Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli

Advertentie:
Kortingen tot wel 50% op je Sinterklaas cadeau's

Deze risotto is zó lekker! Dit recept voor heerlijke risotto met champignons en broccoli is prima voor een dagje zonder vlees, maar je kunt het ook met gehakt maken. Maar zelfs mijn man (overtuigd carnivoor) miste het vlees niet in dit gerecht. En ook mijn dochter van drie zei: “Lekker gekookt, mama!” Dus vol vertrouwen deel ik vandaag mijn favoriete risotto recept zonder pakjes en zakjes met jou!

romige risotto met champignons

Op zoek naar een Risotto Recept zonder Pakjes en Zakjes

Ik vind het leuk om nieuwe recepten en smaken te ontdekken. Risotto heb ik al een paar keer gegeten, maar toch miste ik vaak nét wat aan het recept waardoor ik er dol op was.

Dus vond ik het een erg leuk idee om zelf mijn tanden te zetten in een risotto recept die lekker romig is, maar toch geen pakjes en zakjes bevat.

Want ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes, omdat ik op die manier weet wat ik in mijn lichaam stop (geen onnodige zouten en suikers) en omdat het vaak veel goedkoper is.

Basis Risotto Recept van de Chicks

romige risotto met champignons

Dit keer heb ik het basisrecept ‘gejat’ uit het Vriezerproof kookboek van Chickslovefood (Eén van mijn favoriete kookboeken op dit moment).

Dat risotto recept had slechts 5 ingrediënten, maar was voor mij een iets te uitgekleed recept. Ik miste smaak én romigheid. En bovendien mocht er wel wat extra groente in van mij.

Dus heb ik mijn kruidentuintje en voorraadkast uitgeplozen voor wat smaakmakers. En ik heb een stronkje broccoli toegevoegd. Dat oogt niet alleen lekkerder, maar smaakt ook heerlijk bij de champignons en kaas in dit gerecht.

Goedgekeurd door mijn Dochter!

romige risotto met champignons

Na drie pogingen gingen de mondhoeken van zowel mijn man als mijn dochter omhoog. Beiden vonden mijn risotto met champignons en broccoli lekker!

Mijn dochter zei: “Lekker gekookt, mama!” Dus het is ook nog eens een echt kidsproof receptje! Joepie!

Ben je nieuwsgierig naar nog wat avondmaaltijden die goedgekeurd zijn door mijn dochter? Kijk dan eens naar:

Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli

romige risotto met champignons

Recept voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten

Eventueel voor de carnivoren:

  • 300 gram rundergehakt

Benodigdheden

  • 2 koekenpannen of wokpannen

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in blokjes.
  2. Kook de broccoli 5 minuten. Giet het af en zet even apart.
  3. Maak bouillon door 1 liter water te koken en het bouillonblokje toe te voegen. Zet even apart.
  4. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Bak ze samen in één koekenpan op hoog vuur tot de ui glazig is geworden.
  5. Voeg de risottorijst toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee, totdat de rijstkorrels er glazig uitzien.
  6. Schenk ca een kwart van de bouillon in de pan. Laat dit rustig op laag vuur intrekken en roer regelmatig even door. Wanneer de rijst al het bouillon heeft opgenomen, voeg je het volgende kwart toe. In totaal duurt dit proces ca 15 tot 20 minuten. Ga ondertussen door met de volgende stap.
  7. Ben je een carnivoor? Rul dan in een tweede koekenpan het gehakt lekker bruin.
  8. Voeg de champignons, kruidenboter en kruiden toe aan de tweede koekenpan. Bak ze op middelhoog vuur lekker bruin.
  9. Wanneer de bouillon volledig opgenomen is door de risottorijst: Voeg de inhoud van de tweede koekenpan toe aan de risotto rijst. Schep alles goed door elkaar.
  10. Voeg ongeveer de helft van de geraspte kaas toe en breng daarna op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de risotto samen met de overige geraspte kaas.

Mealprep tip: Je kunt deze risotto ook prima invriezen. Het blijft tot 3 maanden goed in je vriezer. 

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Risotto met Champignons en Broccoli Header

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Dit recept Romige Risotto met Champignons en Broccoli bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
  • 69
  • 13
  •  
  •  
  •  
    82
    Shares

13 gedachten over “Recept: Romige Risotto met Champignons en Broccoli”

  1. Ik hou van risotto en altijd vegetarisch, aangezien ik 15 jaar uitsluitend vegetarisch at. Alleen het geduld om de risotto rijst goed te komen ontbreekt vaak op een drukke avond.

    Beantwoorden
  2. grappig recept. Ik eet risotto nooit als eenpansgerecht. Ik maak risotto ( met bv paddestoelen of doperwten of pompoen voor wat extra smaak) en dan serveer ik er op zijn Italiaans groenten en/of vlees/vis bij.
    Op zich hoef je er geen vlees of vis bij te doen: in de risotto zit tenslotte kaas

    Beantwoorden

Plaats een reactie