Simpel Recept: Knapperige Turks Brood Pizza

Ontdek de verrukkelijke twist van deze knapperige Turks Brood Pizza – een eenvoudig recept waarbij ik gebruik maak van een heerlijk Turks brood als basis. Ideaal om restjes groenten en vlees te verwerken. Deze pizza is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een duurzame keuze. Geschikt als avondmaaltijd, lunch of lekker hapje tijdens een (spelletjes)avond met vrienden. Varieer met jouw favoriete toppings en creëer jouw persoonlijke smaakexplosie! 😍✨

Bewaar dit Knapperige Turks Brood Pizza op Pinterest:

Recept Lekkere Turks Brood Pizza PIN

Turks Brood Pizza: makkelijke maaltijd met leftovers

Dit recept voor Turks Brood Pizza is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ik had nog wat oud Turks Brood liggen dat net te taai was om nog gewoon te eten.

Daarom besloot ik er lekker mee te gaan experimenteren in de oven. Wat leftover groente en gerookte kip erbij. Al snel begon het op een pizza te lijken.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Het is daarom niet alleen een heerlijke, makkelijke maaltijd, maar ook een ideaal recept om je leftovers in te verwerken!

Waar koop je Turks Brood?

Ik koop mijn Turkse broden het liefst vers bij de Turkse supermarkt, maar je kunt ze ook kopen in de meeste supermarken en op de markt.

Bij de supermark vind je meestal alleen de witte variant, maar bij de Turkse supermarkt zijn ook bruine varianten te koop in verschillende maten.

Turks Brood Pizza Maken

  • ‘Onze Turk’ verkoopt ook kleine bruine Turkse broden. Daarvan maak ik graag een Turks brood pizza als lunch.
  • Wanneer je een groot Turks brood gebruikt, is het het ideaal als avondmaaltijd.
  • Je kunt de Turks Brood Pizza ook in punten snijden en serveren als lekker borrelhapje tijdens een feestje of een spelletjesavond met vrienden. 😉

Variatietips voor je topping

Turks Brood Pizza Maken

Ik deel in dit recept mijn eigen favoriete combinatie met toppings voor mijn Turks Brood Pizza, maar je kunt de pizza natuurlijk beleggen met je eigen favorieten.

Of wat je nog over hebt in huis natuurlijk. Tonijn, cherrytomaatjes, bleekselderij, lente ui en alle soorten harde worstjes zijn ook erg lekker!

Tja, eigenlijk kun je er alle op ‘gooien’ wat je lekker vind en wat je ook op reguliere pizza’s kunt leggen. Oneindig veel mogelijkheden dus!

Dit is mijn favoriete topping:

Recept: Knapperige Turks Brood Pizza

Dit is het recept voor 1 groot Turks brood

Recept Turks brood pizza

Ingrediënten

  • 1 groot Turks brood
  • 8 eetlepels ketchup
  • 10 zwarte olijven
  • 1 halve paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 handen gerookte kip
  • 2 plakken (geiten)kaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • TexMex Kruidenmix (Lees hier hoe je zelf TexMex Kruidenmix maakt).

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kommetje

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd het Turkse brood overdwars doormidden, zodat je twee ronde schijven hebt.
  3. Snijd het brood doormidden, zodat je in totaal vier helften over houdt. (Ik vind dat makkelijker om in de oven te zetten straks en om handiger eten.)
  4. Smeer de vier helften in met ketchup. Laat de randen iets vrij.
  5. Beleg je Turkse broden met het beleg. Begin met de pulled chicken en daarna de olijven, paprika en uitjes.
  6. Rasp of snijd de kaas in kleine stukjes en strooi dit over je Turks brood pizza.
  7. Meng de kruiden met een scheutje olijfolie in een kommetje. Smeer hiermee de randen van je pizza in. Daar krijg je lekkere krokante randen van.
  8. Besprenkel het overgebleven kruiden olijfoliemengsel over de pizza.
  9. Doe het geheel in de oven voor 10 tot 15 minuten. En daarna: Smullen maar!

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen