Recept met een Verhaal: Maaltijdsalade met Vis van Camiel

Deel dit artikel of sla het op
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
    23
    Shares

Recepten zijn niet alleen handige bereidingswijzen, maar vaak zit er ook een mooi verhaal of leuke herinnering achter. Op mijn website lees je regelmatig een ‘recept met een verhaal‘. Zo leer je niet alleen een lekker recept kennen, maar ook de mens en het verhaal achter het recept. Vandaag deelt Camiel Rooyakkers zijn favoriete recept voor Maaltijdsalade met vis: “Deze salade heeft er aan meegeholpen dat de eerste date met mijn vrouw een succes werd!”

Maaltijdsalade met Vis

Wie ben je? Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Camiel Rooyakkers, ik ben 55 jaar en getrouwd met Elsa. Wij wonen in Eindhoven en af en toe schrijf ik een stukje voor ElsaRblog.

Welk effect heeft de maatregelen rondom corona op jouw dagelijks leven?

Mede door de coronacrisis ben ik na 34 jaar mijn baan verloren.

Advertentie
Het Laatste Tafeltje

Heb je een goede tip tijdens deze coronaperiode?

Probeer je een beetje aan de maatregelen te houden zodat we weer zo snel mogelijk terug naar normaal kunnen.

Denk niet aan wat je allemaal niet kunt, maar probeer positief te denken en kijk wat je nog wel mag.

Kook je graag? Wat vind je het leukst om te koken of bakken?

Camiel Rooyakkers

Sinds ik werkeloos thuis ben, kook ik bijna dagelijks. Gaandeweg krijg je steeds meer vertrouwen en ga je steeds meer uitproberen.

Het liefst maak ik deze maaltijdsalade klaar. Het recept wat ik vandaag deel, heb ik zelf bedacht.

Wat is het verhaal achter het recept wat je vandaag met ons deelt?

De eerste keer dat mijn vrouw bij me kwam eten, heb ik dit recept bereid. Ze was er meteen dol op.

Dit heeft er natuurlijk aan meegeholpen dat onze eerste date een succes werd!

Maaltijdsalade met Vis

Wanneer maak je deze maaltijdsalade met vis het liefst?

Als we samen thuis zijn zonder kinderen.

Kun je de maaltijdsalade met vis bewaren?

Liever niet, omdat het verse ingrediënten bevat.

Recept: Camiels Maaltijdsalade met vis

Recept voor 2 personen

Maaltijdsalade met Vis

Ingrediënten:

  • 1 krop ijsbergsla (of een zak met kant en klare ijsbergsla)
  • 200 gram gerookte forelfilets
  • 170 gram gerookte zalm in plakken
  • 200 gram surumi sticks
  • 100 gram party garnalen
  • 2 gekookte eieren
  • ½ ui
  • zout naar smaak

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge (of naturel dressing)
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepels honing
  • Peper naar smaak

Benodigdheden:

  • 1 grote schaal
  • 1 klein schaaltje voor de dressing

Bereidingswijze:

  1. Heb je een hele krop sla? Snijd de sla in stukjes.
  2. Snijd de forelfilets, gerookte zalm en surimisticks in stukjes en de halve ui in ringen.
  3. Doe de gesneden sla, ui en vis in de grote schaal. Voeg ook de partygarnalen toe.
  4. Bestrooi het geheel met een beetje zout (ik gebruik zelf grove zout).
  5. Maak de dressing in een apart bakje door alle ingrediënten door elkaar te mensen. Voeg de dressing toe aan de salade.
  6. Pel de gekookte eieren en snijd ze in schijfjes. Leg deze boven op je salade. Eet smakelijk!
Maaltijdsalade met Vis
Serveertip!

Tip van Camiel: Deze maaltijdsalade met vis is heerlijk samen met gebakken krielaardappelen!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept Maaltijdsalade met Vis

Wil jij ook een recept met een verhaal delen?

Dit artikel is onderdeel van de vaste rubriek ‘Recepten met een verhaal’.

Wil je ook jouw succesrecept delen? Stuur me een berichtje via mijn contactformulier

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten op Cynspirerend.nl?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

In dit recept staan affliate links.

8 gedachten over “Recept met een Verhaal: Maaltijdsalade met Vis van Camiel”

  1. Wat lekker! En forelfilet heb ik volgens mij nog niet eerder gegeten. Ik ben ook heel veel gaan koken in lockdown-tijd. Uit kookboeken en zelfs recepten van sterrenchefs. Ik moest gewoon mijzelf opnieuw uitvinden en uit mijn hoofd komen. Yoga hielp daarbij, maar koken ook. Leuk om te lezen en een fijn recept!

    Beantwoorden

Plaats een reactie