer bij gekomen: Creatieve workshops in de natuur, een maandelijkse blog en mijn podcast Walk ’n Flow.Β Daarbij zoek ik steeds de samenwerking op met andere (vrouwelijke) ondernemers. Samen kun je zoveel meer bereiken dan alleen!

Mijn nieuwste project is de online SHE is the Medicine training die ik samen met yogadocente en beweegcoach Janna Lukkezen op heb gezet.

Kun je iets meer vertellen over de SHE is the Medicine training?

Babette Weel-Engelgeer
Foto: Esther Meijer en Ede City Marketing

Op 27 april start onze eerste online SHE is the Medicine training.Β Β Kort gezegd is het een holistisch, lichaamsgericht leefstijl programma gebaseerd op Ayurveda en Yoga.

We gaan op reis in de wereld van o.a. meditatie, rituelen, de maan- en menstruatiecyclus, vrouwelijkheid, voeding, slaap en seksualiteit. Het geeft mij heel veel energie om met andere vrouwen hiermee aan de slag te gaan!

De training is geboren uit het feit dat ik zelf heel wat hobbels over heb moeten gaan, zoals stress, FOMO, burn-out, depressie, eetproblematiek en het verliezen van het contact met mezelf en de natuur.Β Deze training had ik zelf graag gevolgd!

En stiekem zou ik de training nog steeds willen volgen, want het is echt niet zo dat ik nu wΓ©l alles helemaal op orde heb. Niemand heeft dat. Maar daar zit de kracht juist in: door kwetsbaarheid te delen ontstaat verbinding. Janna en ik zijn onze kwetsbare, Γ©chte zelf.

Leestip: ontdek hierΒ 5 Slimme Momenten om te Mediteren in het dagelijks leven.

Welk effect heeft de maatregelen rondom corona op jouw dagelijks leven?

Veel!

Ik zou in juni 2020 gaan trouwen. We zijn wel officieel getrouwd, maar hebben de bruiloft en onze huwelijksreis uit moeten stellen. We hopen dat het dit jaar wel door mag gaan. Maar ja, dat is afwachten.

En ik zette mijn onderneming een paar maanden voor de coronacrisis uitbrak op. Dat was geen vliegende start helaas! Ik zette allerlei groepsactiviteiten op in de natuur, die telkens afgelast moesten worden wanneer de maatregelen weer aangescherpt werden. Soms zakte de moed me in de schoenen!

Advertentie

Aan de andere kant bood de situatie ook nieuwe mogelijkheden. Ik begon in het voorjaar een podcast met dagelijkse inspiratie voor β€˜n blokkie om. Daar kwamen veel positieve reacties op!

Om de podcast draaiende te houden, een Walk ’n Flow community op te zetten en de kosten voor de online trainingen zo laag mogelijk te houden, hebben we een crowdfunding actie opgezet. Elke (kleine) bijdrage helpt ons om onze passie te kunnen delen en mooie dingen in de wereld te brengen.

Wil je ook meer openheid, meer kwetsbaarheid en meer Γ©chte gesprekken van hart tot hart? Neem dan een kijkje op Walk ’n Flow community crowdfunding pagina.

Heb je een goede tip?

Babette Weel-Engelgeer

EΓ©n van de dingen die mij door deze periode helpt is naar buiten blijven gaan en in beweging blijven.

Wandelen is een hele laagdrempelige manier en als bonus ontvang je (als je de natuur in gaat) ook nog een boost voor je immuunsysteem door de stoffen die uitgescheiden worden door planten en bomen. Bovendien zie je de mooiste landschappen en soms ook dieren. Ik maak in gedachten altijd een sprongetje als ik een hert of zwijn zie. Wat een cadeautjes!

Mijn wandelhart juicht dan ook van de app β€˜Ommetje’. Breinwetenschapper Erik Scherder deelt allerlei weetjes en tips als je een ommetje hebt gelopen. Je kan met familie, vrienden of collega’s een team aanmaken en elkaar zo inspireren om naar buiten te gaan.

Kook je graag? Wat vind je het leukst om te koken of bakken?

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

Ik kook vooral graag, omdat ik geniet van een lekkere maaltijd. Ik eet liever dan dat ik kook. Maar ja, het één gebeurt niet zonder het ander! Haha!

Ik vind het het leukst om recepten aan te passen naar een meer simpele, maar net zo goed smaakvolle variant.

Ik kook vrijwel nooit met recepten met precieze hoeveelheden, maar schat hoeveelheden altijd in. Meestal gaat dat goed. Voor dit recept heb ik – als uitzondering- wΓ©l de hoeveelheden erbij genoemd, maar ik varieer hier zelf gewoon in.

Wat is het verhaal achter het recept wat je vandaag met ons deelt?

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

Een vriendin van me houdt enorm van bakken en koken en heeft een abonnement op het Delicious magazine.

Toen ik een tijdje terug bij haar thuis was en verlekkerd naar alle recepten in dat blad zat te kijken, zei ze dat ik hem wel kon lenen. Ik dacht meteen: β€˜nee, help!’ Alle recepten zijn namelijk nogal… tja, hoe zal ik dat zeggen? Boven mijn niveau? Haha, echt ingewikkeld, al zeg ik het zelf!

Maar ik nam het toch mee en besloot er eentje te proberen, maar aangepast op mijn eigen manier. Ik liet een stel ingrediΓ«nten achterwege en voegde zelf iets toe. Zo gebruik ik Mister Kitchen’s Pindakaas Kokos Maple: dat is echt het geheim van mijn variant van dit recept!

Deze pindasoepΒ is nu echt een favoriet van mijn man en mij geworden!

Wanneer maak je deze pindasoep het liefst?

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

Dit kan elke dag, omdat ik er een versimpelde versie van heb gemaakt!

En als het weer mogelijk is, lijkt me dit ook een hele goede voor een potluck diner met vrienden: dit valt zeker in de smaak!

Hoe kun je de pindasoep het beste bewaren?

Net als met alle soepen, zou ik dit maximaal drie dagen in de koelkast bewaren. Bij ons is de soep altijd sneller op!

Ik heb hem daarom ook nog niet geprobeerd in te vriezen, maar ik denk dat dat best zou kunnen.

Recept: Pindasoep Γ‘ la Babette

Voor 4 personen

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

IngrediΓ«nten:

  • 5 eetlepels pindakaas (ik gebruik Mister Kitchen’s Pindakaas Kokos Maple)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 bosuien
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 40 gram (basmati) rijst
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 35 gram verse gember
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 125 gram taugΓ©
  • 4 eetlepels pinda’s
  • 1,5 liter gekookt water
  • Eventueel: 4 eetlepels koriander
  • Kokosolie (of een andere olie) om in te bakken

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes.
  2. Verwarm 3 eetlepels (kokos)olie in een grote pan.
  3. Voeg de ui, knoflook, gember en paprikapoeder toe en bak enkele minuten.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg 2 bouillonblokjes toe en giet 1,5 liter heet kokend water in de pan (pas op: spatgevaar!).
  6. Snijd de bosui in ringetjes, houd enkele apart voor garnering.
  7. Voeg de bosui, tomatenpuree en ketjap manis toe aan de pan.
  8. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  9. Giet de rijst af en voeg toe in de grote pan.
  10. Voeg de pindakaas toe.
  11. Gebruik de staafmixer om de soep af te maken.
  12. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de bosui, taugΓ©, pinda’s en eventueel de koriander.

Tip van Babette: Ik eet de pindasoep graag met gebakken banaan. Prak hiervoor 1 grote bakbanaan en meng het met 25 gram kokosrasp. Bak dit vervolgens in een eetlepel (kokos)olie in de koekenpan en serveer het apart bij de soep! Jammie!

Recept Pindasoep zonder pakjes en zakjes

Meer recepten lezen?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van nieuwe, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

In dit recept voor pindasoep zonder pakjes en zakjes staan affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

17 gedachten over “Recept met een Verhaal: Pindasoep zonder pakjes en zakjes van Babette”

  1. Pindasoep is iets wat ik nog steeds eens wil maken, handig dat ik nu het recept heb πŸ˜‰

  2. Oow heerlijk..pindasoep! Ik heb Surinaamse roots maar heb het nog nooit gemaakt…staat nog wel steeds op mijn to do list

  3. Ik ben er wel heel nieuwsgierig naar geworden, ik heb het nooit gegeten maar het lijkt me toch wel lekker nu ik het zo lees.

  4. Ik vind pindasoep echt super lekker, maar nog nooit zelf gemaakt. Dus misschien met behulp van dit recept dan toch maar eens zelf proberen!

  5. ee hele boeiend en inspirerend interview ! al is het alleen maar omdat ik dol ben op wandelen ( net terug van een “ommetje’ van 20 km)
    En dat recept is de best pindasoep ever! Lekker makkelijk zonder pakjes! Top

  6. Oeh dit lijkt me lekkerrrrr! En de training lijkt me trouwens ook inspirerend! Wat een fijne rubriek is dit toch.

  7. Wat ontzettend leuk en inspirerend zo een verhaal en recept van een ander te lezen. En het wandelen wat Babette ook al schrijft doet mij ook erg goed in deze tijd.

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: