Recept: De Lekkerste One Pot Pasta

Wil je een gezonde maaltijd eten die je simpel en snel klaar kan maken? Dan is dit One Pot Pasta recept echt hét recept vor jou! Door de handige keukenhack in dit dit simpele pasta recept gebruik je namelijk maar één pan. Het is simpel, superlekker en ook nog eens lekker weinig afwas!

Bewaar dit One Pot Pasta recept op Pinterest:

One Pot Pasta Recept

Gek op pasta

Op woensdag is het bij ons steevast tijd voor een makkelijke maaltijd. In de praktijk betekent dit dat we de ene week wokken en de andere week pasta eten.

Aangezien ik voor een makkelijke maaltijd ga, koop ik altijd kant en klare spaghettigroente of wokgroente.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf prei, champignons, paprika, uien en/of courgettes in stukken snijden. Net waar je zin in hebt.

One pot pasta: Lekker weinig afwas

One pot Pasta

Aangezien ik voor gemak ga, maak ik mijn pasta het liefst in één pan. Heel kort door de bocht gezegd ‘gooi’ je alles bij elkaar in de wokpan en maak je daar een heerlijk gerechtje van.

Om dit makkelijk te kunnen doen, haal ik een simpel trucje uit met mijn spaghetti. Het stond al een tijdje op mijn to do lijstje om deze ‘keukenhack’ op mijn blog met jullie te delen.

En toen bracht Food Fellows een nieuwe lijn sauzen op de markt en mocht ik daar een lekker receptje mee verzinnen. Tja, dan is 1 plus 1 natuurlijk 3. 😉

Wie zijn Food Fellows?

One pot Pasta

Food Fellows redt imperfecte tomaten en paprika’s die anders het schap niet halen. Ze verwerken deze imperfecte groentes vervolgens tot lekkere, duurzame sauzen.

Naast de Food Fellows EASY Pasta Sauce die ik in dit lekkere pastarecept heb verwerkt, is ook de Food Fellows EASY Tomato Base in de schappen van de Plus supermarkten te vinden.

Deze zou je bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken bij het maken van mijn heerlijke Chinese Tomatensoep.

Natuurlijke pastasaus met geredde groente

One pot Pasta

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt: de sauzen van Food Fellows zijn 100% natuurlijk, bevatten veel verse groente en zijn laag in zout, suiker en vet.

De smaak vind ik persoonlijk ook erg lekker. Ik ben best een kruidenvrouwtje en stond al klaar met mijn grote voorraad aan kruiden om deze saus een beetje ‘op te leuken’.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar ik heb aan deze pastasaus eigenlijk alleen een beetje paprikapoeder en peper toegevoegd. Toen was ik al helemaal tevreden met de smaak.

Hoe kun je deze one pot pasta het beste bewaren?

One pot Pasta

Heb je een beetje te veel one pot pasta gemaakt? Geen zorgen!

Laat deze lekkere pasta afkoelen en het blijft tot 3 dagen goed in de koelkast.

Je kunt de pasta ook makkelijk invriezen in een luchtdicht diepvriesbakje. Op die manier blijft het nog 3 maanden goed.

Wil je het na het invriezen lekker maken? Ontdooi je maaltijd, haal de deksel eraf en warm het daarna op in de oven (20 minuten op 120 graden). Smullen maar!

Recept: De Lekkerste One Pot Pasta

Recept voor 4 personen

One pot Pasta

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram harde worst (bijv. rundercervelaat of salami)
  • 200 gram gehakt
  • 500 ml pasta saus, zoals een pot Food Fellows EASY Pasta Sauce
  • 500 gram spaghetti groente
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel paprika poeder
  • peper

Benodigdheden

  • Een bak waar je spaghetti volledig in kan.
  • Een grote koekenpan of wokpan.

Bereidingswijze:

  1. Leg de spaghetti minimaal 2 uur in een bak met water. Hierdoor wordt de spaghetti lekker zacht. Ik leg de spaghetti meestal aan het begin van de dag al in het water, zodat ik het niet kan vergeten.
  2. Snijd de harde worst in plakjes en halveer deze.
  3. Giet het water van de spaghetti af. (Dubbelcheck: Als het goed is, is je spaghetti nu zacht geworden.)
  4. Bak de harde worst op hoog vuur in een wok, totdat er olie vrij komt in de pan.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Wanneer het gehakt bruin en krokant is, voeg je de spaghetti groente toe. Wok dit circa 4 minuten mee.
  7. Zet het vuur half hoog. Voeg de Food Fellows EASY Pasta Sauce, spaghetti en paprikapoeder toe.
  8. Roer het geheel goed door en breng het op smaak met wat snufjes peper.
  9. Zet het vuur laag en voeg de geraspte kaas toe aan de pasta. Laat je pasta rustig pruttelen, totdat de kaas gesmolten is.

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Eet smakelijk!

Deze blog bevat een samenwerking met Food Fellows en komt daarnaast voort uit eigen liefde voor koken. In deze blog staan affliate links.

Cynthia Lukassen

14 gedachten over “Recept: De Lekkerste One Pot Pasta”

  1. Wat een lekker en makkelijk recept. Om maandag ben ik altijd laat uit werk en zoek ik een snelle maar ook gezonde maaltijd om te eten. Nu is het vaak broodje shoarma of iets dergelijks. Deze ga ik zeker onthouden.

  2. Ik houd er van!! Makkelijke maar toch ook smaakvolle gerechten.
    Meestal zijn dit soort sauzen echt super zout. Maar ik lees hier dat dit bij deze saus niet is. Fijn om te vernemen. Je maaltijd ziet er lekker uit.

  3. Ik doe altijd aankopen bij de Plus, dus deze saus staat nu op mijn boodschappenlijstje. Ik ben erg benieuwd en vind het het goede prijs voor zo’n saus. Leuk om dit te ontdekken. Ik ga je recept volgende week maken.

  4. Oh wat een goede keukenhack! Dit ga ik snel zelf proberen. Ik ben gek op pasta, maar niet zo’n fan van de afwas doen!

  5. Hier oo geen Plus supermarkt maar het lijkt me wel een hele lekkere saus. Ik ben dol op heel veel groenten.

  6. Klinkt lekker en makkelijk inderdaad. Ik ben pro 1pansgerechten 🙂
    Jammer dat het alleen bij de Plus ligt, die heb ik niet in de buurt.

  7. Wat een mooi initiatief van Food Fellows, om producten te verwerken in sauzen die anders misschien gewoon weggegooid zouden worden. En pasta is eigenlijk altijd wel goed als je snel iets lekkers op tafel wilt.

Reacties zijn gesloten.