Recepten zijn niet alleen handige bereidingswijzen, maar vaak zit er ook een mooi verhaal of leuke herinnering achter. Op mijn website lees je regelmatig een ‘recept met een verhaal‘. Zo leer je niet alleen een lekker recept kennen, maar ook de mens en het verhaal achter het recept. Vandaag deelt Camiel Rooyakkers zijn favoriete recept voor Maaltijdsalade met vis: “Deze salade heeft er aan meegeholpen dat de eerste date met mijn vrouw een succes werd!”
Bewaar dit Vis salade recept op Pinterest:
Wie ben je? Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Camiel Rooyakkers, ik ben 55 jaar en getrouwd met Elsa. Wij wonen in Eindhoven en af en toe schrijf ik een stukje voor ElsaRblog.
Welk effect heeft de maatregelen rondom corona op jouw dagelijks leven?
Mede door de coronacrisis ben ik na 34 jaar mijn baan verloren.
Heb je een goede tip tijdens deze coronaperiode?
Probeer je een beetje aan de maatregelen te houden zodat we weer zo snel mogelijk terug naar normaal kunnen.
Denk niet aan wat je allemaal niet kunt, maar probeer positief te denken en kijk wat je nog wel mag.
Kook je graag? Wat vind je het leukst om te koken of bakken?
Sinds ik werkeloos thuis ben, kook ik bijna dagelijks. Gaandeweg krijg je steeds meer vertrouwen en ga je steeds meer uitproberen.
Het liefst maak ik deze maaltijdsalade klaar. HetΒ recept wat ik vandaag deel, heb ik zelf bedacht.
Wat is het verhaal achter het recept wat je vandaag met ons deelt?
De eerste keer dat mijn vrouw bij me kwam eten, heb ik dit recept bereid. Ze was er meteen dol op.
Dit heeft er natuurlijk aan meegeholpen dat onze eerste date een succes werd!
Wanneer maak je deze maaltijdsalade met vis het liefst?
Als we samen thuis zijn zonder kinderen.
Kun je de maaltijdsalade met vis bewaren?
Liever niet, omdat het verse ingrediΓ«nten bevat.
Recept: Camiels Maaltijdsalade met vis
Recept voor 2 personen
IngrediΓ«nten:
- 1 krop ijsbergsla (of een zak met kant en klare ijsbergsla)
- 200 gram gerookte forelfilets
- 170 gram gerookte zalm in plakken
- 200 gram surumi sticks
- 100 gram party garnalen
- 2 gekookte eieren
- Β½ ui
- zout naar smaak
Voor de dressing:
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge (of naturel dressing)
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 theelepels honing
- Peper naar smaak
Benodigdheden:
- 1 grote schaal
- 1 klein schaaltje voor de dressing
Bereidingswijze:
- Heb je een hele krop sla? Snijd de sla in stukjes.
- Snijd de forelfilets, gerookte zalm en surimisticks in stukjes en de halve ui in ringen.
- Doe de gesneden sla, ui en vis in de grote schaal. Voeg ook de partygarnalen toe.
- Bestrooi het geheel met een beetje zout (ik gebruik zelf grove zout).
- Maak de dressing in een apart bakje door alle ingrediΓ«nten door elkaar te mensen. Voeg de dressing toe aan de salade.
- Pel de gekookte eieren en snijd ze in schijfjes. Leg deze boven op je salade. Eet smakelijk!
Tip van Camiel: Deze maaltijdsalade met vis is heerlijk samen met gebakken krielaardappelen!
Meer recepten met een verhaal lezen?
- Lees het vorige Recept met Verhaal: Stoba di Komkommer Chiki van Guiselaine
- Ontdek mijn recept voor Tonijnsalade met appel zonder pakjes en zakjes
- Bekijk dit recept voor Heerlijke Vegan Tomatensoep
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van nieuwe, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:
In dit recept staan affiliate links.
8 gedachten over “Recept met een Verhaal: Maaltijdsalade met Vis van Camiel”
Hmm ik ben gek op vis! Dus dit is zeker een recept wat ik zou kunnen maken.
Dat ziet er goed uit. Ik zou het denk ik klaar maken zonde vis, want dat eet ik niet
hmmmmmm, gerookte zalmforel….mij heb je hoor, dat vind ik zo verschrikkelijk lekker
Dat ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit van Camiel gehoord. Ik ga het zeker uitproberen.
Wat lekker! En forelfilet heb ik volgens mij nog niet eerder gegeten. Ik ben ook heel veel gaan koken in lockdown-tijd. Uit kookboeken en zelfs recepten van sterrenchefs. Ik moest gewoon mijzelf opnieuw uitvinden en uit mijn hoofd komen. Yoga hielp daarbij, maar koken ook. Leuk om te lezen en een fijn recept!
Ziet er lekkerrrr uit!
Als visliefhebber klinkt dit recept mij als muziek in de oren. Dankjewel voor deze culinaire inspiratie.
Fijn recept. Ik ben dolop vis! Nu nog een man vinden om zijn hart hiermee te veroveren!
Reacties zijn gesloten.