Recept: Salade met geitenkaas, walnoten en honingdressing

salade met geitenkaas

📅voor het laatst bijgewerkt op:

Van de combinatie geitenkaas, walnoten en honing word ik altijd erg blij. Vandaag deel ik een superlekker receptje met deze drie toppers in één salade! Een zomerse salade met geitenkaas, walnoten en een zelfgemaakte honing dressing!

Bewaar dit Salade met geitenkaas recept op Pinterest:

Salade met geitenkaas

Gezond lunchen op het werk

Ik probeer altijd wat groente mee te nemen naar het werk. Als ik geen instant verse soep meeneem, dan is het vaak een lekkere salade als lunch.

Dit is één van mijn favoriete salades op dit moment. De honing, geitenkaas en walnoten zijn een klassieke combinatie: het past perfect bij elkaar!

Maar ik kan ook erg genieten van:

Salade zonder pakjes en zakjes

In dit recept gebruik ik schijfjes zachte geitenkaas. Deze schijfjes zijn gewoon bij je supermarkt te koop. Je hebt tegenwoordig ook deze bolletjes zachte geitenkaas. Het is net wat je fijn vindt.

Als het even kan, maak ik mijn saladedressing zelf. Ik vind het fijn om te weten wat er in mijn voeding zit en de meeste dressings bevatten veel vetten, zouten en suikers om je dressing langer houdbaar te maken.

En dat terwijl je heel simpel zelf een lekkere dressing in elkaar kunt flansen!

Salade meenemen naar het werk: voorbereiding tips

Salade met geitenkaas, walnoten en honingdressing

Je kunt deze salade prima de avond ervoor klaarmaken. Zorg dan dat je de druiven, walnoten, geitenkaas en dressing even apart houdt.

Je hebt hiervoor verschillende slabakken te koop. Zelf heb ik deze fijne slabak met aparte vakjes en een apart bakje voor je dressing:

Op het werk hoef je alleen nog maar alles met elkaar te mixen. En smullen maar!

Recept: Salade met geitenkaas, walnoten en honingdressing

Dit recept is voor één persoon.

salade met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 100 g ijsbergsla
  • 5 walnoten
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • 1 augurk
  • ca 10 druiven
  • 1/4 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Benodigdheden:

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Hak je walnoten fijn. Snijd het augurkje en de komkommer in kleine stukjes.
  2. Mix de olijfolie, balsamico azijn, honing, peper en zout door elkaar in een apart kommetje.
  3. Doe de ijsbergsla, walnoten, augurk, druiven en komkommer bij elkaar in een slabak.
  4. Voeg als laatste de dressing en de geitenkaas toe.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

salade met geitenkaas

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! ✉ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, De Spelletjesvrienden, Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! 😃

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👍🏻 Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🤩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👩🏻‍💻 Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

24 gedachten over “Recept: Salade met geitenkaas, walnoten en honingdressing”

  1. Heerlijke combinatie. Kies ik wel voor de biologische geitenkaas, die vind ik het lekkerst. Wist je dat geitenkaas en honing ook lekker is bij de witlof.

  2. Love salades. Wij zijn al een paar weken maaltijdsalade als diner. Lekker maar soms iets te weinig 😀 Het recept via MaaltijdSalades. Soms heb ik zelf aanpassen met eigen smaak (als zie te weinig dan met broodjes erbij)

  3. Lekker! En klinkt als easy peasy te maken (zelfs voor mij 🙂 Goed dat je zelf de dressing maakt. Ik ben mijzelf er ook meer en meer van bewust dat het heel belangrijk is om in de gaten te houden wat je in je lichaam opneemt. Die (wat is het?) maximaal 6 gram zout op een dag voor volwassenen? Met kant en klare producten ben je daar volgens mij in no time overheen.

  4. Het ziet er heerlijk uit, alleen houd ik niet van geitenkaas. Maar met feta of iets dergelijks is het vast ook heel erg lekker!

  5. Dit klinkt heerlijk! Dit ga ik eens proberen op mijn vrije zondagmiddag ❤️Thanks voor de tip! Fijne dag!

  6. Ik lunch op werkdagen altijd met salade en geitenkaas staat hoog op mijn lijstje met favorieten. Helaas mag oke dan weer liever geen honingdressing (koolhydraten). Verder heerlijk recept

  7. Brrrrr, geitenkaas… Ik heb het vaak geprobeerd, maar ik kon maar niet wennen aan de smaak. Verse groente bij de lunch daarentegen… Dat vind ik altijd lekker en fijn!

  8. heerlijk!! ik maak dit ook wel eens alleen zonder de walnoten want die mag ik niet en de geitenkaas doe ik ook wel eens een plakje spek omheen en dan even in de oven

Reacties zijn gesloten.

🙈 Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. 😉

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? 👩🏻‍💻

Meld je dan snel hieronder aan  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder 😉)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: