Hebben je bananen die hun beste tijd hebben gehad? Red die overrijpe bananen van de prullenbak en maak er verrukkelijke bananenpannenkoeken van! Tover ze simpel om in een lekker & gezond ontbijt met mijn succesrecept voor heerlijke bananenpannenkoeken. Plus, ontdek 3 lekkere variaties voor een verrassende twist!
Tip: Bewaar dit recept voor Bananenpannenkoeken op Pinterest
Ideaal recept voor vergeten banaantjes
We zijn dol op bananen en kopen ze regelmatig.
Helaas komt het ook wel eens voor dat we deze gele rakkers vergeten en dat we een stel bananen met flink wat bruine vlekken op de fruitmand hebben liggen.
Maar echt verdrietig zijn we dan niet hoor. Sterker nog. Mijn dochter roept steevast: Yesss! Bananenpannenkoeken!
Ontdek mijn favoriete recept om je bananen te redden en simpel om te toveren in de lekkerste pannenkoekjes!
Help! Mijn bananenpannenboeken gaat kapot in de koekenpan
Een nadeel van de meeste bananenpannenkoeken recepten is de pannenkoekjes regelmatig in de pan al uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Tijdens mijn Instagram Stories bleek ik niet de enige koekenbakker te zijn die hier tegenaan liep.
Tegenwoordig heb ik (na even flink uitproberen) de oplossing gevonden: een klein beetje zelfrijzend Γ©n iets langer laten bakken.
Nu zijn ze stevig genoeg om als één geheel uit de pan te komen.
3x Lekkere varianten op het basisrecept bananenpannenkoeken
Ook met deze lekkere pannenkoekjes van bananen kun je heerlijk variΓ«ren.
3x snelle, makkelijke variaties die hier goed in de smaak vallen:
- Voeg stukjes appel toe aan het beslag voor een heerlijke appeltaart smaak.
- Bananen en chocolade zijn een match made in heaven. Leg – nadat je de pannenkoek de voor eerste keer hebt omgekeerd – pure chocoladedruppels of hagelslag op de pannenkoek en laat het rustig smelten. Jammie!
- Vervang de kaneel in onderstaand recept voor een theelepel bietenpoeder om een roze ‘prinsessen’ pannenkoeken te bakken. Voeg eventueel een theelepel honing toe voor echte zoete prinsesjes.
Basis Recept: Bananenpannenkoekjes
Recept voor 4 kleine bananenpannenkoekjes
IngrediΓ«nten:
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zelfrijzend bakmeel
- Olie of boter om in te bakken
Benodigdheden
- Staafmixer (of keukenmachine)
- Koekenpan
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Mix alle ingrediΓ«nten door elkaar, totdat je een lekker beslag zonder klontje hebt.
- Bak je bananenpannenkoekje op laag vuur in een koekenpan.
- Let op: draai je bananenpannenkoekje pas om, wanneer de bovenkant van je pannenkoek droog is. Ook een goede test: de pannenkoek moet loslaten, wanneer je met je koekenpan beweegt.
- Draai je pannenkoekje om en bak nog even kort aan de andere kant.
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Recept: Heerlijke chocolade mug cake met banaan
- Haverkoekjes met Banaan en Chocolade
- Zelf Jam maken met Conference peren
OfΒ doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit bananenpannenkoeken recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken.Β
1 gedachte over “Mama’s Succesrecept: Heerlijke Bananenpannenkoeken”
Meteen gemaakt afgelopen weekend en viel erg in de smaak. Wat voor bietensap gebruik je voor de prinsessen variant?
Reacties zijn gesloten.