Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Het is nu echt het asperge seizoen en dus is het tijd om te genieten van ‘het witte goud’. Vandaag deel ik een verrassend lekker recept met witte asperges. Hét favoriete asperge recept bij ons thuis: Witte Asperges met Boerenschnitzel! Zo ontzettend lekker!

Bewaar dit Witte Asperges met Boerenschnitzel recept voor later op Pinterest:

Recept Witte Asperges met Boerenschnitzel Pin

Witte asperges? Lust ik dat wel?

Eerlijk gezegd kende ik de asperge niet, voordat ik mijn man ontmoette. Ik had ze één keer eerder geproefd met ei en ham, maar was niet per se enthousiast over de smaak.

Mijn man daarentegen is er helemaal gek op. Als de asperges bij Resy’s (ons favoriete restaurant in Ede) weer op de kaart staan, bestelt hij het steevast.

Dit recept is echter geïnspireerd op een bezoek aan een restaurant in Duitsland. Mijn man kreeg daar een xxl boerenschnitzel met asperges. Hij vond het heerlijk! En heel verrassend: ik ook! Eindelijk hebben we een recept met witte asperges gevonden waar we allebei helemaal enthousiast over zijn.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Geen traditioneel recept met witte asperges

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Dus tijdens het aspergeseizoen eten wij bijna elke week boerenschnitzel met asperges. Het is simpelweg te lekker!

De zachte smaak en structuur van de asperge passen heerlijk bij de knapperigheid van de paprika en spekjes. De volle smaak van de boerenschnitzels maakt het geheel helemaal af!

Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de favoriete recepten van mijn man. Hij vindt het nog lekkerder dan borrelnoten, zei hij laatst.

Wow! Ik viel haast van mijn stoel af toen hij dat zij. Want zijn borrelnoten zijn heilig voor hem. 😀

Witte asperges met boerenschnitzel: serveertips

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Je kunt dit recept maken met xxl schnitzels, zoals in het recept staat. Dat ziet er mooi uit bij het serveren. We eten er dan verder niets bij, want anders ontplof ik.

Maar je kunt natuurlijk ook wat bescheidener te werk gaan en een gewone schnitzel kopen. Ook de vegetarische Valess schnitzels zijn een aanrader bij dit recept!

Ik vind dit recept het lekkerst met aspergesausje erbij. Dan wordt het geheel nóg smeuïger. Je kunt natuurlijk voor standaard zakje saus kiezen, maar zelf vind ik dit simpele recept voor aspergesaus van Geertje een aanrader!

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Dit recept is voor 2 personen

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Ingrediënten

  • 400 gram geschilde asperges
  • 2 kipschnitzels (normale of xxl schnitzels)
  • 1 ui
  • 400 gram champignons
  • 2 paprika’s
  • 300 gram spekjes
  • 1 theelepel (zee)zout
  • 1 theelepel suiker
  • een klein klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie of boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • Grote soeppan of aspergepan
  • Koekenpan
  • Schuimspaan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes, de paprika’s in stukjes en snipper de ui.
  2. Zet een grote soeppan met ruim water op het vuur. Voeg hier het klontje boter, de zout, de suiker en het laurierblaadje aan toe. Breng het geheel aan de kook.
  3. Zet een koekenpan op het vuur. Bak hierin de spekjes en de uitjes, totdat de uitjes glazig zijn.
  4. Kookt het water in de soeppan? Voeg de asperges toe en kook ze 5 minuten op laag vuur.
  5. Zijn de uitjes glazig? Voeg de champignons en paprika toe aan de koekenpan. Bak ze samen met de spekjes en uitjes circa 5 minuten. Haal ze daarna uit de koekenpan en leg ze even op een bord.
  6. Hebben de asperges 5 minuten gekookt? Haal de pan van het vuur af en laat het 10 tot 15 minuten in het water nagaren. De asperges zijn klaar zodra je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  7. Bak de schnitzels in de koekenpan.
  8. Zodra de schnitzels lekker doorbakken zijn voeg je de uitjes, spekjes, champignons en paprika nog even toe. Bak ze een paar minuutjes met elkaar op.
  9. Haal de schnitzel uit de koekenpan en leg ze op de borden. Leg daarbovenop de uitjes, spekjes, champignons en paprika.
  10. Haal de asperges met een schuimspaan uit de soeppan en leg ze bovenop je boerenschnitzels. Serveer desgewenst met een aspergesausje.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

boerenschnitzel met asperges

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

22 gedachten over “Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel”

  1. Ik ben eigenlijk niet zo’n asperge fan, maar mijn man wel. Daarom heb ik dit voor hem gemaakt inclusief het sausje. Ik moet zeggen: het is het eerste recept met asperges waar ik echt enthousiast van ben! Dankjewel!

  2. We hebben dit gemaakt en ik zal eerlijk zeggen: het is boven verwachting lekker! Dit gaan we zeker vaker maken!

  3. De boerenschnitzel lijkt mij echt heel erg lekker. Over de asperges twijfel ik, omdat ik eigenlijk nooit heb gehad. Ik heb wel gezien op de televisie dat je er heel veel mee kunt doen.

  4. Het klinkt heel bijzonder (en vullend!). Ik kan mij niet zo goed voorstellen hoe dit zal smaken. Zelf eten we het altijd bij mijn schoonouders op de traditionele manier. Een aantal jaren terug heb ik asperges gegeten bij een event in het Amstel Hotel. Destijds waren de gerechtjes op allerlei bijzondere manieren bereid door top-chefs en dat was inderdaad ook héél anders en heerlijk. Misschien moet ik dit recept dan ook een kans geven 🙂

  5. Oh dat ziet er erg lekker en smakelijk uit. Wij hebben ze laatst nog gegeten. Wel op de traditionele manier met ham en ei. Zalig!
    Het enige nadeel is dat ze bij ons vaak zo “slierterig” zijn. Ze zijn wel heel zacht maar laten zich lastig snijden. Als draden blijven ze aan elkaar zitten. Dat maakt het kauwen ook vaak wat lastig. We hebben echt alles al geprobeerd (ieder jaar weer), behalve dan het nagaren zoals hierboven omschreven. Maar niets helpt. Heb jij een goede tip?

  6. ik kom uit het zuiden en ben dus opgegroeird met asperges. maar deze combin kende ik nog niet

  7. Oh, dat ziet er erg lekker uit! Wij zijn dol op asperges en eten ze in deze tijd dan ook regelmatig. Vaak op de traditionele manier, soms met zalm en soms in de pasta, maar deze variant ken ik nog miet, maar ga ik zeker uitproberen!

  8. Echt heel anders dan je anders ziet bij asperges, maar lijkt me heerlijk! Ik eet veel te weinig asperges.

  9. Heerlijk!! Heb ze vandaag nog gegeten, met saus, aardappelpuree en hamblokjes. Hou van asperges!

Reacties zijn gesloten.