Recept: Pannenkoeken zonder Pakjes en Zakjes

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Als mijn man voorstelt om pannenkoeken te bakken, zijn mijn dochter en ik steevast enthousiast. Want mijn man bakt nou eenmaal de lekkerste pannenkoeken. In dit recept lees je hoe jij zelf ook de lekkerste pannenkoeken op tafel zet. Zonder pakjes en zakjes. Maar met een goed recept!

Tip: Bewaar dit recept voor later op Pinterest!

lekkerste pannenkoeken zonder pakjes en zakjes PIN (1)

Zonder pakjes: goedkoper en lekkerder!

Eerlijk? Ik ben eigenlijk nog steeds verrast dat het bestaat: pannenkoekenmix.

Want het is:

  • Duurder
  • Γ‰n minder lekker

dan een zelfgemaakte pannenkoek.

Bovendien is het maken van een pannenkoek zonder pakjes net zo makkelijk als een variant van de pannenkoekenmix.

De hoogste tijd om ons favoriete pannenkoekenmix recept zonder pakjes met je te delen dus!

Mijn man is onze Pannenkoekenbakker

Bij ons thuis bakt mijn man altijd de pannenkoeken.

Hij is er ook erg goed en bedreven in. Bovendien verzint hij de meest lekkere toppings op de zelfgemaakte pannenkoeken. Heerlijk genieten dus.

Onze dochter vindt gesmolten chocolade heerlijk op haar pannenkoek.

Ikzelf vindt banaan of gember appel een heerlijke combinatie.

Al smul ik ook graag mee met de boerenpannenkoek van mijn man met spekjes, ui, champignons en paprika (geΓ―nspireerd op onze homemade boerenfrites uit de oven).

Tips om je zelfgemaakte pannenkoek te bewaren

Heb je te veel pannenkoeken gemaakt?

Leg ze op een bord en laat ze afkoelen. Bedek ze met aluminiumfolie of een siliconen afsluitdeksel, zoals deze:

Je kunt de op die manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Dagje later eten?

Warm ze kort op in de pan en smullen maar!

Of eet ze – net als mijn dochter – koud als ontbijtje. Heerlijk met chocoladepasta, zelfgemaakte aardbeienjam of stukjes aadbei. Jammie!

Recept: Lekkere Pannenkoeken zonder pakjes en zakjes

Recept voor 10 a 12 grote pannenkoeken

IngrediΓ«nten:

Benodigdheden

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem en het snufje zout door elkaar. Maak hierin een kuiltje.
  2. Breek de eieren in het kuiltje en voeg 1 dl melk toe.
  3. Roer het beslag van binnenuit tot een dik, glad beslag.
  4. Al roerend voeg je nu de overige melk toe. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt (zonder brokjes bloem).
  5. Bak je pannenkoeken in een koekenpan. Verhit eerst de boter en voeg dan een grote pollepel pannenkoekenbeslag toe.
  6. Bak de pannenkoeken aan beide kanten lekker bruin. Tip: Keer je pannenkoek pas om wanneer de bovenkant opgedroogd is.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt wel voort uit mijn eigen liefde voor koken.Β 

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, De Spelletjesvrienden, Spelhuis of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: