Recepten zijn niet alleen handige bereidingswijzen, maar vaak zit er ook een mooi verhaal of leuke herinnering achter. Op mijn website lees je regelmatig een ‘recept met een verhaal’. Zo leer je niet alleen een lekker recept kennen, maar ook de mens achter het recept. Vandaag deelt Linda haar familierecept voor Chocoladepindakaastaart: “Een verjaardag is in onze familie niet compleet als dit taartje er niet is!”
Bewaar dit Chocoladepindakaastaartje recept op Pinterest:
Wie ben je? Stel jezelf eens voor!
Ik ben Linda, woon samen met mijn man en twee kinderen in Lisse. We hebben 2 lieve katten die Fons en Bloem heten.
Naast mijn werk als Content Manager heb ik mijn eigen blog LindaSchrijft.nl. Hier schrijf ik over mijn ervaringen als moeder, maar ook over mijn hobbyβs waaronder bakken en deel ik graag lekkere recepten met mijn volgers.
Welk effect heeft de maatregelen rondom corona op jouw dagelijks leven?
Pff… zo veel! Wat betreft de maatregelen rondom Corona: ik had niet gedacht dat het zo lang ons leven zou bepalen.
Heb je een goede tip?
Een goede tip is toch te proberen een lichtpuntje aan het einde van de tunnel te kunnen zien. Wat dat voor iemand kan zijn is natuurlijk persoonlijk.
Je kunt ook een nieuwe hobby zoeken of juist iets aanpakken wat lang is blijven liggen.
Kook je graag? Wat vind je het leukst om te koken of bakken?
Ik vind het heel leuk om te bakken. Daarom deel ik ook graag lekkere recepten op mijn blog van baksels.
Soms denk ik: “dat kan ik echt niet maken.”
Maar dan ga ik ermee aan de slag en kan ik het toch wel. Van verschillende ingrediΓ«nten wat moois en lekkers maken. Dat vind ik leuk!
Wat is het verhaal achter het recept wat je vandaag met ons deelt?
Het recept dat ik vandaag deel is een echt familierecept. Het wordt in mijn familie vrijwel met elke verjaardag gebakken.
Het is ook super lekker dus eigenlijk is een verjaardag niet compleet als dit taartje er niet is!
Wanneer maak je dit Chocoladepindakaastaartje het liefst?
Ons Chocoladepindakaastaartje wordt vrijwel met elke verjaardag gebakken. Het is zo lekker!
Dit recept is voor ongeveer 12 personen. Doordat je een vierkante vorm gebruikt, kun je zelf de grootte van het taartje bepalen.
Kun je de dit Chocoladepindakaastaartje het beste bewaren?
Je kunt het taartje een paar dagen in de koelkast bewaren.
Ik weet eigenlijk niet of je het ook in de vriezer kunt bewaren.. zo lang blijft het bij ons nooit staan! π
Recept: Chocoladepindakaastaartje
Voor ca 12 personen.
IngrediΓ«nten:
- 1 pak biscuits
- 300 gram melkchocolade
- 150 gram kokos
- Half potje pindakaas
- 150 gram margarine
- 1 blikje gecondenseerde melk
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Kom
- Pannetje
- Bakvorm 20Γ30
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
- Begin met het verkruimelen van de biscuits in de keukenmachine.
- Smelt de margarine in een pannetje.
- Meng de gesmolten boter met de biscuitkruimels.
- Doe het mengsel in de bakvorm en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Strooi kokos over de bodem.
- Giet de gecondenseerde melk over de bodem.
- Zet de bakvorm in de heteluchtoven voor 25 minuten. De bodem is goed, zodra het enigszins bruin geworden is.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
- Zodra de chocolade gesmolten is, meng je de pindakaas er doorheen.
- Is alles helemaal gesmolten en de bodem klaar? Giet het chocolade – pindakaas mengsel over de gebakken bodem.
- Laat het afkoelen en zet het daarna zo’n 8 uur in de koelkast om op te stijven.
Eet smakelijk!
Meer recepten met een verhaal lezen?
- Lees het vorige Recept met Verhaal: Kip Cocktail van Melanie
- Zelfgemaakte Mueslirepen met Pindakaas en Popcorn
- Heerlijke Chocolade Cupcakes met Stukjes Chocolade
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van nieuwe, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
In dit recept staan affiliate links.
9 gedachten over “Recept met een Verhaal: Chocoladepindakaastaartje van Linda”
Ik ben heel benieuwd naar de smaak chocolade met pindakaas, ik zou het graag een keer willen proeven
Dit recept ziet er lekker uit. Ga deze binnenkort eens proberen te maken
Oh dit lijkt me echt heerlijk! Binnenkort eens proberen!
Dit klinkt heerlijk! Ook leuk om wat meer over de persoon en verhaal achter het recept te lezen
Wat ziet het er heerlijk uit. Mijn man heeft ook een familierecept o. a zelfgemaakte tonijnsalade.
wat een apart recept, doet me wel een beetje aan een peanutbutter brownie denken.
ooooh het water loopt mij in mijn mond. Dat is nog eens een makkelijk te maken en eenvoudig in elkaar te zetten taartje. En lust iedereen wel π
Ik ga hem op mijn lijst zetten om in het nieuwe jaar te proberen!!
Oei kokos en pindakaas, dat gaat het hem voor de kinderen hier in huis niet worden. Lijkt mij wel lekker (en makkelijk).
Oehh! Dit klinkt heel lekker. Ik heb echt van die pindakaas periodes, zo eet ik het maanden niet en zo elke dag. Ik zit nu weer in die periode dat ik het elke dag op brood heb lol. Fijne kerstdagen <3
Reacties zijn gesloten.