Recept: Zelf Heerlijke Roomkaas Maken van Kwark

Vegan roomkaas maken

Zelf roomkaas maken met de gedroogde kruiden uit je keuken? Natuurlijk kan dat! In dit recept laat ik je zien hoe je kwark makkelijk om kunt toveren tot een heerlijke, roomkaas met een volle smaak. Lekkerder dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt! Ook vegan en lactosevrij mogelijk!

Bewaar dit Roomkaas Recept op Pinterest:

zelf kruidenroomkaas maken

Hoe kom ik op dit recept?

Lactosevrije roomkaas maken
Superlekker op een partybroodje met sla en zalm. Jammie!

Ik bel dol op roomkaas, maar omdat mijn dochter en ik niet zo lekker op lactose gaan, zijn de meeste kant-en-klare versies niet zo geschikt voor ons.

Daarom leek het me leuk om mijn eigen variant te maken. En wat blijkt? Het is helemaal niet zo moeilijk.

Door veel te proeven en te experimenteren met kruiden uit onze voorraadkast, heb ik zelfs een variant gemaakt die ik lekkerder vind dan de kant-en-klare kruidenroomkazen uit de supermark!

Zelf vegan roomkaas en lactosevrije roomkaas maken?

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Bij de basis ingrediënten van dit recept gebruik ik reguliere kwark.

Wil je zelf vegan of lastosevrije roomkaas maken. Wij hebben goede ervaringen met deze kwark varianten:

  • Voor lactosevrije roomkaas: Lactofree kwark van Arla
  • Voor vegan roomkaas: Kwark Nature van Alpro

vegan roomkaas maken van kwark

Psst… eet je vegan of lactose vrij?

Neem dan zeker ook eens kijkje bij deze recepten:

Bewaartips bij dit recept

Recept roomkaas maken

Zodra je kruidenroomkaas klaar is, kun je het meteen op een toastje of broodje smeren.

Je kunt het ook in een afgesloten bakje in de koelkast zetten. Of je gebruikt -net als ik – een hersluitbare siliconen deksel, die op al je kommetjes past.

In de koelkast blijft het ongeveer 3 dagen goed.

Recept: Zelf Roomkaas Maken met Kwark

zelf roomkaas maken met kwark

Ingrediënten:

  • 200 gram kwark
  • 1/2 theelepel natuurazijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel peterselie
  • peper en zout

Vegan roomkaas maken

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Maak een schone theedoek nat met schoon, koud water. Doe de theedoek in een vergiet. Zet een diep bord onder het vergiet om het vocht op te vangen. Doe de kwark in het vergiet.
  2. Laat het geheel minimaal 4 uur (of een hele nacht) uitlekken in de koelkast.
  3. Doe de uitgelekte kwark in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept voor kruidenroomkaas bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
🔎 Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👍🏻 Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🤩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👩🏻‍💻 Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

🙈 Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. 😉

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? 👩🏻‍💻

Meld je dan snel hieronder aan  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder 😉)

Leuk! Stuur mij updates over…