Recept: Zelf Appelmoes Maken

Zelf appelmoes maken

📅voor het laatst bijgewerkt op:

Heb je lekkere appels geoogst of gekocht? Maak er eens appelmoes mee! Zelf appelmoes maken is namelijk heel simpel. Het is een kwestie van 4 ingrediënten bij elkaar doen en dat lekker op smaak brengen. Vandaag deel ik mijn recept met je!

Bewaar dit Appelmoes recept op Pinterest:

Simpel zelf appelmoes maken

Peren- en appeloogst

Afgelopen maand hadden we een heerlijke perenoogst. Daarvan hebben we allerlei lekkere perenrecepten gemaakt, waaronder een jaarvoorraad aan zelfgemaakte perenjam en aardbeien perenjam.

Maar we hebben ook een paar appels mogen oogsten dit jaar en dus is het tijd voor lekkere recepten met appels.

Zo heb ik een heerlijke batch geoogste appels met liefde verwerkt in deze lekkere, zelfgemaakte appelmoes.

Zelf Appelmoes Maken is Jeugdsentiment

Zelf appelmoes maken

Mijn moeder maakte vroeger altijd al zelf appelmoes. Meestal tijdens speciale gelegenheden, zoals bij een feestmaaltijd of een uitgebreid diner.

Het verbaasde me daarom toen ik er achter kwam dat ik dit receptje nog niet in mijn online kookboekje had gezet.

Dus onder het motto ‘Beter laat dan nooit’ komt het recept voor heerlijke appelmoes vandaag online!

Tip: Vries je Appelmoes in

Zelf appelmoes maken

Oh ja, deze appelmoes blijft in een afgesloten pot ongeveer 2 a 3 dagen goed in de koelkast.

Kun je niet alles in één keer op? Vries het dan in. Hierdoor blijft het ongeveer 3 maanden houdbaar.

Tip: Vries het in een ijsblokjesvorm in en doe de blokjes zodra ze bevroren zijn in een hersluitbaar diepvrieszakje.

Heb je later zin in appelmoes? Haal dan het aantal blokjes uit de vriezer dat je nodig hebt. Doordat de blokjes klein zijn, is het zo ontdooid. 😉

Recept: Zelf Appelmoes Maken

Zelf appelmoes maken

Ingrediënten

  • 1 kilo appels (ik gebruik Elstar appelen)
  • 100 ml water
  • Kaneel
  • Citroensap (vers of uit een concentraat)
  • Eventueel een beetje suiker of honing
Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Benodigdheden

Zelf appelmoes maken

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in blokjes.
  2. Doe de appels samen met het water in een pan. Breng het aan de kook en laat de appelstukjes circa 20 minuten op laag vuur koken.
  3. Wanneer de appelstukjes lekker zacht zijn geworden, voeg je 1 theelepel kaneel en een scheutje citroensap toe. Roer goed door.
  4. Prak de moes met een pureestamper voor appelmoes met stukjes. Als je liever geen stukjes in je appelmoes hebt, kun je jouw moes het best te lijf gaan met een staafmixer.
  5. Proef vervolgens en maak de appelmoes helemaal op jouw smaak.
    • Mag het zoeter? Voeg dan een snufje zout toe. Wil je het nog zoeter? Voeg dan een beetje suiker of honing toe.
    • Mag het frisser? Voeg dan een beetje citroensap toe.
    • Wil je de smaak iets voller? Voeg dan een beetje kaneel toe.
  6. Blij met de smaak? Laat het afkoelen en bewaar je appelmoes in de koelkast of in de diepvries.

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Eet smakelijk!

Zelf appelmoes maken

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! ✉ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! 😃

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
🔎 Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👍🏻 Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🤩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👩🏻‍💻 Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

15 gedachten over “Recept: Zelf Appelmoes Maken”

  1. O heerlijk en inderdaad jeugdsentiment prakje met plukje appelmoes erbij, en oma maakte het ook zelf. Soms verlang ik er wel naar weer kind te zijn

  2. Omg, dit heb ik zooo vaak moeten doen op school in groep 1 en 2. Ik vind het ook niet lekker meer daardoor haha.

  3. Zelfgemaakte appelmoes met kaneel vind ik het lekkerst! Mijn moeder maakt het altijd zelf en dan kom ik daar wat meepikken.

  4. Wat leuk! en weer een inspiratie voor mij. Mijn moeder leerde mij om appelmoes te maken met die specifieke appels (heb even een black out. Kan ook liggen aan het 9% blonde biertje wat ik nu drink 😉 Uhm, goudreinetten, kan dat kloppen)? Koken in water, afgieten en door de zeef drukken. That’s it. Jouw recept is nog net even wat meer culinair. Interessant en eentje om uit te proberen. Dank!

  5. Mijn moeder heeft net deze week weer een lading appelmoes gemaakt en dat is toch echt stukken lekkerder dan wat je in de supermarkt koopt.

  6. Lekker zeg, onze appelboom hangt vol dus tijd om de zongekleurde appeltjes te gaan oogsten en er iets lekkers van te maken zoals appelmoes, appeltaart of appelflappen. Heerlijk herfstig!

  7. Ik maakte vroeger wel eens op mijn werk appelmoes. Alleen de eerste keer was een ramp: veel te veel suiker en kaneel in gedaan. Oops

  8. Hier ook pure jeugdsentiment, mijn moeder maakte wel appelmoes en nu hebben we en vriend die het altijd doet, dus ik hoef zelf geen appelmoes te maken, ik word hier altijd mee verwend. Vooral mijn jongste zoon is er echt dol op. De pot is altijd zo leeg.

Reacties zijn gesloten.

🙈 Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. 😉

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? 👩🏻‍💻

Meld je dan snel hieronder aan  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder 😉)

Leuk! Stuur mij updates over…