Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli

Deze risotto is zó lekker! Dit recept voor heerlijke risotto met champignons en broccoli is prima voor een dagje zonder vlees, maar je kunt het ook met gehakt maken. Maar zelfs mijn man (overtuigd carnivoor) miste het vlees niet in dit gerecht. En ook mijn dochter van drie zei: “Lekker gekookt, mama!” Dus vol vertrouwen deel ik vandaag mijn favoriete risotto recept zonder pakjes en zakjes met jou!

Bewaar dit Romige Risotto recept op Pinterest:

Risotto met Champignons en Broccoli Header

Op zoek naar een Risotto Recept zonder Pakjes en Zakjes

Ik vind het leuk om nieuwe recepten en smaken te ontdekken. Risotto heb ik al een paar keer gegeten, maar toch miste ik vaak nét wat aan het recept waardoor ik er dol op was.

Dus vond ik het een erg leuk idee om zelf mijn tanden te zetten in een risotto recept die lekker romig is, maar toch geen pakjes en zakjes bevat.

Want ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes, omdat ik op die manier weet wat ik in mijn lichaam stop (geen onnodige zouten en suikers) en omdat het vaak veel goedkoper is.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Basis Risotto Recept van de Chicks

romige risotto met champignons

Dit keer heb ik het basisrecept ‘gejat’ uit het Vriezerproof kookboek van Chickslovefood (Eén van mijn favoriete kookboeken op dit moment).

Dat risotto recept had slechts 5 ingrediënten, maar was voor mij een iets te uitgekleed recept. Ik miste smaak én romigheid. En bovendien mocht er wel wat extra groente in van mij.

Dus heb ik mijn kruidentuintje en voorraadkast uitgeplozen voor wat smaakmakers. En ik heb een stronkje broccoli toegevoegd. Dat oogt niet alleen lekkerder, maar smaakt ook heerlijk bij de champignons en kaas in dit gerecht.

Goedgekeurd door mijn Dochter!

romige risotto met champignons

Na drie pogingen gingen de mondhoeken van zowel mijn man als mijn dochter omhoog. Beiden vonden mijn risotto met champignons en broccoli lekker!

Mijn dochter zei: “Lekker gekookt, mama!” Dus het is ook nog eens een echt kidsproof receptje! Joepie!

Ben je nieuwsgierig naar nog wat avondmaaltijden die goedgekeurd zijn door mijn dochter? Kijk dan eens naar:

Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli

romige risotto met champignons

Recept voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten

  • 300 gram risotto rijst
  • 400 gram champignons (Variatietip: kastanje champignons!)
  • 1 kleine broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geraspte kaas (het liefst Parmezaanse kaas! Jammie!)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 theelepels kruidenboter
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of de blaadjes van 1 klein takje verse tijm)
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn (of de blaadjes van 1 takje verse rozemarijn)
  • peper
  • zout

Eventueel voor de carnivoren:

  • 300 gram rundergehakt

Benodigdheden

  • 2 koekenpannen of wokpannen

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in blokjes.
  2. Kook de broccoli 5 minuten. Giet het af en zet even apart.
  3. Maak bouillon door 1 liter water te koken en het bouillonblokje toe te voegen. Zet even apart.
  4. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Bak ze samen in één koekenpan op hoog vuur tot de ui glazig is geworden.
  5. Voeg de risottorijst toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee, totdat de rijstkorrels er glazig uitzien.
  6. Schenk ca een kwart van de bouillon in de pan. Laat dit rustig op laag vuur intrekken en roer regelmatig even door. Wanneer de rijst al het bouillon heeft opgenomen, voeg je het volgende kwart toe. In totaal duurt dit proces ca 15 tot 20 minuten. Ga ondertussen door met de volgende stap.
  7. Ben je een carnivoor? Rul dan in een tweede koekenpan het gehakt lekker bruin.
  8. Voeg de champignons, kruidenboter en kruiden toe aan de tweede koekenpan. Bak ze op middelhoog vuur lekker bruin.
  9. Wanneer de bouillon volledig opgenomen is door de risottorijst: Voeg de inhoud van de tweede koekenpan samen met de broccoli toe aan de risotto rijst. Schep alles goed door elkaar.
  10. Voeg ongeveer de helft van de geraspte kaas toe en breng daarna op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de risotto samen met de overige geraspte kaas.

Mealprep tip: Je kunt deze risotto ook prima invriezen. Het blijft tot 3 maanden goed in je vriezer. 

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

romige risotto met champignons

Dit recept Romige Risotto met Champignons en Broccoli bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

14 gedachten over “Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli”

  1. grappig recept. Ik eet risotto nooit als eenpansgerecht. Ik maak risotto ( met bv paddestoelen of doperwten of pompoen voor wat extra smaak) en dan serveer ik er op zijn Italiaans groenten en/of vlees/vis bij.
    Op zich hoef je er geen vlees of vis bij te doen: in de risotto zit tenslotte kaas

  2. Ik hou van risotto en altijd vegetarisch, aangezien ik 15 jaar uitsluitend vegetarisch at. Alleen het geduld om de risotto rijst goed te komen ontbreekt vaak op een drukke avond.

  3. Oh, dit ziet er echt ontzettend lekker uit zeg! Ga het recept even opslaan om een keer na te maken.

  4. risotto is dus iets wat wij hier nooit maken. dit receptje ziet er alvast heel lekker uit en ga ik ook wel eens proberen

  5. Oow heerlijk zeg! Wij proberen 1 of 2 x per week vegetarisch te zijn ,dus ik ga dit zeker uitproberen.

  6. Klinkt goed, ik ben altijd wel van de extra groente, ik heb ook meerdere boeken van deze dames en vul de recepten ook vaak wat aan naar eigen idee.

Reacties zijn gesloten.