Ik ben dol op champignonsoep! Mijn moeder maakte vroeger vaak champignonsoep voor me en nog steeds kun je mij gelukkig maken met een flinke kom van deze soep. Ook zelf champignonsoep maken? In dit recept laat ik je zien hoe je simpel en snel een heerlijke champignonsoep op tafel kunt zetten. Met een volle, romige smaak. Maar zonder pakjes en zakjes!Β
Bewaar dit Champignonsoep recept op Pinterest:
Hoe kom ik op dit champignonsoep recept?
Eigenlijk houd ik al mijn leven lang van lekker, romige champignonsoep.
Waar mijn man helemaal vrolijk wordt als er Chinese Tomatensoep op tafel wordt gezet, heb ik dat met champignonsoep.
Mijn moeder maakte het vroeger ook regelmatig voor me. Heerlijk!
Ik heb er letterlijk warme herinneringen aan.
Echter, zij maakte de soep grotendeels uit een pakje en tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk zonder pakjes te koken.
Dus na een paar keer goed experimenteren heb ik mijn nieuwe favoriete champignonsoep gevonden! Zonder pakjes. Jammie!
Vervangers voor Lactosevrije of Vegan Champignonsoep
Mijn dochter is lactose intolerant en ik ga niet zo lekker op koemelk. Dus wij gebruiken in ons champignonsoep recept vaak deze vervangers:
Voor de boter kiezen wij voor Blue Band. Die gebruikten we sowieso al vaak als vervanger voor roomboter. Ook bij het maken cakes en taarten bijvoorbeeld.
In plaats van kookroom met koemelk gieten wij een pakje keukenhaver in de champignonsoep. Wij gebruiken de houdbare variant van AH eigen merk.
Met deze vervangingen is mijn champignonsoep zowel geschikt voor mensen die lactosevrij, koemelkvrij als vegan eten.
Bewaartips voor je zelfgemaakte Champignonsoep
Deze soep kun je meteen na het bereiden op smikkelen.
Wil je nog even wachten? Laat je vers bereide soep dan even afkoelen en bewaar het tot circa 3 dagen in de koelkast.
Kliekje over na je maaltijd? Doe het in een soepbeker en warm het later in de magnetron op. Ideaal als werklunch bijvoorbeeld.
Recept: Romige Champignonsoep
Voor circa 6 personen
IngrediΓ«nten:
- 400 gram kastanje champignons
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 250 ml kookroom
- 1 liter water
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels bieslook
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel selderij
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 3 theelepels groente bouillonpoeder (of 1,5 blokje)
- peper en zout
Benodigdheden:
Leestip: Bekijk hier het artikel met alΒ mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Snijd de helft van de champignons in plakjes en leg even opzij.
- Snijd de andere helpt van de champignons in partjes. Snijd de bleekselderij, uit en knoflook in kleine stukjes.
- Smelt de boter in de soeppan. Bak hierin de knoflook en het ui, totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de partjes champignons, de bleekselderij, tijm en rozemarijn toe. Bak 2 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig om.
- Voeg de bloem toe, meng het goed door groentes heen en bak het geheel 1 minuut op laag vuur. Roer regelmatig om.
- Voeg het water, bouillon en kookroom toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de champignonplakjes, paprikapoeder, knoflookpoeder en selderij toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Breng de soep nogmaals aan de kook en kook het 5 minuutjes op laag vuur.
Eet smakelijk!
Ken je deze soep recepten al?
OfΒ doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit champignonsoep recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
2 gedachten over “Recept: Romige Champignonsoep zonder Pakjes”
Thanx voor de nieuwsbrief met nieuwr recepten deze maand. Ik ben ook dol op champignonsoep. Ik ga de vegan variant op ons weekmenu zetten! Ik ben benieuwd!
lekker ziet dat eruit. opgeslagen en ga ik volgende week maken
Reacties zijn gesloten.