Ik heb een nieuwe liefde: Verse instant soepen! Met deze soepjes krijg je op een supersimpele manier groente binnen. Γn het is een makkelijke manier om je leftover groentes te verwerken in een heerlijk soepje bij de lunch. Vandaag is het de tijd voor mijn tweede verse instant soep recept, namelijk: verse instant groentesoep!
Bewaar dit recept voor verse instant groentesoep op Pinterest:
Verse instant soep? Wattes?
Het idee voor deze verse instant soepjes komt oorspronkelijk van het Back-on-Track kookboek van Chickslovefood.
Het zijn soepjes die je vooraf voorbereid en simpel mee kan nemen. Wanneer je trek hebt in een soepje hoef je alleen nog maar gekookt water toe te voegen.
Ik ben erg fan van de kookboeken van Chickslovefood (ze staan ook steevast in mijn Kookboeken Top 10)Β Maar alhoewel ze me bewust maakten van de mogelijkheid om verse instant soepjes te maken, vond ik hun recept iets te basic en te weinig smaak hebben. Dus ging ik zelf lekker experimenteren.
Mijn tweede favoriete verse instant soep recept!
De afgelopen drie maanden heb ik flink wat gevarieerd met mijn instant soepjes. Ik at ze thuis, bij mijn moeder en op het werk.
Ik heb zo’n beetje al mijn leftovers wel in mijn soep ‘gegooid’. Eerder deelde ik al mijn receptje voor heerlijke instant kippensoep met cashewnotenΒ met je.
Maar nu heb ik dan toch echt een nieuw favorietje gevonden: deze vegetarische verse instant groentesoep. Zo lekker!
Lekkere vegetarische bouillon
Voor mijn verse instant soepjes gebruik ik ‘Yeast Free Vegetable Bouillon Powder’ van Bio Today (nee, nee, dit is niet gesponsord).
Het fijne vind ik aan deze bouillonpoeder dat er zeezout in plaats van reguliere zout in zit. Dat maakt de smaak erg mild en dat vind ik erg lekker.
Zoals je weet kun je je soepjes vooraf maken. Ze blijven circa 2 dagen goed in de koelkast. Heet water erbij en smullen maar. Ideaal!
Recept: Verse instant groentesoep
IngrediΓ«nten:
- 1 grote kastanje-champignon
- 1/4 paprika
- handje sperziebonen (uit de vriezer)
- handje eiermie (of noodles)
- 1 theelepel Bio today Bouillon (of een half groente bouillonblokje naar keuze)
- 1 theelepel selderij
- eventueel:Β handje doperwten (uit de vriezer)
- eventueel: een klein handje pinda’s
Benodigdheden:
- Afsluitbaar potje, weckpot of soepbeker
Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?
Bereidingswijze:
- Snijd de champignon en paprika in stukjes.
- Doe de champignon, paprika, doperwten, sperziebonen en mie in het potje. Voeg als laatste de selderij en bouillonpoeder toe.
- Bewaar het potje in de koelkast (max 2 dagen), totdat je zin hebt in je soepje.
- Zin in een soepje? Kook water in een waterkoker.
- Schenk het water in je potje en sluit deze goed af. Schud de soep goed door elkaar en laat het 10 minuten staan.
- Open je potje en genieten maar!
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.
Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!
Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:
Dit Verse instant groentesoep recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.
1 gedachte over “Recept: Verse instant groentesoep”
Ik had mijn twijfels, maar het is verrassend lekker. Ik heb er zelf nog wat stukjes rode peper in gedaan, omdat ik van pit houd. Bedankt voor dit recept!
Reacties zijn gesloten.