Recept: Kruidige Kaaskoekjes Met 3 Ingrediënten

  • 155
  • 32
  •  
  •  
  •  
    187
    Shares

Even zin in een lekker hartige snack tussen al die zoetigheden van de feestdagen door? In dit recept voor lekkere, kruidige kaaskoekjes laat ik je zien hoe je simpel zelf kaaskoekjes maakt met slechts 3 ingrediënten! Met handige bewaartips én leuke tips om te bakken met kinderen.

Recept Kruidige Kaaskoekjes

Zelf Kaaskoekjes Maken

Een tijdje terug had ik zin om koekjes te bakken met mijn dochter, maar ik had geen zin in een zoete hap.

Al improviserend kwamen we op deze overheerlijke, knapperige kaaskoekjes. Je maakt deze kaaskoekjes echt supersimpel met slechts 3 ingrediënten.

Als je ze lekker klein maakt, zijn het ideale (en verslavende) snackjes tijdens een spelletjesavond. De wat grotere kaaskoekjes zijn heerlijk als hartig tussendoortje.

Bakken en ‘kleien’ met mijn dochter

Recept Kruidige Kaaskoekjes

Zoals je misschien al weet zijn mijn dochtertje en ik gek op samen bakken. Eigenlijk werkt het ‘kleien’ met dit beslag hetzelfde als ons pepernoten recept:

Het beslag maak ik lekker zelf met de mixer en daarna gaat mijn dochter creatief los door te kleien.

Tip: Gebruik leuke koekvormpjes of (van te voren schoongemaakte) kleivormpjes om de leukste vormpjes te maken.

Bijvoorbeeld één van deze 3 sets:

Tip: Gebruik eens zelfgemaakte kruidenboter!

Recept Kruidige Kaaskoekjes

Wil je deze overheerlijke kaaskoekjes zelf gaan maken, maar heb je geen kruidenboter in huis?

Kijk dan eens naar mijn recept om simpel zelf kruidenboter te maken met de kruiden uit je voorraadkast.

Je kunt zelfs alle ingrediënten van het kruidenboter recept in stap 2 van dit koekjesrecept bij elkaar ‘ingooien’. Ik heb het uitgeprobeerd en dat werkte prima!

Bewaartips

Recept Kruidige Kaaskoekjes

Je kunt je kruidige kaaskoekjes luchtdicht een paar dagen bewaren.

Het is trouwens ook mogelijk om je kaaskoekjesdeeg na stap 4 in te vriezen.

Als je dan snel wat lekkere kaaskoekjes wil maken, ontdooi je het deeg op het aanrecht in circa 20 minuten. Leuke vormpjes maken en bakken maar!

Recept: Kruidige Kaaskoekjes

Recept voor 1 bakplaat vol kaassnacks

Recept Kruidige Kaaskoekjes

Ingrediënten:

Benodigdheden

Advertentie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de kruidenboter in de mixer en laat het circa 5 minuten mixen, totdat het zachter en smeuïg is.
  3. Voeg de bloem en de kaas toe en mix het goed door elkaar.
  4. Vorm het deeg met je handen tot een bal. Is je deeg nog erg vochtig? Voeg dan nog een klein beetje extra bloem toe.
  5. Bestuif een oppervlakte met bloem. Maak je kaaskoekjes nu in de vormpjes die jij leuk vindt. Je kunt kinderen laten kleien of met koekvormpjes laten werken. Je kunt ook kleine kaaskoekjes en kaassnacks maken door bolletjes te maken of door een dunne deegrol in stukjes te snijden. Handig om te weten: Een dik koekje wordt bros. Een dun koekje wordt knapperig.
  6. Leg je zelfgemaakte kaaskoekjes op de bakplaat.
  7. Bak de kaaskoekjes 12 tot 18 minuten in de oven, totdat ze goudbruin beginnen te worden.

Tip: Heb je nog wat kaas over? Maak dan ook eens lekkere kaasstengels met dit recept voor oma’s kaasstengels.

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept Kruidige Kaaskoekjes PIN 1

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Dit recept bevat geen samenwerking en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan affiliate links.

9 gedachten over “Recept: Kruidige Kaaskoekjes Met 3 Ingrediënten”

Plaats een reactie