Wanneer mijn man gaat koken, hoop ik stiekem altijd dat hij dit gaat maken: zijn heerlijke chili con carne! In dit recept lees je hoe je deze lekkere maaltijd in een handomdraai op tafel zet zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Maar met mijn ‘geheime’ chili con carne kruidenmix. β Eet smakelijk!
Bewaar dit Chili Con Carne recept op Pinterest:
Chili Con Carne Recept a la Gert-Jan
EΓ©n van de gerechten die mijn man altijd voor me mag maken is zijn chili con carne.
Het is voor mij een heerlijke maaltijd om na een lange werkdag van te genieten en hij vind het makkelijk om te maken.
Win-win dus.
Mijn eigen Chili Con Carne Kruidenmix
Het enige wat ik minder fijn aan het originele chili con carne recept van mijn man vond, was het gebruik van een standaard chili con carne mix.
Ik vind het zonde om zo’n kant-en-klare mix boordevol zout te gebruiken, als je het ook simpel zelf kan maken met de kruiden in je keukenkastje.
Dus speciaal voor dit recept ben ik weer lekker mijn kruidenlade ingedoken om een heerlijke zelfgemaakte kruidenmix te maken.
En zo is dit chili con carne recept een beetje van mijn man en een beetje van mij zelf geworden.
Nog meer avondmaaltijden met mijn eigen kruidenmix ontdekken? Bekijk dan ook eensΒ mijn recept voor Lekkere Nasi Goreng of dit recept voor Heerlijke Traybake met TexMex kruiden.
Bewaar- en Serveertips voor je Chili Con Carne
Zodra je de chili con carne hebt gemaakt, kun je het nog 2 dagen in een vershouddoosΒ of pan bewaren in de koelkast.
Invriezen kan natuurlijk ook: dan blijft het maximaal 3 maanden goed.
Wij eten deze heerlijke chili con carne het liefst op een bedje van sla en met wat plakjes banaan erop.
Huh? Wat? Plakjes banaan? Ja, zo reageerde ik ook toen ik het voor het eerst bij een vriendin zag.
Maar na de eerste hap was ik al om. Het is echt heel lekker samen. Gewoon proberen!
Recept: Chili Con Carne zonder pakjes en zakjes
Recept voor 2 personen
IngrediΓ«nten:
- 1 groot blik bruine bonen
- 200 gram rundergehakt
- 150 gram spekreepjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- eventueel een theelepel sambal
- Om erbij te serveren: ijsbergsla en een banaan
Voor de Chili Con Care Mix:
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl uienpoeder
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 2,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl koriander
Benodigdheden:
- kommetje
- wok (of grote koekenpan)
- pan (of steelpan)
Leestip: Bekijk hier het artikel met alΒ mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.
- Doe alle ingrediΓ«nten bij elkaar in een kommetje en laat even staan.
- Bak de spekreepjes en gehakt in een grote wok rul, totdat beiden lekker krokant zijn.
- Voeg de ui en paprika toe aan de wok.
- Wanneer de ui glazig is geworden, voeg je de tomatenpuree, chili con carne kruidenmix en eventueel sambal toe. Roer goed door elkaar.
- Breng de bruine bonen in een pannetje aan de kook. Zodra het kookt, giet je ze af en voeg je ze toe aan de wok.
- Roer goed door en laat even 5 minuten pruttelen.
Tip: Serveer deze lekkere chili con carne met ijsbergsla en plakjes banaan. Zo lekker!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
- Romige Risotto met Champignons en Broccoli
- Lekkere Lasagne zonder Pakjes en Zakjes
- Boerenomelet met zelfgemaakte kruidenmix
OfΒ doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan welΒ affiliate links.