Ontdek de verrukkelijke twist van deze knapperige Turks Brood Pizza – een eenvoudig recept waarbij ik gebruik maak van een heerlijk Turks brood als basis. Ideaal om restjes groenten en vlees te verwerken. Deze pizza is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een duurzame keuze. Geschikt als avondmaaltijd, lunch of lekker hapje tijdens een (spelletjes)avond met vrienden. Varieer met jouw favoriete toppings en creëer jouw persoonlijke smaakexplosie! ✨
In dit Turks Brood Pizza recept lees je
Bewaar dit Turks Brood Pizza recept op Pinterest:

Turks Brood Pizza: ook handig voor je leftovers
Dit recept voor Turks Brood Pizza is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ik had nog wat oud Turks Brood liggen dat net te taai was om nog gewoon te eten.
Daarom besloot ik er lekker mee te gaan experimenteren in de oven. Wat leftover groente en gerookte kip erbij. Al snel begon het op een pizza te lijken.
Het is daarom niet alleen een heerlijke, makkelijke maaltijd, maar ook een ideaal recept om je leftovers in te verwerken!


Waar koop je Turks Brood?
Je kunt Turkse broden in de reguliere supermarkten vinden, maar het liefst koop ik ze vers bij de Turkse supermarkt.
Waarom? Daar zijn bruine varianten te koop. En bovendien ook in verschillende maten.
Eet je alleen? Dan heb je aan een klein Turks brood genoeg om een makkelijke, knapperige eenpersoonsmaaltijd te maken of om als lunch te maken. 😉
Je kunt de Turks Brood Pizza ook in punten snijden en serveren als lekker borrelhapje tijdens een feestje of een spelletjesavond met vrienden.
Variatietips voor je topping
Ik deel in dit recept mijn eigen combinatie met toppings voor mijn favoriete Turks Brood Pizza, maar je kunt de pizza natuurlijk beleggen met je eigen favorieten of je leftovers van gisteren.
Om je wat inspiratie te geven. Wat dacht je van?
- tonijn
- tomaten
- lente ui
- salami
- chorizo
- vegan kipstukjes
- rode ui
- bleekselderij
Tja, eigenlijk kun je er alle op ‘gooien’ wat je lekker vind en wat je ook op reguliere pizza’s kunt leggen. Oneindig veel mogelijkheden dus!

📋Recept: Knapperige Turks Brood Pizza
Dit is het recept voor 1 groot Turks brood

Ingrediënten
- 1 groot Turks brood
- 8 eetlepels passata (of ketchup)
- 1 scheutje olijfolie
- 10 zwarte olijven
- 1 halve paprika
- 1 kleine rode ui
- 100 gram gerookte kipfilet
- 2 plakken (geiten)kaas
- TexMex Kruidenmix
- Lees hier hoe je zelf Texmex kruidenmix maakt
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat met bakpapier
- Kommetje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd het Turkse brood overdwars doormidden, zodat je twee ronde schijven hebt.
- Snijd het brood doormidden, zodat je in totaal vier helften over houdt. (Ik vind dat makkelijker om in de oven te zetten straks en om handiger eten.)
- Smeer de vier helften in met ketchup. Laat de randen iets vrij.
- Beleg je Turkse broden met het beleg. Begin met de pulled chicken en daarna de olijven, paprika en uitjes.
- Rasp of snijd de kaas in kleine stukjes en strooi dit over je Turks brood pizza.
- Meng de kruiden met een scheutje olijfolie in een kommetje. Smeer hiermee de randen van je pizza in. Daar krijg je lekkere krokante randen van.
- Besprenkel het overgebleven kruiden olijfoliemengsel over de pizza.
- Doe het geheel in de oven voor 10 tot 15 minuten. En daarna: Smullen maar!
Eet smakelijk!
👩🏻🍳Ken je deze recepten al?
Dit kliekjes recept voor Turks Brood Pizza bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.