Hoe ik het moederschap tot nu toe ervaar | #Mommytag

Sinds kort heb ik de zogenaamde tags ontdekt. Vragenlijsten van en voor bloggers, zodat je wat meer over ze leert kennen. Eerder beantwoorde de kleine madam al wat vragen van een ‘#hallowiebenjij’ tag en nu ga ik zelf eens met de ‘billen bloot’. Ik kwam op de blog ‘a lovely adventure’ de zogenaamde #mommytag tegen. Met behulp van de vragen vertel ik je vandaag iets meer over hoe ik het moederschap tot nu toe beleef. Benieuwd? Lees dan gezellig verder!

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben op dit moment een thuisblijfmama. Elke dag zie ik de kleine madam opgroeien, opbloeien en van alles ontdekken. Ik ben best dankbaar dat ik daar zo van mag en kan genieten.

2. Zou je het anders willen?

Ja. Eerlijk gezegd had ik altijd het plan om twee a drie dagen te werken naast mama zijn. Aangezien ik tijdens mijn zwangerschap mijn baan verloor en ik tijdens mijn hele zwangerschap ziek was, heb ik vorig jaar niet kunnen solliciteren. Dit jaar ben ik vanaf maart bezig met solliciteren. Maar ik merk wel dat part-time banen redelijk gewild zijn. Er zijn wel vacatures, maar ook veel sollicitanten. Ik heb wel de kriebels om weer te gaan werken. Gelukkig heb ik mijn blog als hobby en werk ik op oproepbasis als smaakpanellid. Dan kan ik soms toch wat uurtjes maken en meer dan mama zijn. Even Cynthia zijn. Dus hopelijk komt die kriebelbaan ook. Met vlagen vind ik het jammer dat ik niet echt een baan heb. Aan de andere kant geniet ik er ook van om lekker veel tijd met mijn dochter te kunnen doorbrengen en zelf goed te herstellen. Het is een dubbel gevoel wat dat betreft.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Mijn dochter slaapt in haar eigen bedje op haar eigen kamertje. Dat is rustiger voor zowel de kleine meid als voor mij en mijn man. Toen we een paar dagen na de bevalling terug kwamen van het ziekenhuis had de kraamhulp besloten dat onze dochter bij ons op de kamer moest slapen. De kleine werd met bedje en al in onze kamer gezet. Zonder overleg. Maar dat werkte voor ons echt niet. Zij huilde veel en wij lagen heel gespannen in bed. Ik deed amper een oog dicht. Na anderhalve nacht is Sterre naar haar eigen kamer verhuisd. Zowel mama en papa, als Sterre zelf sliepen vanaf dat moment veel beter.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Er zijn er meerderen. We zijn over het algemeen wel tevreden met wat we voor ons ukkie hebben gekocht. Het babynestje was een groot succes. Zo kon de kleine overdag ook lekker in de woonkamer slapen. En ze lag er heerlijk in. Ook het vliegtuig – waarin de kleine met hulp kan lopen en de boel onveilig kan maken – is een leuke aankoop. En met de trappelpiano was madam al vroeg (vanaf ca 2,5 maand denk ik) zoet in de box. Lekker trappelen tegen de toetsen, die dan geluiden maakten. Ze vond het geweldig.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Mijn wens was altijd twee kinderen, maar door de heftige zwangerschap met HG en pittige bevalling vinden we het wel prima zo eigenlijk. We hebben een wolk van een dochter, waar we heel veel van houden. De kans dat ik weer ziek wordt tijdens een zwangerschap is zo’n 65%. Ik zou niet weten hoe ik de zorg voor mijn dochter zou moeten combineren met zo’n pittige zwangerschap. De zwangerschap heeft me fysiek en mentaal een behoorlijke klap gegeven. Eerst maar eens rustig herstellen en genieten van de kleine madam.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

We hebben niet vaste dagen of avonden samen. Maar we gaan er wel op uit samen. Gelukkig hebben we een lieve opa en lieve oma’s die het leuk vinden om op ons ukkie te passen. Ik merk wel dat het belangrijk is om samen ook tijd door te brengen. Even man en vrouw zijn en niet alleen papa en mama. Morgen hebben we weer een avondje samen. Dan gaan we lekker uit eten om te vieren dat we drie jaar samen zijn. Er is veel gebeurd in die drie jaar samen… πŸ™‚

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Op dit moment staat met stip op één: Staan! Dat heeft ze sinds een week of twee ontdekt en dus wandelt ze de hele box rond. Daarnaast vind ze boekjes en alles wat geluid maakt interessant. Ik zie dat ze alles aan het ontdekken is. Zien, voelen, in de mond stoppen en grenzen opzoeken. Dat is mooi om te zien.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Oh ja hoor. Ik had tijdens mijn zwangerschap een heel schattig fleece pakje gekocht voor ons ukkie. Maar de kleine meid heeft de genen van haar vader (altijd warm!) en zweette zich een ongeluk. Zo zielig! Ook de flessenwarmer heeft een hele tijd ongebruikt in de kast gelegen. Beiden heb ik ondertussen verkocht via Marktplaats.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Sterre lust heel veel. Eigenlijk alles wel. Ze at gisteren voor het eerst een bal gehakt van haar oma en vond het heerlijk! Maar ook fruit, groente, brood: Het gaat er allemaal makkelijk in. Ze is een enthousiaste eter! Het is dan ook leuk om hapjes voor haar te maken. Ik maak het liefst zelf fruit en groentehapjes voor haar, maar als we onderweg zijn neem ik ook wel eens een kant en klaar potje mee.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Ja, tijdens mijn zwangerschap hebben we een grotere auto gekocht. Een legendarische dag. Aangezien ik per sΓ© mee wilde naar de autodealer (in Schoonhoven!) om mee te kijken, heb ik die dag wel acht keer het toilet gezien. Er zat niets meer in mijn maag en ik was hondsberoerd, maar het was me gelukt… Pfff… πŸ™

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben ondertussen mijn zwangerschapskilo’s weer kwijt en zit op het gewicht van voor mijn zwangerschap. Mijn lijf is alleen wat meer flubberiger dan ervoor. En alhoewel dat normaal is na een zwangerschap maakt het me soms nog wel eens onzeker.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

We willen graag naar Denemarken en Cornwall. Dat staat sowieso op ons wensenlijstje. Dit jaar zijn we naar Zoutelande geweest. Voor mij was dat jeugdsentiment en fijn om te delen met mijn man en kindje. De allereerste vakantie met z’n drietjes was in februari. Toen zijn we een weekendje naar Stadtkyll gegaan, waar mijn schoonouders in een vakantiehuisje zaten. Stadtkyll is het tweede thuis van mijn man. Hij heeft daar heel veel fijne herinneringen aan. Dus zowel Stadtkyll als Zoutelande zijn plekken waar we onze dochter graag mee naartoe nemen. Nu en in de toekomst.

13. En je droom vakantie zonder kids?

Geen idee. Het lijkt me best fijn een keertje met mijn man een weekend naar een hotel aan de zee te gaan of zoiets. Maar van mij hoeft dat niet heel lang. Dan ga ik onze dochter toch wel weer missen. En dan is het geen droomvakantie voor mij hoor.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wat niet? Ik ben fulltime thuis met mijn dochtertje. Ik heb vanaf mijn achttiende altijd wel gewerkt, dus qua werk is dat zeker wel wennen. Al heb ik het ook best druk met mijn kleine madam hoor.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Mijn dochter en man samen zie spelen. Of een boekje zie lezen. Of Bassie en Adriaan zie kijken (ondanks dat ik een hekel aan Bassie heb, maar dat terzijde). Ze zijn zo gek op elkaar. Dat kun je zo goed zien. Dat vind ik mooi. Ik heb het getroffen met twee van zulke lieverds.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Hema, Zeeman, H&M, Kruitvat en AliExpress. Ze hebben verrassend leuke spullen en kleertjes. Bovendien draagt de kleine haar kleding op dit moment een paar weken of maanden en is ze er daarna alweer uitgegroeid. Daar ga ik echt geen fortuin aan uitgeven. Online shop ik trouwens ook wel eens bij de webwinkel MamaLoes Babyshop en webwinkel HiCutiePie. Die zijn wel iets duurder, maar hebben over het algemeen leuke, originele en kwalitatief goede spulletjes. Voor boekjes gaan we ook nog wel eens naar de bibliotheek. En speelgoed zoek ik ook nog wel eens op rommelmarkten of Facebookhoeken. Dan kun je voor een kleine prijs echt leuk en net speelgoed inslaan voor de kleine meid.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Oogpotlood en mascara van Maybeline. Ik heb wel lippenstiften van verschillende merken, maar doe het bijna nooit op. Bij mij is het er binnen no-time alweer af. Verder gebruik ik Oil of Olaz dagcrème en een nachtcrème van het Kruitvat huismerk.

18. A-merk of huismerk?

Sterre draagt wel Pampers, omdat deze bij haar goed zitten. Beter dan het Kruitvat huismerk bijvoorbeeld. Ook drinkt ze melk van Hipp. Zowel de Pampers als de Hipp zijn wel prijzig, maar het bevalt goed. Dus waarom zouden we dat dan veranderen? Verder kopen we ook vaak producten van een huismerk. Tja, het is uitproberen en ervaren wat het beste bevalt. Dat geldt eigenlijk voor alle boodschappen.Β 

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja. Sterker nog: ik was als de dood om een relatie aan te gaan (na de scheiding van mijn ouders), maar wist wel zeker dat ik moeder zou worden.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Zo veel. Om er één te noemen: ’s Ochtends haar kamertje binnen lopen en verwelkomd worden met een glimlach van oor tot oor. Ja, dan is mijn dag al goed. πŸ˜€

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse nieuwsbriefΒ of volg meΒ op Pinterest,Β FacebookΒ enΒ Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

3 gedachten over “Hoe ik het moederschap tot nu toe ervaar | #Mommytag”

 1. Weer zo heerlijk herkenbaar.
  Wat kun jij toch alles mooi verwoorden!
  Je doet het geweldig hoor als moeder en vrouw.
  Weekend weg, geen probleem hoor
  Liefs

 2. Wat leuk dat je de tag ook hebt ingevuld
  En ook zo lief dat je mij vernoemd in je artikel! Haha ik moest wel gniffelen over dat je een hekel hebt aan Bassie. Je moet wat voor je kind overhebben he Ik kan trouwens ook enorm genieten als ik mijn vriend en onze dochter samen met iets bezig zie. Heerlijk!

Reacties zijn gesloten.

πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!