Op zoek naar een snelle en overheerlijke maaltijd? Probeer dan deze heerlijke rode kool ovenschotel, een absolute favoriet in ons gezin. In dit recept ontdek je hoe je Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt maakt en vertel ik je hoe je het vooraf kunt voorbereiden voor drukke dagen.
Bewaar dit Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt recept op Pinterest:
Hoe komen wij aan dit rode kool recept?
Vandaag deel ik één van onze favoriete ovenschotels van dit moment: rode kool ovenschotel.
Ik kan wel flink opscheppen dat dit recept uit mijn eigen koker komt, maar helaas!
Dit recept voor Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt komt van Joke, een goede vriendin van mijn moeder.
Deze maaltijd komt al jarenlang bij ons op tafel en is zelfs dΓ© favoriete ovenschotel van mijn dochter.
Je snapt wel dat ik superblij ben dat ik dit lekkere recept van haar met jullie mag delen!
Makkelijke maaltijd na een lange werkdag
Dit gerecht komt vaak op tafel op een dag dat mijn man en ik allebei moeten werken.
Ik bereid de ovenschotel dan één of twee dagen van te voren voor.
Op de dag zelf doe ik alleen nog een laagje paneermeel en blokjes boter op de schotel voor dat heerlijke, krokante korstje.
En daarna: hop! De oven doet zijn werk en ik kan rustig even bijkomen van mijn drukke dag.
Nog meer mealprep recepten ontdekken? Bekijk dan ook eens mijn recept voor heerlijke Chinese Tomatensoep of mijn Texmex Traybake recept.
Rode Kool Ovenschotel serveren en bewaren
Zoals gezegd kun je deze ovenschotel van te voren maken.
Je kunt deze mealprep maaltijd dan maximaal 2 dagen in een afgesloten ovenschaal in de koelkast bewaren.
Wij vinden deze lekkere ovenschotel het lekkerst met een flinke schep appelmoes. Echt even proberen hoor!
Recept: Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt
Recept voor 3 a 4 personen
IngrediΓ«nten:
- 500 gram rode kool met appel
- 200 gram rundergehakt
- 500 gram kruimige aardappelen
- Boter (ik gebruik Blue Band Voor koken, bakken en braden)
- Paneermeel
- Scheutje halfvolle melk of havermelk
- 1 tl nootmuskaat
- Peper & zout
- Olijfolie of boter (om in te vetten)
- Om erbij te serveren: Appelmoes
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
- Aardappelstamper
- Ovenschaal (evt met deksel)
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
3. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in een pan.
4. Doe ondertussen de rode kool in de ovenschaal als eerste laag.
5. Bak de gehakt rul en knapperig. Voeg het toe aan de ovenschaal als tweede laag.
6. Giet de aardappelen af, zodra deze gaar zijn. Voeg ca 20 gram boter, een scheut melk en de kruiden toe en stamp het geheel tot een puree.
7. Voeg de puree toe aan de ovenschaal als derde laag. (eet je het niet vandaag? Dan kan het na het afkoelen in een afgesloten ovenschaal de koelkast in)
8. Strooi een dunne laag paneermeel over de aardappelpuree en leg er kleine klontjes boter op.
9. Bak de ovenschotel in circa 30 minuten in de oven. De ovenschotel is klaar als er een goudbruine korst op is gekomen.
10. Laat de ovenschotel even 5 minuten afkoelen en genieten maar!
Tip: serveer deze lekkere ovenschotel met een flinke schep appelmoes (uit een potje of deze zelf gemaakte appelmoes)
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Witlof Ovenschotel met Ham en Kaas
- Lekkere Lasagne zonder Pakjes en Zakjes
- Mam’s Aardappel Anders Ovenschotel
OfΒ doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.