Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

 • 129
 • 33
 •  
 •  
 •  
  162
  Shares

Het is nu echt het asperge seizoen en dus is het tijd om te genieten van ‘het witte goud’. Er kan maar twee maanden van asperges worden genoten. De oogst begint na de tweede donderdag van april en duurt tot eind juni. Je ziet ze nu dan ook overal in de supermarkten en bij de groenteboer. En ook bij de restaurants staan ze op de kaart! Lekker! Vandaag deel ik een verrassend alternatief voor het reguliere recept van asperges, ei, aardappels en ham. Deze vinden wij hier in huis eigenlijk nóg lekkerder. Dus hier komt ie, ons heerlijke Asperge Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Niet opgegroeid met asperges

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Eerlijk gezegd kende ik de asperge niet, voordat ik mijn man ontmoette. Ik had ze best wel eens gezien, maar nooit geproefd.

Mijn man daarentegen is er helemaal gek op. Als de asperges in de restaurants (bijvoorbeeld bij ons favoriete restaurant Resy’s) weer op de kaart staan, kun je wel met zekerheid zeggen dat hij ze gaat bestellen.

Door hem ben ik de groente dan ook gaan proeven en waarderen. De zachtheid van de asperge vind ik erg lekker. En tegenwoordig eet ik het dan ook erg graag.

Kookboeken Top 10

Geen traditionele asperges voor ons

Traditioneel worden de asperges vaak gegeten met gekookte aardappelen, ham en een ei.

Maar aangezien mijn man geen eieren lust en ik liever geen varkensvlees eet, ging ik op zoek naar een lekker alternatief.

Asperges met boerenschnitzel?

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Dit recept is geïnspireerd op een bezoek aan een restaurant een tijdje terug. Mijn man kreeg daar een reuze boerenschnitzel met asperges. Hij vond het heerlijk.

En dus ben ik thuis op mijn gemakje aan het kokerellen gegaan. En voila: Hier is ie dan! Onze eigen variant op de boerenschnitzel met asperges.

Serveertips op een rijtje

Ik maak dit recept met reuzeschnitzels. Dat ziet er mooi uit bij het serveren. We eten er dan verder niets bij, want anders ontplof ik.

Ik koop deze kipschnitzels overigens bij de Aldi of de Albert Heijn.

Maar je kunt natuurlijk ook wat bescheidener te werk gaan en een gewone schnitzel kopen. En dan lekker serveren met gekookte aardappels, krieltjes of patat.

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

boerenschnitzel met asperges

Dit recept is voor 2 personen (met flinke trek in asperges!)

Ingrediënten

Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel

Benodigdheden:

 • Grote soeppan of aspergepan
 • Koekenpan
 • Schuimspaan

Bereidingswijze

 1. Snijd de champignons in plakjes, de paprika’s in stukjes en snipper de ui.
 2. Zet een grote soeppan met ruim water op het vuur. Voeg hier het klontje boter, de zout, de suiker en het laurierblaadje aan toe. Breng het geheel aan de kook.
 3. Zet een koekenpan op het vuur. Bak hierin de spekjes en de uitjes, totdat de uitjes glazig zijn.
 4. Kookt het water in de soeppan? Voeg de asperges toe en kook ze 5 minuten op laag vuur.
 5. Zijn de uitjes glazig? Voeg de champignons en paprika toe aan de koekenpan. Bak ze samen met de spekjes en uitjes circa 5 minuten. Haal ze daarna uit de koekenpan en leg ze even op een bord.
 6. Hebben de asperges 5 minuten gekookt? Haal de pan van het vuur af en laat het 10 tot 15 minuten in het water nagaren. De asperges zijn klaar zodra je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
 7. Bak de schnitzels in de koekenpan. (Heb je de reuzeschnitzels van de Aldi? Gebruik dan 2 koekenpannen.)
 8. Zodra de schnitzels lekker doorbakken zijn voeg je de uitjes, spekjes, champignons en paprika nog even toe. Bak ze een paar minuutjes met elkaar op.
 9. Haal de schnitzel uit de koekenpan en leg ze op de borden. Leg daarbovenop de uitjes, spekjes, champignons en paprika.
 10. Haal de asperges met een schuimspaan uit de soeppan en leg ze bovenop je boerenschnitzels. Maak desgewenst af met een sausje.

Serveertip: Roomsausje erbij? Dan kun je voor een standaard zakje saus kiezen, maar zelf vind ik dit simpele recept voor aspergesaus van Geertje een aanrader!

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept Witte Asperges met Boerenschnitzel Pin

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

19 gedachten over “Recept: Witte Asperges met Boerenschnitzel”

 1. Oh, dat ziet er erg lekker uit! Wij zijn dol op asperges en eten ze in deze tijd dan ook regelmatig. Vaak op de traditionele manier, soms met zalm en soms in de pasta, maar deze variant ken ik nog miet, maar ga ik zeker uitproberen!

  Beantwoorden
 2. Oh dat ziet er erg lekker en smakelijk uit. Wij hebben ze laatst nog gegeten. Wel op de traditionele manier met ham en ei. Zalig!
  Het enige nadeel is dat ze bij ons vaak zo “slierterig” zijn. Ze zijn wel heel zacht maar laten zich lastig snijden. Als draden blijven ze aan elkaar zitten. Dat maakt het kauwen ook vaak wat lastig. We hebben echt alles al geprobeerd (ieder jaar weer), behalve dan het nagaren zoals hierboven omschreven. Maar niets helpt. Heb jij een goede tip?

  Beantwoorden
 3. Het klinkt heel bijzonder (en vullend!). Ik kan mij niet zo goed voorstellen hoe dit zal smaken. Zelf eten we het altijd bij mijn schoonouders op de traditionele manier. Een aantal jaren terug heb ik asperges gegeten bij een event in het Amstel Hotel. Destijds waren de gerechtjes op allerlei bijzondere manieren bereid door top-chefs en dat was inderdaad ook héél anders en heerlijk. Misschien moet ik dit recept dan ook een kans geven 🙂

  Beantwoorden
 4. De boerenschnitzel lijkt mij echt heel erg lekker. Over de asperges twijfel ik, omdat ik eigenlijk nooit heb gehad. Ik heb wel gezien op de televisie dat je er heel veel mee kunt doen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie