Als mijn man voorstelt om pannenkoeken te bakken, zijn mijn dochter en ik steevast enthousiast. Want mijn man bakt nou eenmaal de lekkerste pannenkoeken. In dit recept lees je hoe jij zelf ook de lekkerste pannenkoeken op tafel zet. Zonder pakjes en zakjes. Maar met een goed recept!
Tip: Bewaar dit recept voor later op Pinterest!
Zonder pakjes: goedkoper en lekkerder!
Eerlijk? Ik ben eigenlijk nog steeds verrast dat het bestaat: pannenkoekenmix.
Want het is:
- Duurder
- Γn minder lekker
dan een zelfgemaakte pannenkoek.
Bovendien is het maken van een pannenkoek zonder pakjes net zo makkelijk als een variant van de pannenkoekenmix.
De hoogste tijd om ons favoriete pannenkoekenmix recept zonder pakjes met je te delen dus!
Mijn man is onze Pannenkoekenbakker
Bij ons thuis bakt mijn man altijd de pannenkoeken.
Hij is er ook erg goed en bedreven in. Bovendien verzint hij de meest lekkere toppings op de zelfgemaakte pannenkoeken. Heerlijk genieten dus.
Onze dochter vindt gesmolten chocolade heerlijk op haar pannenkoek.
Ikzelf vindt banaan of gember appel een heerlijke combinatie.
Al smul ik ook graag mee met de boerenpannenkoek van mijn man met spekjes, ui, champignons en paprika (geΓ―nspireerd op onze homemade boerenfrites uit de oven).
Tips om je zelfgemaakte pannenkoek te bewaren
Heb je te veel pannenkoeken gemaakt?
Leg ze op een bord en laat ze afkoelen. Bedek ze met aluminiumfolie of een siliconen afsluitdeksel, zoals deze:
Je kunt de op die manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Dagje later eten?
Warm ze kort op in de pan en smullen maar!
Of eet ze – net als mijn dochter – koud als ontbijtje. Heerlijk met chocoladepasta, zelfgemaakte aardbeienjam of stukjes aadbei. Jammie!
Bereidingswijze:
- Meng de bloem en het snufje zout door elkaar. Maak hierin een kuiltje.
- Breek de eieren in het kuiltje en voeg 1 dl melk toe.
- Roer het beslag van binnenuit tot een dik, glad beslag.
- Al roerend voeg je nu de overige melk toe. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt (zonder brokjes bloem).
- Bak je pannenkoeken in een koekenpan. Verhit eerst de boter en voeg dan een grote pollepel pannenkoekenbeslag toe.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten lekker bruin. Tip: Keer je pannenkoek pas om wanneer de bovenkant opgedroogd is.
Eet smakelijk!
Ken je deze recepten al?
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt wel voort uit mijn eigen liefde voor koken.Β