Recept: Mams witlof met ham en kaas uit de oven

witlof met ham en kaas uit de oven

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Vandaag mag ik weer een lekker receptje van mijn moeder met je delen. De allerlekkerste manier om witlof te eten: witlof met ham en kaas uit de oven. Vandaag leg ik je uit hoe je dit heerlijke recept zelf kunt maken!

Bewaar Mams witlof met ham en kaas uit de oven recept voor later op Pinterest:

witlof met ham en kaas

Ik houd van witlof

Ik ben gek op witlof en vind het altijd leuk om deze bittere groente te combineren met andere lekkere smaakmakers.

Zo eet ik al van jongs af aan deze witlof uit de oven op mijn moeders manier. Met een heerlijk krokant laagje uit de oven.

Nog meer witlof recepten lezen? Bekijk ook eens mijn lekkere recepten voor witlofsalade met Heks’nkaas dressing en mijn witlof ovenschotel.Β 

Advertentie

Koken met mijn moeder

Dit is ook weer een recept van mijn moeder.Β Van haar heb ik de kookgenen meegekregen. Zij kan echt lekker koken en bakken.

Van jongs af aan mocht ik helpen en meekijken in de keuken.

En nog steeds vind ik het leuk om eens in de zoveel tijd een nieuw recept uit te proberen met mijn moeder.

Witlof met ham en kaas voorbereiden?

witlof met ham en kaas uit de oven

Als je wilt, kun je deze witlof met ham en kaas uit de oven eerder voorbereiden.

Maak dan alles tot en met stap 9 in dit recept en laat het afkoelen.Β Vervolgens kun je de witlof uiterlijk een dag in de koelkast bewaren, totdat je het verder gaat bereiden.

Handig als je bijvoorbeeld eters thuis krijgt tijdens de feestdagen of een spelletjesavond.

Recept: Mams witlof met ham en kaas uit de oven

witlof met ham en kaas uit de oven

Recept voor 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 3 grote stronkjes witlof
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 grote ui
  • 2 plakken kaas
  • 2 plakken achterham
  • olijfolie of boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Kookpan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden voor en vet een ovenschaal in.
  2. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof eraf. Snijd de stronk in de lengte doormidden. Haal het binnenste gedeelte uit de witlof: Dit is het meest bitter. Snijd de rest van de witlofbladeren in stukjes.
  3. Doe de witlofbladeren in een vergiet en spoel ze goed af. Laat de witlof even uitlekken in een vergiet.
  4. Snipper de ui
  5. Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olijfolie of bakboter in. Voeg de ui toe en bak dit tot de uitjes glazig worden.
  6. Voeg het bouillonblokje toe. Verpulver het bouillonblokje in je handen en strooi het in de pan. Roer goed door.
  7. Voeg vervolgens de witlofbladeren toe. Roer de uien en witlof goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten koken.
  8. Doe de witlof met ui weer in het vergiet en laat het nu ook weer goed uitlekken.
  9. Doe de witlof met ui in de ovenschotel.
  10. Leg hier de plakjes ham over de witlof met ui. Leg vervolgens de kaas over de plakjes ham. Zorg dat de kaas zoveel mogelijk de ham bedekt. Ham kan nog wel eens aanbranden in de oven. Dat is minder lekker natuurlijk.
  11. Doe het geheel 15 a 20 minuten in de oven. Als de kaas lekker gekleurd is, ben je klaar.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

witlof met ham en kaas uit de oven

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

1 gedachte over “Recept: Mams witlof met ham en kaas uit de oven”

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: